Πέρασαν ήδη 25 χρόνια που ο... αμούστακος τότε, Ράιαν Γκιγκς, σήκωσε τη πρώτη του κούπα με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Την πρώτη σου αγάπη την ξεχνάς;

Όχι!

Το πρώτο σου φιλί;

Όχι!

Το πρώτο σου γκολ;

Ούτε!

Και σίγουρα δεν ξεχνάς ούτε το πρώτο τίτλο της καριέρας σου ασχέτως αν στην συνέχεια σήκωσες πιο σημαντικούς και πιο αστραφτερούς!

Παρόλα αυτά θα νιώσετε μεγάλοι (αν δεν είστε ήδη) αν διαβάσετε τη συνέχεια του κειμένου, όπου θα επικεντρωθεί στη πρώτη κούπα της καριέρας του Ράιαν Γκιγκς που έμελλε να γράψει ιστορία με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ήταν 12 Απριλίου του (όχι και τόσο μακρινού) 1992 όταν ο Ουαλός παίκτης έδωσε το “παρών” με τους “κόκκινους διαβόλους” στον τελικό του Λιγκ Καπ απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ με τους παίκτες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να επικρατούν με σκορ 1-0!

Μάλιστα, ο Γκιγκς ήταν από τους πρωταγωνιστές εκείνης της αναμέτρησης, καθώς μπορεί να μην πέτυχε το νικητήριο γκολ, αλλά από τα δικά του πόδια αυτό ξεκίνησε πριν ο Μπράιν ΜακΚλερ στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα “γράφοντας” έτσι το τελικό σκορ.

Όπως αναφέραμε και λίγο πιο πάνω αυτή ήταν μόνο η αρχή της ένδοξης καριέρας του παιδιού από το Κάρντιφ που έμελλε να γίνει πιστός στη Γιουνάιτεντ. Τόσο πιστός που θα του χάριζαν οι φίλαθλοί της το παρατσούκλι “στρατιώτης” και εκείνος με τη σειρά του θα του χάριζε στιγμές χαράς και περηφάνιας με την κατάκτηση των 13 πρωταθλημάτων, τεσσάρων Κυπέλλων, τριών Λιγκ Καπ και των δύο Τσάμπιονς Λιγκ.

Εκείνο το ανοιξιάτικο ματς παρακολούθησαν στο “Γουέμπλεϊ” 77.000 κόσμου που είδαν από κοντά το history in the making (για να το πούμε σε άπταιστα ελληνικά) να διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια τους.

Επίσης, αυτός ήταν ένας πολύ σημαντικός τίτλος και για τον “Φέργκι”, αφού από το 1990 ως τότε είχε κατακτήσει μόνο δύο κούπες (Κύπελλο 1990, Τσάριτι Σιλντ 1990), ενώ από την τότε ομάδα της Νότιγχαμ ξεχώριζαν δύο παίκτες: ο Τέντι Σέριγχαμ και ο Ρόι Κιν που έμελλε αργότερα να περάσουν και εκείνοι την πόρτα του “Ολντ Τράφορντ” και να γράψουν τη δική τους ιστορία με τα χρώματα του συλλόγου, παρέα με τον Ράιν Γκιγκς που από την αρχή ως το τέλος της καριέρας του υπηρέτησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.