Το Debut.gr αφιερώνει χρόνο σε έναν από τους πιο πολλά υποσχόμενους αστέρες του Καμπιονάτο.

Θεωρείται το next big thing του ιταλικού ποδοσφαίρου.Εκρηκτικός στις κινήσεις του,άριστη  τεχνική κατάρτιση και δεινός “εκτελεστής” είναι κάποια από τα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει και συνάμα αποτελούν τον κύριο λόγο όπου “μεγάλες” ομάδες πρόκειται να ρίξουν χρυσάφι στα πόδια του για να τον αποκτήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι.Ο λόγος για τον Ντομένικο Μπεράρντι.

Γεννηθείς στο Καριάτι της Νοτίου Ιταλίας,ο Μπεράρντι εντάχθηκε στην ακαδημία της τοπικής Cosenza σε ηλικία 13 ετών.Το ταλέντο του ήταν έκδηλο από την αρχή με την Σασσουόλο να το διακρίνει και να τον αποκτά σε ηλικία 16 ετών.Χρειάστηκε 2 χρόνια για να πάρει το βάπτισμα του πυρός στην πρώτη ομάδα της Σασσουόλο,που εκείνη την περίοδο βρισκόταν στη Serie B,ενώ το πρώτο του γκολ το πέτυχε 5 μέρες μετά το ντεμπούτο του στον αγώνα ενάντια στην Κροτόνε. Εκείνη τη σεζόν,το 2012 ο Μπεράρντι σκοράροντας 11 γκολ βοήθησε την ομάδα του να πάρει την άνοδο για την μεγάλη κατηγορία της Ιταλίας  με τον ίδιο να ανακηρύσσεται ο καλύτερος παίχτης της Serie B.

Αμέσως το όνομά του συνδέθηκε με ομάδες -μεγαθήρια όπως η Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ και η Μάντσεστερ Σίτι από το Νησί,όμως η Γιουβέντους απέκτησε το 50% των δικαιωμάτων του με την μορφή συνιδιοκτησίας αφήνοντάς τον δανεικό στην Σασσουόλο. Τη σεζόν που ακολούθησε,η ομάδα της Βόρειας Ιταλίας είχε ως στόχο την παραμονή στη Serie A,στόχος που επετεύχθη.Κεντρικό πρόσωπο για ακόμη μια φορά ο Μπεράρντι. Ο Ιταλός άσσος πέτυχε το πρώτο του γκολ στα μεγάλα “σαλόνια” της Ιταλίας κόντρα στην Πάρμα αλλά αξιοσημείωτα είναι τα δύο ρεκόρ που σημείωσε.Αρχικά,έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης που σκοράρει 4 τέρματα στον ίδιο αγώνα κόντρα στη Μίλαν και έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που πετυχαίνει παραπάνω από ένα χατ-τρικ εκτός έδρας,ρεκόρ που κρατούσε ο θρύλος Αντρέϊ Σεφτσένκο από τη σεζόν 1999-2000.Ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 16 γκολ με την Σασσουόλο να έχει βρει στο πρόσωπό του τον νέο της ηγέτη.

Ένα χρόνο μετά,το 2014 η ιταλική ομοσπονδία καταργεί τις συνιδιοκτησίες με αποτέλεσμα η Γιουβέντους που είχε αποκτήσει το 50% των δικαιωμάτων του Μπεράρντι να το πουλάει πίσω στη Σασσουόλο έναντι 10 εκατομμυρίων ευρώ αλλά εξασφάλισε το δικαίωμα να τον πάρει πίσω αν το επιθυμεί με το ποσό να κυμαίνεται στα 25 εκατομμύρια ευρώ.Ένα αρκετά χαμηλό ποσό αφού η χρονιά αυτή τον απογείωσε στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.Με 15 γκολ και 10 ασίστ σε συνδυασμό με  ότι έγινε ο νεότερος παίκτης που φτάνει τα 30 γκολ στη Serie A,ο Μπεράρντι έβλεπε το όνομά του να εμπλέκεται σε πολλά μεταγραφικά σενάρια.

Η σεζόν 2015-2016 χαρακτηρίζεται η σημαντικότερη στην ιστορία της Σασσουόλο. Έχοντας κρατήσει τον Μπεράρντι και επενδύοντας γύρω του με ένα αρκετά έμπειρο και νεανικό ρόστερ, η ομάδα καταλαμβάνει στο πρωτάθλημα την έκτη προνομιούχο θέση που οδηγεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Έτσι η φετινή σεζόν ξεκίνησε νωρίς από το καλοκαίρι λόγω του προκριματικού γύρου. Στο ιστορικό πρώτο παιχνίδι της ομάδας στην Ευρώπη ο Μπεράρντι πετυχαίνει το πρώτο γκολ ενάντια στην Λουκέρνη και στον επαναληπτικό σκοράρει άλλα δύο. Στον επόμενο γύρο η ομάδα της Ιταλίας ξεπέρασε το εμπόδιο του Ερυθρού Αστέρα με αποτέλεσμα να φτάνει για πρώτη φορά σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.Τον περασμένο Αύγουστο ο Μπεράρντι έγινε ο νεότερος Ιταλός που φτάνει τα 40 γκολ στη Serie A στον αγώνα κόντρα στη Πεσκάρα.Ο αγώνας αυτός σημαδεύτηκε και από τον σοβαρό τραυματισμό του στο γόνατο που τον άφησε εκτός αγωνιστικής δράσης για 4.5 μήνες,μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου. Μέχρι σήμερα έχει σκοράρει 2 γκολ κι έχει δώσει 4 ασίστ αριθμοί που βέβαια θα ήταν μεγαλύτεροι αν δεν είχε τον τραυματισμό στο γόνατο.

Ο Ντομένικο Μπεράρντι είναι ο ποδοσφαιριστής που χρόνο με το χρόνο βελτιώνεται και ανεβάζει επίπεδο την ομάδα του ενώ περιμένει να κάνει το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Squadra Azzurra.Πολλοί τον κατακρίνουν για το γεγονός ότι δεν έχει κάνει το βήμα παραπάνω στη καριέρα του και εξακολουθεί να αγωνίζεται στη Σασσουόλο. Ο προπονητής του,Εουσέμπιο Ντι Φραντζέσκο τον έχει χαρακτηρίσει “ντροπαλό και εσωστρεφή”κάτι που δικαιολογεί την απόφασή του να παραμένει στους “Νεροβέρντι”.Πάντως προμηνύεται ένα αρκετά ενδιαφέρον καλοκαίρι καθώς ο Ιταλός αποτελεί το μήλο της έριδος για αρκετούς συλλόγους που θα πρέπει να ξοδέψουν ένα ιδιαίτερα παχυλό ποσό της τάξεως των 40 εκατομμυρίων ευρώ για να τον αποκτήσουν.Το μόνο σίγουρο είναι πως το όνομα του θα μας απασχολεί για αρκετά χρόνια ακόμα.