Ο Εμρέ Τσαν προσπαθεί να κρατήσει με νύχια και με δόντια το κέντρο της Λίβερπουλ κι εμείς κοιτάμε τα όσα έχει πετύχει.

Μεγάλωσε στις ακαδημίες της Μπάγερν Μονάχου, έκανε “παπάδες” στη Λεβερκούζεν και άνοιξε γρήγορα τα φτερά του για το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Εμείς σας παρουσιάζουμε τον άνθρωπο που τρέχει ασταμάτητα, κάνει τους φιλους της Λίβερπουλ να τρελαίνονται πολλές φορές, όμως κακά τα ψέμματα είναι αρκετά μόνος του στο κέντρο της ομάδας μετά τους τραυματισμούς των Λαλλάνα, Χέντερσον.

Ηγέτης από… κούνια! 

Όπως είπαμε ξεκίνησε στις ακαδημίες της Μπάγερν Μονάχου, ενώ τη σεζόν 2012-13 έκανε και το ντεμπούτο του στη μεγάλη ομάδα, παίζοντας για πρώτη φορά στο Σούπερ Καπ Γερμανίας, ενώ τελείωσε τη σεζόν με άλλες τρεις συμμετοχές. Ο Τσαν είχε τραβήξει τα βλέμματα όλων με τις μικρές εθνικές Γερμανίας, όντας ηγέτης τους, ενώ στο Μόναχο έλεγαν πάντα τα καλύτερα για αυτόν.

Η έλευση του Γκουαρντιόλα όμως, όπως και του Τιάγκο Αλκάνταρα, έδειξε πως εκεί δε θα είχε πολλές ελπίδες για φανέλα βασικού, ενώ υπήρχαν κι οι Κρόος, Σβαϊνστάιγκερ, Λαμ, Μαρτίνεθ για τη θέση αυτή.

Έτσι η μεταγραφή του ήταν αναγκαία.

Ευεργετικές “ασπιρίνες” 

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2013, υπογράφοντας μαζί του συμβόλαιο τεσσάρων χρόνων, με τους Βαυαρούς να έχουν όρο επιστροφής του παίκτη στην ομάδα με συγκεκριμένο ποσό.

Ο Τσαν στη σεζόν αυτή πέτυχε τέσσερα τέρματα, ενώ παράλληλα έδωσε και τέσσερις ασίστ σε 39 συνολικά συμμετοχές, αποτελώντας βασικό μέλος της ομάδας στην προσπάθεια κατάληψης της τέταρτης θέσης που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Εκτός αυτού, έκανε τις πρώτες του εμφανίσεις στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, κάνοντας το ντεμπούτο του στην ήττα με 4-2 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο “Όλντ Τράφορντ”.

Έπιασε λιμάνι

Ενώ τον απέκτησε ο Μπρένταν Ρότζερς, το καλύτερο νέο για τον νεαρό τότε Τσαν ήταν η έλευση του Γιούργκεν Κλοπ ένα χρόνο και λίγους μήνες αργότερα. Ο Κλοπ τον είχε στη λίστα του από τότε που βρισκόταν στον πάγκο της Ντόρτμουντ και βρίσκοντάς τον στη Λίβερπουλ, ένιωσε πως έχει ένα δικό του παιδί δίπλα του. Η κοινή γλώσσα άλλωστε που μιλούσαν έπαιζε ρόλο.

Έτσι, ο Τσαν έγινε βασικός κι αναντικατάστατος στους “κόκκινους” με το ρόλο του να είναι πολύ σημαντικός στο κομμάτι του gegenpress που είχε σκοπό να εφαρμόσει ο Γερμανός τεχνικός.

Ο Τσαν μετράει ήδη τρεις γεμάτες σεζόν με τη Λίβερπουλ, φτάνοντας ήδη τις 121 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις έχοντας σκοράρει και επτά τέρματα.

Εθνική

Ο Τσαν έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές εθνικές της Γερμανίας, όμως λόγω της τουρκικής υπηκοότητας που έχει, μπορούσε να παίξει στη Τουρκία αν αυτός το επέλεγε. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δε σκέφτεται κάτι τέτοιο, καθώς ήθελε να φτάσει ψηλά με τη Γερμανία. Και τα κατάφερε αφού πλέον μετρά οχτώ συμμετοχές με την αντρική ομάδα, της οποίας είναι μέλος από το 2015.