Από τον Ιανουάριο του '17 αγωνίζεται στους πρωταθλητές του ΝΒΑ, Cleveland Cavaliers. Για να γίνει όμως «ιππότης», χρειάστηκε να σπάσει μερικά ρεκόρ. O Kyle Korver περνά από το μικροσκόπιο του Debut.gr και σας τον παρουσιάζουμε.

Είναι ένας από τους καλύτερους σουτέρ 3 πόντων στην ιστορία του ΝΒΑ. Ένας παίκτης που ακόμα και στη χειρότερή του μέρα, μπορεί να σε σκοτώσει με ένα μόνο τρίποντό του.

Ο Kyle Elliot Korver όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1981 στο Paramount της California και μολονότι δεν μεγαλοδείχνει, έχει πατήσει τα 36 του χρόνια. Είναι αυτό που θα λέγαμε «ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο». Η αμερικάνικη εκδοχή του Jaka Lakovic. Μεγάλωσε στην περιοχή του Los Angeles όντας από μικρός φαν των Lakers του Kareem Abdul-Jabbar και του Magic Johnson. Το 1993 η οικογένειά του μετακόμισε πολύ πιο ανατολικά, στην Pella της πολιτείας Iowa, από όπου αποφοίτησε.

Στο Πανεπιστήμιο του Creighton στη Nebraska είχε δείξει από την πρώτη του χρονιά ότι θα εξελισσόταν σε έναν σουτέρ πρώτης κλάσης. Πίσω από τη γραμμή του τριπόντου είχε 43,4% ενώ από τη γραμμή της «φιλανθρωπίας» κατέγραφε 89,5%. Στα τέσσερα χρόνια φοίτησής του, σημείωσε συνολικά 371 τρίποντα που αποτελεί ρεκόρ στην Περιφέρεια του Missouri Valley αλλά και στην ιστορία του NCAA.

Το 2003 έφτασε η στιγμή να αποφοιτήσει και όντας κάτοχος πτυχίου Οπτικών Τηλεπικοινωνιών, έβαλε το όνομά του στα 60 υποψήφια pick του Draft. Επελέγη no. 51 από τους New Jersey Nets αλλά τα δικαιώματά του τα απέκτησαν λίγο αργότερα οι Philadelphia76ers. Ένα χρόνο μετά απέδειξε το λάθος που έκαναν οι Nets. Πέτυχε σε μια σεζόν 226 τρίποντα!

Στη Philadelphia έμεινε μέχρι το 2007 σημειώνοντας 14.4 πόντους μ.ο. με εξίσου υψηλά ποσοστά σε τρίποντα και βολές. Επόμενος σταθμός του, οι Utah Jazz, στους οποίους ήταν ο 6ος παίκτης. Τη σεζόν 2009-2010 κατέγραψε το απίστευτο 53,6% από τα 7.25 μετρώντας 59/110 τρίποντα παρόλο που υπέφερε από τραυματισμούς στον καρπό και το γόνατο. Τη διετία 2010-2012 φόρεσε τη φανέλα των Bulls όπου έκανε μια μέτρια χρονιά μέχρι να γίνει κάτοικος Atlanta.

Στα «γεράκια», ο Korver έκανε όργια. Ένα από τα αξιοσημείωτα επιτεύγματά του ήταν όταν το 2014 έσπασε το ρεκόρ για τα περισσότερα συνεχόμενα ματς με έστω και ένα τρίποντο φτάνοντας το 127 παιχνίδια. Ρεκόρ που βέβαια το έσπασε δύο χρόνια μετά ο έτερος bomber, Stephen Curry, φτάνοντας τα 128. Από τον Γενάρη του 2017 είναι παίκτης των Cavaliers και εκεί δεν τα πηγαίνει καθόλου άσχημα. Κόντρα στους Pacers μάλιστα σημείωσε 29 πόντους με 8/9 τρίποντα και πλέον είναι στην 7η θέση των καλύτερων σουτέρ όλων των εποχών στο ΝΒΑ.

Ο Kyle Korver είναι ένας παίκτης ειδικών καταστάσεων και όχι μόνο γιατί κατάφερε να μπει στο κάδρο των καλύτερων σουτέρ του ΝΒΑ μαζί με τον Ray Allen, τον Reggie Miller, τον Jason Terry, τον Paul Pierce, τον Vince Carter και τον Jamal Crawford.