Κάθε τι ωραίο έχει και ένα τέλος. Έτσι και το παραμύθι της Λέστερ στην Πρέμιερ Λιγκ.

Την περσινή χρονιά ο ποδοσφαιρικός πλανήτης έγινε «μάρτυρας» σε ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα στον χώρο του αθλητισμού.

Η μικρή και ασήμαντη Λέστερ,κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα στα θηρία της Πρέμιερ Λιγκ και να κατακτήσει τον τίτλο στην Αγγλία για πρώτη φορά στην ιστορία της. Λίγο πολύ, πλέον η πορεία της την σεζόν 2015-2016 είναι γνωστή σε όλους μας οπότε ας έρθουμε στο σήμερα.

Στα μέσα Φεβρουαρίου λοιπόν, οι πρωταθλητές βρίσκονται μόλις έναν βαθμό πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. Άξιο αναφοράς της κάκιστης φετινής της πορείας,είναι ότι μέσα στο 2017 είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει πετύχει γκολ σε Premier League και Championship. Τελευταία φορά που κατάφερε να κερδίσει μακριά από το King Power Stadium ήταν τον περασμένο Απρίλιο στην έδρα της Σάντερλαντ. Με τέτοιες επιδόσεις το μόνο δεδομένο είναι πως η ομάδα οδεύει ολοταχώς προς τον υποβιβασμό. Δεν είναι όμως η μόνη ομάδα που παίρνει το πρωτάθλημα και την αμέσως επόμενη σεζόν υποβιβάζεται καθώς αυτό το σενάριο έχει επαναληφθεί με την Μάντσεστερ Σίτι το μακρινό 1938.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τι έχει μεσολαβήσει τους τελευταίους μήνες ώστε να παρουσιάζει τέτοια εικόνα η ομάδα του Ρανιέρι.

Η μεταγραφή του Καντέ από τις «αλεπούδες» στην Τσέλσι του Αντόνιο Κόντε, θεωρείται από πολλούς ως η κύρια αιτία της αγωνιστικής πτώσης των πρωταθλητών. Η Λέστερ φέτος δέχεται πολύ εύκολα γκολ και αυτό διότι λείπει το βασικό “γρανάζι” στην μεσαία της γραμμή. Δεν είναι τυχαίο βέβαια ότι πολλοί θεωρούν τον Καντέ ως MVP της περσινής χρονιάς,και όχι έναν εκ των Μαχρέζ, Βάρντι. Απόλυτα λογικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι φέτος η Λέστερ έχει 114 λιγότερα τάκλιν και 188 λιγότερα κοψίματα. Δείγμα της δουλειάς που έκανε ο Γάλλος πέρσι και συνεχίζει φέτος με απόλυτη επιτυχία στους “Μπλε” του Λονδίνου. Ο Καντέ έδενε όλες της γραμμές και η απουσία του φέτος έχει στοιχίσει σε άμυνα και επίθεση. Χαρακτηριστικό δείγμα τα 36 γκολ που έχει δεχθεί η ομάδα ως τώρα στην σεζόν, ενώ όλη την περσινή χρονιά το παθητικό τους ήταν στα 41 γκολ.

Πέραν των ποδοσφαιριστών, υπήρξαν και σημαντικές αποχωρήσεις στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας. Οι άνθρωποι που «κρυβόντουσαν» πίσω από τις μεταγραφές των Μαχρέζ, Καντέ, Βάρντι, Μόργκαν δελεάστηκαν από προτάσεις παραδοσιακών δυνάμεων της Premier League και αποχώρησαν από τον σύλλογο. Οι προσθήκες που έγιναν την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα και έτσι η γκρίνια μέσα στην ομάδα δεν άργησε να εμφανιστεί. Δημοσιεύματα από το “Νησί” αναφέρουν πως ο Ρανιέρι είναι κοντά στην έξοδο από το King Power Stadium. Πρόσφατα μάλιστα δημιουργήθηκε θέμα στα αποδυτήρια της ομάδας,επειδή ο Ιταλός απαγόρευσε τα μπέργκερ στους παίκτες του κάτι που δεν άρεσε.

Παρόλο που η ομάδα δήλωσε επίσημα την στήριξή της στο πρόσωπο του Ιταλού τεχνικού, είναι εύλογο πως αν δεν αλλάξει το κλίμα και δεν έρθουν κάποια θετικά αποτελέσματα, θα σημάνει το τέλος του Ρανιέρι στον πάγκο της ομάδας.

Με την ομάδα να οδεύει προς το υποβιβασμό, ελοχεύει ο κίνδυνος να γραφτεί και το τέλος της Λέστερ. Αυτό διότι όπως είναι λογικό σε περίπτωση υποβιβασμού όλοι οι πρωτοκλασάτοι παίκτες (Βάρντι, Μαχρέζ, Σλιμανί, Μοργκαν κ.α) θα αναζητήσουν αλλού την ποδοσφαιρική τους στέγη.

Με τα τωρινά δεδομένα λοιπόν, το παραμύθι της Σταχτοπούτας Λέστερ που όλοι αγαπήσαμε την περασμένη χρονιά, δεν φαίνεται να έχει happy end.