Έξι χρόνια πέρασαν από τον θρίαμβο της Τσέλσι επί της Γουίγκαν με 8-0, που της έδωσε και τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ.

Έξι χρόνια πέρασαν από την «οκτάρα» που είχε φορτώσει η Τσέλσι στην Γουίγκαν στο «Στάνφορντ Μπριτζ», με την οποία και «σφράγιζε» τον τίτλο εκείνης της χρονιάς.

Πιο συγκεκριμένα, οι «μπλε» με τον Κάρλο Αντσελότι τότε στο τιμόνι της ομάδας πραγματοποίησαν μία εξαιρετική σεζόν, που τους έφερε στην κορυφή της Αγγλίας, χαρίζοντάς τους, όπως ήταν φυσικό, και τον τίτλο των πρωταθλητών της Πρέμιερ Λιγκ.

Η χρονιά αυτή έκλεισε σαν σήμερα με το επιβλητικό 8-0 επί της Γουίγκαν, που ήταν το κερασάκι στην τούρτα για την εκπληκτική σεζόν που είχαν τρέξει οι Λονδρέζοι.

Με τον Πετρ Τσεχ κέρβερο κάτω από τα δοκάρια της, τους Τέρι, Ιβάνοβιτς, Καρβάλιο και Κόουλ (Άσλεϊ) να αποτελούν θεμέλιους λίθους της άμυνας, τους Λάμπαρντ, Μπάλακ, Μαλουντά και Κόουλ (Τζο) να κόβουν και να ράβουν στο κέντρο και τους Ντρογκμπά-Ανελκά να πυροβολούν ασταμάτητα τα αντίπαλα δίχτυα, η Τσέλσι έφτασε στην κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ, του F.A. Cup και του Community Shield ενώ στο Τσάμπιονς Λιγκ αποκλείστηκε στους «16» (από την Ίντερ) και στο Λιγκ Καπ στον πέμπτο γύρο (από την Μπλάκμπερν).

Για την ιστορία στο παιχνίδι με την Γουίγκαν ο Ανελκά είχε ανοίξει το σκορ στο 6′ για να κάνει το 2-0 ο Λάμπαρντ στο 32′ με πέναλτι. Το 3-0 έκανε ο Καλού στο 54′ και δύο λεπτά αργότερα ξανά ο Ανελκά για το 4-0. Μετά ήταν η σειρά του Ντιντιέ Ντρογκμπά να πάρει το όπλο του και με τρία προσωπικά του γκολ στο 63′, 68′ (πέναλτι) και το 80′ να γράψει το 7-0. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Άσλει Κόουλ στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης.