H Άρσεναλ κατέχει την πρωτιά σε μία στατιστική κατηγορία της Πρέμιερ Λιγκ που κανείς άλλος σύλλογος δε θα ήθελε να διαθέτει.

O παράγοντας τύχη συχνά υποβαθμίζεται στο ποδόσφαιρο αλλά δεν πρέπει να παραβλέπεται η αξία του αναφορικά με τη διαμόρφωση αποτελεσμάτων. Αυτό φυσικά ισχύει για όσους θεωρούν ότι οι τραυματισμοί επηρεάζονται και από την τύχη πέρα από την κατάλληλη ή μη προετοιμασία του σώματος.

Για παράδειγμα ο πρόσφατος τραυματισμός (ένας ακόμη) του Φιλ Τζόουνς στην προπόνηση της εθνικής Αγγλίας μετά από πάτημα του συμπαίκτη του στη Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ, Κρις Σμόλινγκ, οφείλεται σε τεράστιο βαθμό στην κακιά ώρα του ποδοσφαιριστή.

Η Mirror, μάλιστα, έψαξε και εντόπισε ποιος σύλλογος της Πρέμιερ Λιγκ από τη σεζόν 2011/2012 έχει αντικρίσει τις περισσότερες φορές τους ποδοσφαιριστές του να τραυματίζεται. Την πρωτιά στη συγκεκριμένη κατηγορία διαθέτει η Άρσεναλ της οποίας μετρήθηκε ότι οι παίκτες της έχουν λείψει 10,825 μέρες (28χρόνια) από το ξεκίνημα του 2011. Φυσικά. το λιθαράκι τους σε αυτό το τεράστιο νούμερο έχουν βάλει ο πρωτοπόρος Τζακ Γουίλσιρ απουσιάζοντας από τους αγωνιστικούς χώρους 884 μέρες και ο γυάλινος Αμπού Ντιαμπί με 858 μέρες αποχής από τα γήπεδα.

Δεύτερη στη συγκεκριμένη κατάταξη έρχεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία μετράει 9,600 μέρες τραυματισμών με τον Φιλ Τζόουνς να ξεχωρίζει στη συγκεκριμένη λίστα. Λιγότερο επιρρεπής στους τραυματισμούς αποδεικνύεται, πάντως, η Τσέλσι καθώς οι παίκτες της έχουν απουσιάσει από τους αγωνιστικούς χώρους μόλις 4,559 μέρες κάτι που εξηγεί εν μέρει για ποιο λόγο μέσα σε αυτό το διάστημα είναι έτοιμη να κατακτήσει για δεύτερη φορά την Πρέμιερ Λιγκ.