Με αφορμή την -τρίτη- πρόσληψη του Τάκη Λεμονή από τον Ολυμπιακό, το Debut.gr θυμάται την -ίσως πιο- ανεπανάληπτη βραδιά της 7ης Οκτωβρίου του 2007, όταν ο Ολυμπιακός του Λεμονή «άλωσε» το «Weserstadion», επικρατώντας της Βέρντερ Βρέμης με 3-1. Αυτό, ήταν το πρώτο διπλό στην ιστορία των «ερυθρολεύκων», στα πλαίσια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Με αφορμή την -τρίτη- πρόσληψη του Τάκη Λεμονή από τον Ολυμπιακό, το Debut.gr θυμάται την -ίσως πιο- ανεπανάληπτη βραδιά της 7ης Οκτωβρίου του 2007, όταν ο Ολυμπιακός του Λεμονή ”άλωσε” το ”Weserstadion” , επικρατώντας της Βέρντερ Βρέμης με 3-1. Αυτό, ήταν το πρώτο διπλό στην ιστορία των ”ερυθρολεύκων”, στα πλαίσια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Έπειτα από 31 ανεπιτυχής προσπάθειες (που μεταφράζονται σε 10 χρόνια), οι Πειραϊώτες κατόρθωσαν να νικήσουν εκτός έδρας, με θύμα τη Γερμανική ομάδα. Μάλιστα, εκείνη τη σεζόν, το σύνολο του Τάκη Λεμονή, έφτασε μέχρι τη φάση των ”16”, όπου αποκλείστηκε με συνολικό σκορ 3-0 από την Τσέλσι, ένα σκορ που πάντως δεν αντικατοπρτίζει την πραγματικότητα, καθώς ο Ολυμπιακός στάθηκε άτυχος.

Πίσω στο ματς της Βρέμης, ο ”Sir Takis” παρέταξε ένα καλοδουλεμένο σύνολο (4-5-1), ενώ η αλλαγή του Κοβάσεβιτς, ενίσχυσε και συνέβαλε τα μέγιστα στην προσπάθεια της ομάδας του. Ξεκίνησε με τον Νικοπολίδη κάτω από τα δοκάρια, Τοροσίδη δεξιά και Ντομί αριστερά στην άμυνα. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Ραούλ Μπράβο και Άντζας. Τρία αμυντικά χαφ, με το Λεντέσμα στη μέση και τους Στολτίδη, Πατσατζόγλου αριστερά και δεξιά. Ο Γκαλέτι πήρε θέση στα δεξιά του κέντρου, ο αρχηγός Τζόρτζεβιτς αριστερά, με τον Λούα-Λούα μοναδικό προωθημένο. Το πλάνο είχε -κυρίως- στόχο τις αντεπιθέσεις (παρόλο που τελικά είχε τον έλεγχο).

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με το τυχερό γκολ του Ούγκο Αλμέιδα (32′), όμως οι παίκτες του Λεμονή απάντησαν -εμφατικά- στην επανάληψη. Βγήκαν με πείσμα και πάθος για την ανατροπή, και έκλεισαν την ομάδα του Τόμας Σάαφ. Στο 73′ ο Στολτίδης πήρε το ”ριμπάουντ” μετά από σουτ του Κοβάσεβιτς, και έφερε το ματς στα ίσα. Έξι λεπτά μετά, ο Νικοπολίδης με φανταστική απόκρουση σε κεφαλιά του Μερτεσάκερ, και κράτησε την ομάδα του στο ”κόλπο” της νίκης. Πράγματι. Στο 82ο λεπτό, ο Πατσατζόγλου με ένα σουτ-κεραυνό (χαραγμένο στη μνήμη των φίλων του Ολυμπιακού), έδωσε προβάδισμα στους Πειραϊώτες, ενώ το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 87′, με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς να εκμεταλλεύεται την ασταθή απόκρουση του Βάντερ (σε σουτ του Ραούλ Μπράβο) και να γράφει το 3-1! Τρία γκολ σε 14 λεπτά, και το πρώτο διπλό στο Τσάμπιονς Λίγκ ήταν γεγονός!

Σίγουρα, οι φίλοι της ομάδας του Πειραιά περιμένουν ανάλογες -γιατί όχι και πιο έντονες- στιγμές από τον 57χρονο κόουτς, εάν και εφόσον παραμείνει στην ομάδα με το πέρας της τρέχουσας σεζόν…

https://youtu.be/axUAfV90rKQ