Το ημερολόγιο έγραφε 14 Οκτωβρίου 2006, όταν ο Τζον Τέρι είχε αγωνιστεί ως τερματοφύλακας για λογαριασμό της Τσέλσι.

Δέκα χρόνια πέρασαν από την ημέρα που ο Τζον Τέρι χρειάστηκε να βάλει τα γάντια του τερματοφύλακα και να υπερασπιστεί τα καρέ της Τσέλσι από τους αντίπαλους επιθετικούς.

Ήταν 14 Οκτωβρίου του 2006 όταν οι «μπλε» του Λονδίνου αγωνίζονταν σε ένα μέτριας δυσκολίας παιχνίδι κόντρα στην Ρέντινγκ. Η εξέλιξη όμως του αγώνα δεν ήταν ιδανική για τους πρωταθλητές Αγγλίας αφού είδαν και τους δύο τερματοφύλακές τους να βγαίνουν νοκ-άουτ ο ένας μετά τον άλλον.

Την αρχή έκανε ο βασικός πορτιέρο της ομάδας, Πετρ Τσεχ, που εκείνη την ημέρα υπέστη έναν από τους σοβαρότερους τραυματισμούς της καριέρας του που τον έκανε να παίζει πάντα με την προστατευτική του κάσκα ενώ στην συνέχεια ακολούθησε και ο αναπληρωματικός κίπερ, Κάρλο Κουντιτσίνι, κάτι που έφερε τους «μπλε» στην δύσκολη θέση να χρησιμοποιήσουν κάποιον παίκτη κάτω από τα γκολπόστ.

Τότε ήρθε ο αρχηγός της ομάδας, Τζον Τέρι, που μέχρι τότε είχε συντελέσει στο να διατηρηθεί ανέπαφη η εστία της ομάδας του, για να φορέσει τα γάντια του τερματοφύλακα και να σταθεί αξιοπρεπέστατα στον «άσο». Το καλύτερο όλων είναι πως στον μοναδικό αγώνα που έπαιξε ως τερματοφύλακας, κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.