Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο πράγμα στον κόσμο, η Άρσεναλ να αγοράζει από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν τον ήθελαν άλλο, λόγω Φαλκάο κυρίως, και οι «κανονιέρηδες» που έψαχναν ούτως ή άλλως επιθετικό, τον απέκτησαν. Μπορεί να αντικαταστήσει τον Ζιρού και να γίνει ο άνθρωπος που με τα γκολ του θα οδηγήσει […]

Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο πράγμα στον κόσμο, η Άρσεναλ να αγοράζει από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν τον ήθελαν άλλο, λόγω Φαλκάο κυρίως, και οι «κανονιέρηδες» που έψαχναν ούτως ή άλλως επιθετικό, τον απέκτησαν.

Μπορεί να αντικαταστήσει τον Ζιρού και να γίνει ο άνθρωπος που με τα γκολ του θα οδηγήσει την Άρσεναλ και πάλι στην κορυφή; Έχουμε χρόνο ακόμα για να το μάθουμε. Αυτό που ήδη ξέρουμε είναι πως για ένα παίκτη 25 ετών έχει ήδη πλούσιο βιογραφικό. Κι εμείς θα σας το παρουσιάσουμε.

Πως ξεκίνησε

Γεννημένος στο Μάντσεστερ από Γκανέζους γονείς, ο Γουέλμπεκ τράβηξε την προσοχή της Γιουνάιτεντ στα έξι του! Στα οχτώ του έπαιξε σε ένα τοπικό φιλικό και oι «διάβολοι» τον έκαναν δικό τους, βάζοντάς τον στις ακαδημίες τους.

Από τα 15 του μπαίνει στην ομάδα κάτω των 18 και γίνεται μια αρκετά αξιόπιστη λύση, ενώ ένα χρόνο αργότερα παίζει σε 28 παιχνίδια βάζοντας 9 γκολ παρά τα δύο χρόνια διαφοράς με τους υπόλοιπους παίκτες.

Στη συνέχεια, μπαίνει στην ομάδα των ρεζέρβων και παίζει σε μερικά παιχνίδια, πριν ταξιδέψει για πρώτη φορά με την πρώτη ομάδα στη Σαουδική Αραβία για φιλικό. Κάνει το ντεμπούτο του μπαίνοντας στο 65′ στη θέση του Άντερσον και θα μπορούσε να το συνδυάσει με γκολ, όμως η εκτέλεση πέναλτι που έκανε βρήκε στο δοκάρι.

Λίγους μήνες αργότερα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του σε αγώνα Λιγκ Καπ κόντρα στη Μίντλεσμπρο, ενώ στις 15 Νοεμβρίου του 2008 ντεμπουτάρει και στην Πρέμιερ Λιγκ κι αυτή τη φορά το κάνει με γκολ κόντρα στη Στόουκ.

Ένας μικρός «διάβολος»

Τη νέα σεζόν ο Γουέλμπεκ κάνει πλήρη προετοιμασία με τη μεγάλη ομάδα και μάλιστα πετυχαίνει γκολ-πρόκρισης για τον πρώτο γύρο του Λιγκ Καπ κόντρα στη Γουλβς, ενώ λίγες μέρες μετά κάνει το ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα στη Μπεσίκτας.

Όλα αυτά επιβραδύνουν τη διοίκηση και τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να του ανανεώσουν το συμβόλαιο μέχρι το 2013, όμως λίγους μήνες αργότερα, βλέποντας πως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί συχνά και με το φόβο να μη χαθεί, δίνεται δανεικός στην Πρέστον, στην οποία προπονητής ήταν ο γιος του Σερ Άλεξ, Ντάρεν Φέργκιουσον.

Σε οχτώ παιχνίδια βάζει δύο γκολ, όμως τραυματίζεται στο γόνατο και επιστρέφεται στη Γιουνάιτεντ. Επιστρέφει γερός και δίνεται πάλι δανεικός αυτή τη φορά στη Σάντερλαντ και μάλιστα για μια ολόκληρη σεζόν.

Βοηθάει αρκετά πετυχαίνοντας έξι τέρματα σε 26 αναμετρήσεις κι επιστρέφει στη Γιουνάιτεντ με στόχο πλέον την καθιέρωση, όντας 21. Κι αυτό ακριβώς πετυχαίνει.

Στην πρώτη του γεμάτη σεζόν πετυχαίνει 12 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις σε 39 παιχνίδια, αν κι αρκετά ως αλλαγή. Έτσι, οι φίλοι της ομάδας τον έχουν στα υπόψιν τους πλέον κι ο Σερ Άλεξ βλέποντας πως μπορεί να τον εμπιστευτεί δεν αγοράζει επιθετικό, μένοντας με τους Φαν Πέρσι-Ρούνεϊ-Τσιτσαρίτο και Γουέλμπεκ.

Απογοήτευση και επιστροφή

Παρ’ όλα αυτά η επόμενη σεζόν ήταν σκέτη απογοήτευση. Ο Γουέλμπεκ χρησιμοποιείται ξαφνικά ως αριστερό εξτρέμ, κάνει αρκετές κακές εμφανίσεις και σε 40 παιχνίδια πετυχαίνει μόλις δύο γκολ.

Η επιστροφή του παλιού καλού Γουέλμπεκ ήρθε με την έλευση του Μόγιες. Κι όμως αν για κάτι έκανε καλό ο Μόγιες ήταν η επανάκαμψη του Γουέλμπεκ η οποία του χρεώνεται. Ο Άγγλος επιθετικός πετυχαίνει το πρώτο γκολ του πρωταθλήματος κόντρα στη Σουόνσι, ενώ πέτυχε και το πρώτο του(και μοναδικό) γκολ σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα στη Σαχτάρ.

Τους μήνες Δεκέμβριο-Ιανουάριο πετυχαίνει έξι γκολ σε έξι αγώνες στην Πρέμιερ Λιγκ, όμως ο Μόγιες αποχωρεί και επιστρέφει να παίζει πάλι σαν αριστερό εξτρέμ. Στο τέλος της σεζόν ξεκαθαρίζει με δηλώσεις του πως θέλει να αποχωρήσει από την ομάδα για να παίξει ως επιθετικός οπουδήποτε αλλού.

Που είσαι ρε Ντάνι;

Εν έτει 2017 ο Ντάνι Γουέλμπεκ την περισσότερη ώρα του την έχει περάσει στα χέρια των γιατρών της Άρσεναλ, παρά σε εκείνα του Αρσέν Βενγκέρ.

Ο Άγγλος φορ έχει αντιμετωπίσει πολλούς τραυματισμούς και δεν έχει δείξει σε καμία φάση της πορείας του στους “κανονιέρηδες” το πλούσιο ταλέντο του, παρά το γεγονός πως έχει σκοράρει μερικά κρίσιμα γκολ όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, τον περισσότερο καιρό είναι “χαμένος”. Ειδικά η σεζόν 2015- 2016 ξεκίνησε πολύ στραβά για εκείνον, αφού υπέστη ρήξη χιαστών και έχασε όλη την προετοιμασία της Άρσεναλ και ένα μεγάλο μέρος της σεζόν. Αλλά και όταν επέστρεψε ο ανταγωνισμός ήταν τέτοιος που ποτέ του δεν μπόρεσε να πάρει θέση βασικού στα πλάνα του Αλσατού τεχνικού.

Εθνική Αγγλίας

Με την εθνική του έχει αγωνιστεί σε όλες τις κατηγορίες ηλικιών, ενώ διατηρεί ένα καλό ποσοστό τερμάτων με την ανδρών, έχοντας οχτώ γκολ σε 27 αγώνες. Στο πρόσφατο Μουντιάλ αγωνίστηκε στα δύο πρώτα ματς ως βασικός, όμως και πάλι ως αριστερό εξτρέμ, ενώ αντικαταστάθηκε και στα δύο.

Έχει αγωνιστεί επίσης και στο Ευρωπαϊκό του 2012, ενώ θεωρείται από τους παίκτες που μπορεί να στηριχθεί στο μέλλον η Αγγλία.