Στο μικροσκόπιο του Debut.gr, το «κακό» παιδί του ευρωπαϊκού μπάσκετ, Ρούντι Φερνάντεζ.

Ένας από τους πιο ιδιαίτερους χαρακτήρες της μπασκετικής Ισπανίας γιορτάζει σε δύο μέρες το 37ο έτος της ηλικίας του. Ακούει στο όνομα Ρούντι Φερνάντεζ. Γεννήθηκε στις 4 Απριλίου 1985. Έχει ύψος 1.92 και αγωνίζεται από το 2011 ουσιαστικά με ένα ενδιάμεσο διάλειμμα μέχρι σήμερα με την φανέλα και τα χρώματα της Ρεάλ Μαδρίτης. Η καριέρα του μεγάλη και οπωσδήποτε αξίζει να αναφερθεί. Το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο πραγματοποιήθηκε στη γενέτειρά του και στην ομάδα της Ζουβεντού Μπανταλόνα. Για τέσσερα χρόνια κατάφερε να κερδίσει πλούσιες εμπειρίες και να κατακτήσει τίτλους. Το 2006 έρχεται ο πρώτος του ατομικός τίτλος. Αναδείχθηκε καλύτερος νέος Ευρωπαίος παίχτης από τη Fiba Europe. Στις 28 Ιουνίου του 2007 συγκεκριμένα έρχεται το κάλεσμα από την ατλαντική πλευρά και το nba, ένα κάλεσμα που τον έφτασε στο νούμερο 24 του ντράφτ από τους Φίνικς Σάνς και μεταγράφτηκε στους Πόρτλαντ Μπλέιζερς. 4 χρόνια αργότερα στο ντράφτ του 2011 ο Ρούντι ανταλλάχτηκε στους Ντάλας Μάβερικς. Ωστόσο η συμμετοχή του ήταν ελάχιστη και ανταλλάχτηκε στους Ντένβερ Νάγκετς το Δεκέμβριο του 2011 για να πάρει το δρόμο της επιστροφής και να υπηρετεί μέχρι σήμερα τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι τίτλοι του πολλοί, ατομικοί και συλλογικοί. Μάλιστα με την πρώτη επαγγελματική του ομάδα την Ζουβεντού Μπανταλόνα κατέκτησε 1 eurochallenge το 2006 1 eurocup το 2008 καθώς και 2 πρωταθλήματα Καταλωνίας το 2005 και το 2007. Η θεαματική του βελτίωση στα νούμερα των τίτλων του ήρθε βεβαίως με τη Ρεάλ Μαδρίτης αρχής γεννομένης από τα Σούπερ Καπ Ισπανίας το 2012,2013,2014,2015,  3 κύπελλα Ισπανίας το 2008,2014,2015,2016, 2 πρωταθλήματα Ισπανίας το 2013 και 2015 καθώς και 1 Ευρωλίγκα το 2015 έπειτα από δύο συνεχόμενους χαμένους τελικούς με Ολυμπιακό και Μακάμπι αντίστοιχα. Όσον αφορά σε εθνικό επίπεδο έχει κατακτήσει συνολικά 4 μετάλλια και πιο συγκεκριμένα 2 χρυσά και 2 ασημένια.

Η μπασκετική του αξία αδιαμφισβήτητη. Το ταλέντο του μεγάλο, τα προσόντα του αρκετά ώστε να τον συμπεριελάβει κάποιος στη λίστα με τους κορυφαίους σύγχρονους Ευρωπαίους παίχτες. Ωστόσο δεν μπορώ να αφήσω τον τίτλο μου ανεπιχείρητο. Κατά καιρούς και σε αρκετούς αγώνες έχει γίνει αιτία για τη δημιουργία επεισοδίων μεταξύ παιχτών ακόμα και προπονητών. Ο εγωισμός του μπαίνει σε αρκετές περιπτώσεις πάνω από την ομάδα. Προκλητικός χαρακτήρας θα μπορούσαμε να πούμε που η εμμονή του να νικάει συνεχώς τον οδηγεί σε αυτήν την επιθετική συμπεριφορά. Δυστυχώς τα παραδείγματα δεν είναι λίγα. Ίσως να είναι αυτός ο κύριος λόγος που έχει προκαλέσει το μίσος ενός μέρους του μπασκετικού κόσμου.

Σίγουρα αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο για την μπασκετική Ισπανία. Μπορεί τα τελευταία 2 χρόνια να του λείπει αυτό το ”άστρο” και η λάμψη των προηγούμενων ετών, ωστόσο  εξακολουθεί να αποτελεί για πολλούς αντιπάλους προπονητές έναν αρκετά δυσάρεστο πονοκέφαλο.