Ασφαλώς και ο τίτλος  δεν είναι τυχαίος. Νεοσύστατη Ευρωλίγκα, νεοσύστατο σύστημα…15 ομάδες αναμετρήθηκαν όλες μεταξύ τους σε 30 αγωνιστικές. Το mini πρωτάθλημα έληξε με ουκ ολίγες εκπλήξεις βλέποντας για παράδειγμα οι ”μικρομεσαίες” ομάδες να κερδίζουν Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ και Ολυμπιακό και τα ζευγάρια των 8 προημιτελικών βγήκαν. Ρεάλ-Νταρουσάφακα, Τσσκα-Μπασκονία, Ολυμπιακός-Εφές και Παναθηναϊκός-Φενέρ. 4 δυνατά ζευγάρια με […]

Ασφαλώς και ο τίτλος  δεν είναι τυχαίος. Νεοσύστατη Ευρωλίγκα, νεοσύστατο σύστημα…15 ομάδες αναμετρήθηκαν όλες μεταξύ τους σε 30 αγωνιστικές. Το mini πρωτάθλημα έληξε με ουκ ολίγες εκπλήξεις βλέποντας για παράδειγμα οι ”μικρομεσαίες” ομάδες να κερδίζουν Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ και Ολυμπιακό και τα ζευγάρια των 8 προημιτελικών βγήκαν.

Ρεάλ-Νταρουσάφακα, Τσσκα-Μπασκονία, Ολυμπιακός-Εφές και Παναθηναϊκός-Φενέρ. 4 δυνατά ζευγάρια με φόντο το final four της Κωσταντινούπολης. Τα ”δυνατά” χαρτιά αυτής της διοργάνωσης όπως η ισχυρή φέτος Ρεάλ και η περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης, ΤΣΣΚΑ έχουν θεωρητικά το πάνω χέρι για πρόκριση με πολύ πιθανή περίπτωση το ”sweep” αν και πάντα σε αυτό το άθλημα δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τις ανατροπές καθώς δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την περσινή πορεία της Μπασκόνια μέχρι τον μικρό τελικό, καθώς και την τουρκική ομάδα των εκατομμυρίων με οδηγό τον Ντέιβιντ Μπλάντ. Σίγουρα αυτές οι δύο ομάδες δεν μπορούν  να περάσουν απαρατήρητες.

Και έρχομαι στα δύο τελευταία ζευγάρια με έντονο το ελληνικό χρώμα. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Η διάρκεια της ομάδας του Πειραιά και η θεαματική βελτίωση των «πρασίνων» τις τελευταίες αγωνιστικές έδωσαν και στις δύο ομάδες το πλεονέκτημα έδρας. Προφανώς η ευχή μου και το ιδανικό θα ήταν και οι δύο ομάδες εκεί περίπου  στα μέσα Μαΐου  να ταξιδέψουν στην Κωσταντινούπολη. Το έργο τους σε καμία περίπτωση δεν είναι εύκολο. Ας ξεκινήσουμε με το σαφώς δυσκολότερο έργο που είναι αυτό του Παναθηναϊκού. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς παρόλο που έρχεται στην Αθήνα με μειονέκτημα έδρας θεωρώ πως έχει το πάνω χέρι. Ομάδα με πλούσια περιφέρεια και άκρως δυνατή φροντ λάιν καλείται να αντιμετωπίσει το ”φλεγόμενο” ΟΑΚΑ και τα 6 αστέρια αυτής της ομάδας. Ίσως η πιο αμφίρροπη σειρά των προημιτελικών με πολύ πιθανή περίπτωση να θεωρώ το break.  Προχωρώντας στο τελευταίο ζευγάρι σε αυτό του Ολυμπιακού με την Εφές, ίσως εκεί τα πράγματα να είναι πιο ξεκάθαρα, χωρίς να αποκλείουμε βέβαια την ανατροπή. Η ομοιογένεια και ο ελληνικός κορμός της ομάδας του Πειραιά απέναντι σε μια run and gun ομάδα της Τουρκίας χωρίς παιχνίδι τακτικής. Το τελικό πόρισμα ούτε σε αυτή τη σειρά παιχνιδιών μπορεί δυστυχώς να βγει αφού ο Ολυμπιακός σε όλη τη χρονιά φανέρωσε αρκετές αδυναμίες απέναντι σε τέτοιες ομάδες όπως Μακάμπι, Γαλατά και Εφές στο τελευταίο τους παιχνίδι.

Ο στόχος των φαβορί να κατακτήσουν για άλλη μια φορά την Ευρώπη, ο διακαής πόθος των Τούρκων να σηκώσουν επιτέλους την Ευρωπαϊκή κούπα μπροστά στον λαό τους αλλά και το όνειρο ενός ελληνικού εμφυλίου σε ευρωπαϊκό τελικό καθιστά δύσκολη οποιαδήποτε πρόβλεψη. Σε ένα μήνα και κάτι περίπου λοιπόν τα σπουδαία…