Το Debut.gr σας παρουσιάζει μία σπάνια ιστορία με πρωταγωνιστή τον Πορτογάλο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Τι κι αν είναι ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή εν ενεργεία;

Τι κι αν με τα όσα έχει πετύχει έχει αποδείξει πως δίκαια ανήκει στο πάνθεον των καλύτερων ποδοσφαιριστών στην ιστορία του αθλήματος;

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο εκτός από σούπερ σταρ των γηπέδων, είναι και ένας εξαιρετικός άνθρωπος κάτι που δεν παύει να το αποδεικνύει με τα όσα κάνει στην καθημερινή, προσωπική του ζωή.

Το Debut.gr έψαξε και σας παρουσιάζει μία σπάνια ιστορία με πρωταγωνιστή τον Πορτογάλο αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης και αφορά το ξεκίνημα της καριέρας του αλλά και μία σπάνια φιλία που τον συνδέει με τον Άλμπερτ Φαντράου.

Ο Φαντράου ήταν συμπαίκτης του Κριστιάνο Ρονάλντο όταν ακόμα οι δυο τους αγωνίζονταν σε μικρότερης κατηγορίας ομάδες στην γενέτειρα τους αλλά από τότε είχαν τραβήξει τα βλέμματα πολλών αξιόλογων συλλόγων της Πορτογαλίας.

Μία από αυτές τις ομάδες ήταν φυσικά και η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, η οποία έχοντας ακούσει για δύο νεαρά ταλέντα, δεν παρέλειψε να στείλει εκπροσώπους της να παρακολουθήσουν από κοντά τα δύο αυτά παιδιά, που είχαν ξεσηκώσει τόση συζήτηση γύρω από τα ονόματά τους.

Σε ένα παιχνίδι λοιπόν της τότε ομάδας των Ρονάλντο και Φαντράου, ο άνθρωπος της Σπόρτινγκ που είχε κληθεί να ελέγξει από κοντά τους δύο παίκτες, τους ανακοίνωσε πως στην Σπόρτινγκ θα αγωνιζόταν αυτός που θα σκόραρε τα περισσότερα γκολ στον συγκεκριμένο αγώνα.

Το παιχνίδι αυτό έληξε 3-0 με τον Φαντράου να έχει σκοράρει το πρώτο τέρμα και τον Κριστιάνο τα υπόλοιπα δύο. Το παράδοξο της ιστορίας αυτής, όμως, είναι ο τρόπος που επετεύχθη το τρίτο γκολ της τότε ομάδας του Κριστιάνο.

Στην πολυσυζητημένη φάση και ενώ το παιχνίδι ήταν στο 2-0, ο Φαντράου είχε βγει τετ-α-τετ με τον αντίπαλο γκολκίπερ και αφού τον πέρασε αποφάσισε αντί να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, να πασάρει στον Κριστιάνο και να πετύχει εκείνος το δεύτερό του γκολ.

Η ανιδιοτελής κίνηση αυτή του Φαντράου εντυπωσίασε τους πάντες και φυσικά ρωτήθηκε για την επιλογή που έκανε στην επίμαχη φάση, με την απάντησή του όμως να τους καθηλώνει όλους:

«Το έκανα γιατί πολύ απλά ο Κριστιάνο είναι καλύτερος από εμένα».

Χρόνια αργότερα, ο Φαντράου έδωσε εκ νέου συνέντευξη σε Μέσα της Πορτογαλίας προκειμένου να πιστοποιήσει την ιστορία αυτή που είχε διαρρεύσει και είχε… γκρεμίσει το Διαδίκτυο.

Ο Φαντράου τότε παραδέχθηκε πως μετά από την περίοδο που ήταν συμπαίκτης του Κριστιάνο δεν κατάφερε να διακριθεί στο ποδόσφαιρο ενώ κατέληξε να βρίσκεται για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς δουλειά. Το περίεργο όμως ήταν πως ο Φαντράου διέθετε ένα αριστοκρατικό σπίτι και αρκετά ακριβό αυτοκίνητο.

Όταν λοιπόν ρωτήθηκε για το πως ένας άνθρωπος χωρίς δουλειά και κάποια ιδιαίτερη διάκριση, έχει καταφέρει να συντηρήσει τόσα πράγματα, ο Φαντράου δεν δίστασε να αποκαλύψει πως όλα αυτά του τα έχει προσφέρει ο παλιός φίλος και συμπαίκτης του, Κριστιάνο.

Φυσικά να σημειωθεί εδώ πως η εγκυρότητα αυτής της ιστορίας έχει αμφισβητηθεί ουκ ολίγες φορές με την Σπόρτινγκ να μην παίρνει θέση σχετικά με τα κριτήρια που είχε -σύμφωνα με την ιστορία- θέσει για να αποκτηθεί κάποιος από τους δύο παίκτες ενώ μάλιστα ο Πορτογάλος σούπερ σταρ δεν έχει παραδεχθεί κάτι από τα όσα έχουν ακουστεί.