Η ασθένεια από την οποία πάσχει ο Μάριο Γκέτσε δεν είναι απίθανο να τον αναγκάσει να λήξει πρόωρα την ποδοσφαιρική του καριέρα.

Πριν λίγες μέρες η Ντόρτμουντ ανακοίνωσε ότι ο Μάριο Γκέτσε δε θα αγωνιστεί ξανά για την ομάδα για ένα αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να διαπιστωθούν μέσω ιατρικών εξετάσεων οι αιτίες που του προκαλούν τόσους συχνούς μυϊκούς τραυματισμούς.

Η διάγνωση της αποτελεσμάτων φανέρωσε ότι ο Γερμανός μεσοεπιθετικός πάσχει από μυοπάθεια, μία μυϊκή πάθηση που προκαλεί διαταραχές στο μεταβολισμό του ατόμου. Για έναν φυσιολογικό άνθρωπο ή ακόμα και έναν ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή η συγκεκριμένη πάθηση ίσως να μην ήταν ανασταλτική για να εξασκεί περιστασιακά το αγαπημένο του χόμπι.

gotse

Ωστόσο, για ένα επαγγελματία ποδοσφαιριστή, ο οποίος προπονείται κάθε μέρα και αγωνίζεται στο κορυφαίο επίπεδο σε τεράστια επίπεδα έντασης αυτή ασθένεια τον αποτρέπει από το να είναι απόλυτα υγιής ακόμα και για συνθήκες προπόνησης. Ειδικότερα, η μυοπάθεια περιλαμβάνει συμπτώματα, όπως η πρόωρη κόπωση, οι συχνές κράμπες και η μακρύτερη περίοδος αποθεραπείας που χρειάζεται μετά από έναν μυϊκό τραυματισμό.

Η μυοπάθεια είναι κληρονομική ή μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και λόγω της κακής διατροφής. Ωστόσο, το δεύτερο ενδεχόμενο δε μπορεί να υφίσταται δεδομένου ότι ο Μάριο Γκέτσε ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής τηρεί όλους τους κανόνες της υγιεινής διατροφής.

gotse

Συνεπώς, αν και η συγκεκριμένη διάγνωση δεν έχει επιβεβαιωθεί από τα επίσημα χείλη της Ντόρτμουντ και του Γκέτσε μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής δε βρίσκεται μακριά από το φάσμα της πρόωρης λήξη της καριέρας του σε ηλικία 24 ετών.

Να σημειωθεί ότι τη φετινή σεζόν ο Γκέτσε ξεκίνησε στο βασικό σχήμα μόλις σε 9 παιχνίδια της Budesliga μετρώντας σε όλες τις διοργανώσεις 2 γκολ και 2 ασίστ σε 16 εμφανίσεις (1175 λεπτά συμμετοχής).