Πέρασαν επτά χρόνια από το μεγαλύτερο ίσως διπλό που έχει πάρει στην ιστορία της η Μπαρτσελόνα στην έδρα της αιώνιας αντιπάλου της, Ρεάλ Μαδρίτης με σκορ 6-2.

Επτά χρόνια πέρασαν από την ταπεινωτική ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης από την Μπαρτσελόνα στο «Ελ Κλάσικο» που έλαβε χώρα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Αναλυτικά, στις 2 Μαΐου του 2009 οι Καταλανοί πέρασαν σαν σίφουνας από την έδρα της «Βασίλισσας», την οποία και… σκόρπισαν με 6-2.

Οι γηπεδούχοι είχαν κάνει το λάθος να προηγηθούν με τον Γκονζάλο Ιγκουαΐν στο 14ο λεπτό με την απάντηση της Μπαρτσελόνα να είναι φυσικά άμεση.

Ο Τιερί Ανρί ξεκίνησε την αντεπίθεση για τους φιλοξενούμενους, ισοφαρίζοντας στο 18′, για να έρθει ο Πουγιόλ στο 20′ να ανατρέψει εντελώς το σκορ (2-1).

Στο 36′ ήταν η σειρά του μεγάλου σταρ της Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι, να βάλει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ και να κάνει το 3-1 υπέρ των «μπλαουγκράνα».

Στο δεύτερο μέρος οι «μερέγχες» έκαναν μία φιλότιμη προσπάθεια να απειλήσουν μειώνοντας το σκορ σε 3-2 χάρη σε γκολ του Σέρχιο Ράμος στο 56′.

Τρία λεπτά όμως αργότερα ο Ανρί ήρθε να βάλει ακόμη μία πινελιά στο… αριστουργηματικό διπλό γράφοντας το 4-2.

Η «Μπάρτσα» όμως δεν έμεινε εκεί και συμπλήρωσε την οργιώδη και επιβλητική επικράτησή της με τα γκολ των Μέσι (75′) και Πικέ (83′), οι οποίοι ολοκλήρωσαν τον θρίαμβο της ομάδας τους επί των αιώνιων αντιπάλων τους.

Μία αναμέτρηση που οι μεν οπαδοί της «βασίλισσας» θέλουν σαφέστατα να ξεχάσουν ενώ οι αντίστοιχοι των Καταλανών δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ.