Το ημερολόγιο έγραφε 11 Φεβρουαρίου του 1972 όταν ο Στίβεν ΜακΜάναμαν ερχόταν στη ζωή.

Στίβεν, Λίβερπουλ, γκολ, πάσες, μεσοεπιθετικός, ταχύτητα.

Αν βάλεις όλες αυτές τις λέξεις σε μία μηχανή αναζήτησης το πρώτο αποτέλεσμα που θα σου βγάλει είναι το “Τζέραρντ”.

Ωστόσο, οι παρακάτω λέξεις δεν έχουν να κάνουν με τον παίκτη- θρύλο του συλλόγου του Μερσεϊσάιντ, αλλά, με κάποιον που έχει την τύχη/ ατυχία να έχει το ίδιο όνομα και να επισκιάζεται από εκείνον αν και πρεσβύτερος.

Ο λόγος για τον Στίβεν ΜακΜάναμαν.

Ο παλαίμαχος παίκτης ήρθε στη ζωή στις 11 Φεβρουαρίου του 1972 και ήταν ένα από τα καλύτερα “προϊόντα” την δεκαετία του ’90 που έβγαλε η Λίβερπουλ από τα “σπλάχνα” της.

Ο ΜακΜάναμαν ξεκίνησε την καριέρα του στους “reds” το 1988 και έμεινε μαζί τους μέχρι το 1999, φορώντας 272 φορές τη φανέλα τους και σκοράροντας 46 τέρματα μερικά εκ των οποίων ήταν άκρως εντυπωσιακά.

Ωστόσο, όσο καλά πήγαινε σε ατομικό επίπεδο ο Άγγλος έβλεπε πως η Λίβερπουλ δεν μπορούσε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο Νησί και στην Ευρώπη. Κάτι που δείχνουν και οι τίτλοι που κατέκτησε μαζί της που μόνο πολλοί δεν ήταν και αρκέστηκε σ’ ένα Λιγκ Καπ και ένα Κύπελλο.

Γι’ αυτό το λόγο και ο ΜακΜάναμαν πήρε την απόφαση να πάρει μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης που έβγαλε από τα ταμεία της για χάρη του 20 εκατομμύρια ευρώ. Στην ισπανική πρωτεύουσα έκανε πραγματικότητα τα περισσότερα από τα όνειρά του, αφού κατέκτησε δύο Τσάμπιονς Λιγκ (2000,2002), δύο πρωταθλήματα, ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης και ένα Σούπερ Καπ Ισπανίας.

Το κεφάλαιο “βασίλισσα” θα κλείσει για τον Άγγλο το 2003 όταν και θα επαναπατριστεί φορώντας αυτή τη φορά τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία και το 2005 πήρε την απόφαση να κρεμάσει τα παπούτσια του.

Πλέον είναι τηλεσχολιαστής.