Ο Φρανκ Λάμπαρντ υπήρξε ίσως ένας από τους καλύτερους μεσοεπιθετικούς παίκτες της γενιάς του. Έφτασε όμως και για τον ίδιο η ώρα να κρεμάσει τα παπούτσια του, έχοντας κατακτήσει σχεδόν τα πάντα στην περίλαμπρη καριέρα του, η οποία διήρκεσε 19 χρόνια.

Ο Φρανκ Τζέιμς Λάμπαρντ γεννήθηκε στο Ρόμφορντ στο Λονδίνο στις 20 Ιουνίου του 1978. Προέρχεται από οικογένεια με ποδοσφαιρική παράδοση, καθώς πατέρας του υπήρξε επί πολλά χρόνια ποδοσφαιριστής της Γουέστ Χαμ, ενώ θείος του είναι ο Χάρι Ρέντναπ, γνωστός από την προπονητική του καριέρα στην Αγγλία.

Ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του, ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1994 με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ. Ένα χρόνο αργότερα  αγωνίστηκε ως δανεικός με τη Σουόνσι, για να γυρίσει και να εδραιωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους παίκτες της ομάδας του ανατολικού Λονδίνου. Με τη Γουέστ Χαμ είχε συνολικά 187 συμμετοχές και πέτυχε 39 γκολ, ενώ κέρδισε και το κύπελλο Ιντερτότο το 1999.

Το 2001, έχοντας ήδη αποδείξει τη μεγάλη ποδοσφαιρική του αξία, η Τσέλσι δαπανάει 11 εκατομμύρια λίρες για να τον αποκτήσει. Σύντομα αποκτάει θέση βασικού και αναντικατάστατου στην ομάδα του Ρώσου μεγιστάνα Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Η μεγάλη απογείωση της καριέρας του, ωστόσο, έρχεται 3 χρόνια αργότερα, όταν προπονητής της Τσέλσι αναλαμβάνει ο Ζοζέ Μουρίνιο. Επί θητείας του Πορτογάλου θα κατακτήσει 2 συνεχόμενες χρονιές το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ και θα βρεθεί μία ανάσα από την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας το 2005, όταν και ήρθε δεύτερος πίσω από τον Ροναλντίνιο.

Το 2008 έφτασε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Τσέλσι, όπου όμως τελικά ηττήθηκε στα πέναλντι από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το 2011, όμως θα βρεθεί για άλλη μία φορά στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και αυτή τη φορά βρέθηκε πιο τυχερός καθώς η ομάδα του κέρδισε στα πέναλντι την Μπάγερν Μονάχου. Ένα χρόνο αργότερα θα κατακτήσει και το Γιουρόπα Λιγκ, κατακτώντας το τρόπαιο στον τελικό με την Μπενφίκα.

Σε 13 χρόνια καριέρας με την Τσέλσι, ο Λάμπαρντ γίνεται πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας του Λονδίνου, συγκατοικώντας με τον Μπόμπι Τάμπλινγκ, ενώ κατέκτησε συνολικά 3 φορές την Πρέμιερ Λιγκ, 4 φορές το Κύπελλο Αγγλίας, 2 φορές το Λιγκ Καπ, 2 φορές το Community Shield και από μία Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ.

Το 2014, σε ηλικία 36 χρονών υπογράφει για 2 χρόνια με τη φανέλα της Νιου Γιορκ Σίτυ. Λίγο αργότερα επέστρεψε στην Αγγλία, καθώς δόθηκε δανεικός στην Μάντσεστερ Σίτυ, ενώ επίσης σκόραρε και εναντίον της πρώην ομάδας του Τσέλσι. Τον επόμενο χρόνο επέστρεψε στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ για να αγωνιστεί για έναν χρόνο.

Παράλληλα, αγωνίστηκε με τα χρώματα της Εθνικής Αγγλίας, με την οποία είχε συνολικά 106 συμμετοχές και πέτυχε 29 γκολ.

Στις 2 Φεβρουαρίου 2017, ο μεγάλος Φρανκ Λάμπαρντ, ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, παρά τις πολλές προτάσεις που είχε από διάφορες ομάδες για να συνεχίσει την καριέρα του, έχοντας κατακτήσει όλους τους μεγάλους τίτλους της Αγγλίας, ενώ πολλοί τον θεωρούν από τους καλύτερους κεντρικούς παίκτες της δεκαετίας τους 2000.