Το Debut.gr βάζει στο μικροσκόπιο κάτι διαφορετικό, το όνειρο του Γιώργου Πρίντεζη που πήρε σάρκα και οστά φέτος στη Σύρο, το LG AegeanBall Festival.

Ένα νέο κεφάλαιο για τις ελληνικές αθλητικές εκδηλώσεις άνοιξε πέρυσι το καλοκαίρι. Το LG AegeanBall Festival ήταν όραμα του διεθνή μπασκετμπολίστα Γιώργου Πρίντεζη, που πήρε σάρκα και οστά στην πατρίδα του, τη Σύρο. Η αρχόντισσα των Κυκλάδων φιλοξένησε από τις 13 ως τις 17 Ιουλίου το μεγαλύτερο StreetBall Event της χώρας, το οποίο αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στον τομέα του.

Ο Γιώργος Πρίντεζης γεννήθηκε στις 22 Φλεβάρη του 1985 και είναι γέννημα θρέμμα της Σύρου. Ο Έλληνας διεθνής μπασκετμπολίστας είναι από τους πιο πετυχημένους αθλητές στην σύγχρονη ιστορία και έχει συνδυάσει το όνομά του με τίτλους, επιτυχίες, μεγάλα καλάθια της τελευταίας στιγμής, κυρίως με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Αποτελεί πρότυπο αθλητή, αγωνιζόμενος με περηφάνια και σεβασμό. Αγαπάει υπερβολικά τον τόπο του, την Σύρο. Χρόνια τώρα ήθελε να δημιουργήσει μια διοργάνωση που θα προσφέρει στο νησί του κοινωνικά, αλλά και θα το προβάλει τουριστικά εντός και εκτός συνόρων. Αγαπάει υπερβολικά και την ομάδα του, τον Ολυμπιακό. Το δηλώνει με αφοπλιστική ειλικρίνεια, άλλωστε, σε κάθε ευκαιρία.

Στο LG AegeanBall Festival, όμως, δεν αφήνει χώρο για «οπαδικά» χρώματα. Το μόνο χρώμα που κυριαρχεί είναι το μπλε. Το μπλε της Ελλάδας, της θάλασσας, της καθαρότητας ψυχής.

Το όνομα της διοργάνωσης περικλείει όλα όσα πρεσβεύει και παράλληλα οραματίζεται. Το Αιγαίο παραπέμπει στη μαγεία των ελληνικών θαλασσών και νησιών. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η πανέμορφη Σύρος είναι η πιο κατάλληλη διοργανώτρια, ως πρωτεύουσα των Κυκλάδων, του πιο διάσημου συμπλέγματος του πελάγους. Στόχος είναι το μπάσκετ να λειτουργήσει ως εφαλτήριο για τη δημιουργία αξέχαστων καλοκαιρινών αναμνήσεων, να εξελιχθεί σε διεθνές φεστιβάλ και να καθιστά κάθε καλοκαίρι την Σύρο πόλο έλξης για Έλληνες και ξένους και να προωθήσει το μήνυμα της κοινωνικής προσφοράς.

Το επίσημο λογότυπό της περιγράφει ανάγλυφα όσα αποτελούν την ψυχή του LG AegeanBall Festival! Το όνειρο του Πρίντεζη. Το «πεταχτάρι» – η χαρακτηριστική κίνηση, σήμα κατατεθέν του. Το μπλε της Ελλάδας και της θάλασσας. Αλλά και τον Ονομαστικό Χορηγό, την εταιρεία LG Hellas.

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού ήταν οι φορείς που πρώτοι στήριξαν τον Έλληνα αθλητή. Η αρωγή ενός μεγάλου αριθμού ειδικών συνεργατών, χορηγών, επιχειρηματιών, οικονομολόγων, δημοσιογράφων και, φυσικά, εθελοντών ήταν αποφασιστική. Έτσι, οι συνθήκες ωρίμασαν. Και εγένετο το LG AegeanBall Festival!

Η πρώτη του χρονιά ήταν αδιαμφισβήτητα μια ιστορική επιτυχία! Στο παρθενικό του καλοκαίρι έδωσε χαρά σε εκατοντάδες αθλητές, γονείς, θεατές που έζησαν την μεγάλη εμπειρία από κοντά, στη Σύρο. Το μεγαλύτερο 3×3 Τουρνουά στην Ευρώπη, που έγινε υπό την αιγίδα της FIBA, παρακολούθησαν, επίσης, τηλεοπτικά από την κρατική τηλεόραση πάνω από 600 χιλιάδες άνθρωποι.

Η αυλαία του Τουρνουά άνοιξε το ηλιόλουστο πρωί της Πέμπτης, με τους εθελοντές να δίνουν δώρα σε μικρούς και μεγάλους συμμετέχοντες. Λίγο αργότερα ξεκίνησε και η αγωνιστική δράση, με πάνω από 100 ομάδες, με παίκτες ηλικιών από 8 έως… 58 να ρίχνονται στη μάχη! Κάτι που ήταν, επίσης, πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα είναι το γεγονός ότι υπήρχαν δέκα ξεχωριστές κατηγορίες, στις οποίες μπορούσε να συμμετέχει το κοινό. Παράλληλα, ξεκίνησαν και τέσσερις διαγωνισμοί δεξιοτήτων για κάθε κατηγορία ξεχωριστά, με πλούσια έπαθλα.

Το Σαββατοκύριακο η γιορτή κορυφώθηκε! Πλήθος σπουδαίων ονομάτων, που έχουν πρωταγωνιστήσει στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά παρκέ, έφτασαν στο νησί. Θοδωρής Παπαλουκάς, Νίκος Ζήσης, Βασίλης Σπανούλης, Μιχάλης Κακιούζης, Σοφοκλής Σχορτσανίτης, Γιάννης Μπουρούσης, Κώστας Παπανικολάου, Μίλαν Τόμις, Δημήτρης Παπανικολάου, Γιάννης Καλαμπόκης, Κώστας Βασιλειάδης, Βασίλης Καββαδάς, Νίκος Παππάς, Γιώργος Μπόγρης, Γιάννης Αθηναίου, Δημήτρης Αγραβάνης, Νώντας Παπαντωνίου.

Ξεχωριστός καλεσμένος ήταν ο αρχηγός της Εθνικής Τουρκίας, Sinan Guler, αποδεικνύοντας πως το μπάσκετ δεν έχει σύνορα. Το μπάσκετ είναι η αφορμή για συμφιλίωση, όχι για διχασμό. Οι σταρ αγωνίστηκαν τόσο μεταξύ τους, όσο και με απλούς συμμετέχοντες, φωτογραφήθηκαν με τους θαυμαστές τους, μοίρασαν αυτόγραφα και… χαμόγελα και χειροκροτήθηκαν θερμά από τους εκατοντάδες φιλάθλους που κατέκλυσαν την διάσημη Πλατεία Μιαούλη.

Το Κύπελλο του 1ου LG AegeanBall Festival κατέκτησαν οι 3 Cavalierros, των Παππά, Μπόγρη, Αθηναίου και Παπαντωνίου, κερδίζοντας το βράδυ της Κυριακής στον Μεγάλο Τελικό με 16-14 τους LG Warriors των Πρίντεζη,  Μπουρούση, Βασιλειάδη, Παπανικολάου. Την απονομή στους νικητές έκανε η Αν. Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά και ο Δήμαρχος της Σύρου, Γιώργος Μαραγκός.

Στο LG AegeanBall Festival, όμως, οι πραγματικοί νικητές ήταν το ευ αγωνίζεσθαι, η αξία της συμμετοχής, το οικογενειακό κλίμα και φυσικά το φιλανθρωπικό πνεύμα, αφού τα έσοδα από τις εγγραφές διατέθηκαν σε ευαγή ιδρύματα. Είκοσι έξι χιλιάδες ευρώ και οικιακός εξοπλισμός διατέθηκαν στο Γηροκομείο Αγίου Παντελεήμωνα, στη Στέγη Ανηλίκων Σύρου και στην Τεχνητή μονάδα νεφρού του Νοσοκομείου Σύρου. Προσδοκία όλων είναι το Τουρνουά να καθιερωθεί στις συνειδήσεις του κόσμου ως ένας διεθνής θεσμός, που θα προωθεί τις ομορφιές του Αιγαίου, εντός και εκτός Ελλάδος, και ταυτόχρονα θα συμπαραστέκεται εμπράκτως σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Το μπάσκετ, άλλωστε, είναι μόνο μέρος του «ταξιδιού», όχι ο τελικός προορισμός! Στόχος είναι το Φεστιβάλ να αποτελεί την αφετηρία για την έναρξη μιας κοινωνικής, πολιτισμικής και τουριστικής γιορτής «για τα παιδιά, τους γονείς, τη Σύρο»!

Απολαύστε το Video – mini movie του 1ου LG AegeanBall Festival: