Μέχρι πρότινος οι Bulls υπέρισχυαν των Celtics σε όλους τους τομείς μέχρι που οι τελευταίοι έκαναν την επανάστασή τους και πήραν ξανά το πάνω χέρι στην υπόθεση-πρόκριση. Τι παραπάνω μας επιφυλάσσει αυτή η σειρά. Oι απαντήσεις στο παρακάτω άρθρο που ακολουθεί.

Ποιος να το φανταζόταν ότι οι πρώτοι στην Ανατολική Περιφέρεια, Boston Celtics θα ξεκινούσαν με 0-2 από τους όγδοους Chicago Bulls χάνοντας το πλεονέκτημα έδρας και πηγαίνοντας στην «πόλη των ανέμων» ως το απόλυτο αουτσάιντερ; Ποιος λογικός άνθρωπος επίσης θα περίμενε οι Κέλτες να περνούσαν σαν σίφουνας από το United Center και να επέστρεφαν ξανά στη Βοστώνη με το 2-2 και το πλεονέκτημα στα χέρια τους;

Χθες το βράδυ στο TD Garden οι Celtics με μπροστάρηδες τους Bradley και Horford έκαναν το 3-2 και απέχουν μόλις μια νίκη από την πρόκριση στα ημιτελικά όπου θα βρουν το νικητή από το ζευγάρι Wizards-Hawks (επίσης 3-2). Η σειρά αυτή είναι αναμφίβολα η πιο απρόβλεπτη από οποιαδήποτε άλλη στα φετινά playoffs του ΝΒΑ και μας διδάσκει πως στο θαυμαστό αυτό κόσμο, οι έδρες δεν παίζουν και τόσο σπουδαίο ρόλο. Όπως ακριβώς συμβαίνει και στην αντίπερα όχθη όπου οι πέμπτοι Utah Jazz προηγούνται των τέταρτων LA Clippers με 2-3 στην πιο αναπάντεχη σειρά της Δυτικής Περιφέρειας.

Στα δύο πρώτα παιχνίδια οι Celtics δεν ήταν αυτοί που γνωρίσαμε στη regular season. Μέτριοι επιθετικά και κακοί αμυντικά. Οι Bulls εκμεταλλεύτηκαν τις αδυναμίες τους, το διαφορετικό στυλ παιχνιδιού τους και συν τον απροσδόκητο χαμό της αδερφής του Isaiah Thomas, επικράτησαν κατά κράτος. Έδωσαν τη δυνατότητα στους Celtics να πάρουν πολλές επιθέσεις κυρίως από την περιφέρεια και σε αυτό βγήκαν κερδισμένοι. Μολονότι ο Thomas αγωνιζόταν έχοντας στο μυαλό του χίλια δύο πράγματα με τη σκιά της αδερφής να είναι διαρκώς πάνω από το κεφάλι του, ήταν ο καλύτερός τους παίκτης. Αυτό όμως δεν αρκούσε. Οι Κέλτες μπορεί να τερμάτισαν πρώτοι αλλά έχουν κάτι που τους κάνει να μειονεκτούν από τους «ταύρους», ασχέτως αν προκριθούν ή αποκλειστούν και αυτό είναι η έλλειψη προσωπικότητας. Κάτι που στην πορεία θα φανεί, είτε στους ημιτελικούς είτε στους τελικούς της Ανατολής.

Οι Bulls από την άλλη διαθέτουν βάθος πάγκου με ρολίστες που κάνουν τη διαφορά όπως ο Nikola Mirotic και ο Bobby Portis. Κάτω από το καλάθι ο Robin Lopez κυριαρχεί ενώ υπάρχουν παίκτες που έχουν φάει με το κουτάλι τα playoffs και έχουν γευτεί τη δόξα του πρωταθλητή όπως ο Dwyane Wade και ο Rajon Rondo. Βέβαια, τα χαρακτηριστικά αυτά δεν τα είδαμε όταν αγωνίζονταν στην έδρα τους.

Πλέον, η σειρά βρίσκεται στο έκτο παιχνίδι και δεν αποκλείεται να φτάσει και σε έβδομο. Οι Celtics ξύπνησαν από το λήθαργο και δείχνουν αποφασισμένοι για την πρόκριση. Θα δείξουν όμως οι Bulls πως δεν «έσπασαν» άδικα εις διπλούν της έδρα των Κελτών ή θα τελειώσουν όλα για αυτούς ξημερώματα Κυριακής στο Chicago; Ίδωμεν…