Οι Bucks επικράτησαν των Suns με 120-100, με τον Αντετοκούνμπο αυτή τη φορά να μη παλεύει μόνος του. Debut.gr και ο Μαλγαρινός Δημήτρης αναλύουν όσα είδαν.

Οι Bucks πήραν τον τρίτο παιχνίδι της σειράς κόντρα στους Suns με απόλυτο πρωταγωνιστή και αυτή την φορά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και μείωσαν σε 2-1, σε ένα παιχνίδι που ουσιαστικά ήταν χωρίς αύριο για αυτούς. Και το λέμε αυτό γιατί αν οι Suns κέρδιζαν, η σειρά θα πήγαινε στο 3-0 υπέρ τους και οι Bucks θα έπρεπε να μετά να κάνουν το πραγματικά ακατόρθωτο. Τι δηλαδή; Να γυρίσουν μια σειρά από το 3-0 στο 3-4 κάτι που δεν έχει γινεί ποτέ στην πολυετή ιστορία του NBA.

Όμως οι Bucks δήλωσαν εμφατικά ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. “Καθάρισαν” το ματς από τα τέλη της τρίτης περιόδου, οικοδομώντας μία διαφορά της τάξεως των 20 πόντων, την οποία και διατήρησαν μέχρι το τέλος χωρίς ποτέ να κινδυνέψουν για το τελικό 120-100. Το σημαντικότερο όμως που κρατάνε τα “Ελάφια” εκτός της πολυπόθητης νίκης είναι η εμφάνιση τους. Η εμφάνιση τους, που τους επιτρέπει να κοιτάνε το τρόπαιο πλέον κατάματα. Και το ακόμη πιο σημαντικό ο φετινός Αντετοκούνμπο.

Ο Έλληνας φόργουορντ λοιδορήθηκε όσο λίγοι για τις εμφανίσεις του στην post season. Φέτος όμως έχει βαλθεί να αποδείξει το αντίθετο και ιδίως στους τελικούς. Έχοντας ένα τραυματισμό στο 5ο παιχνίδι κόντρα στην Ατλάντα, που πολλοί πίστεψαν ότι σήμανε και το τέλος της σεζόν για αυτόν, γύρισε στους τελικούς από το πρώτο παιχνίδι μάλιστα αφηνιασμένος. Στο πρώτο παιχνίδι έκανε εντυπωσιακό ματς δεδομένου της υγείας του. Στα παιχνίδια που ακολούθησαν όμως έγραψε ιστορία. Έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του NBA που σημειώνει 40+ πόντους έχοντας διψήφιο αριθμό ριμπάουντ σε συνεχόμενα παιχνίδια τελικών μετά τον Σακίλ Ονίλ το 2001.

Τι άλλαξε…

Τι άλλαξε όμως και ήρθε η νίκη σε αντίθεση με τα πρώτα δύο παιχνίδια. Άλλαξε η εικόνα των συμπαικτών του που ήταν απογοητευτικοί στα πρώτα δύο ματς των τελικών. Και μιλάμε για ένα συγκεκριμένο ένα δίδυμο. Αυτό του Holiday και του Middleton. Αν και οι δύο τους ήταν, αν και βαρύς χαρακτηρισμός, εξωπραγματικοί στο τελευταίο παιχνίδι με τους Hawks, στις πρώτες αναμετρήσεις των τελικών έμοιαζε να άφησαν τον Αντετοκουνμπό να παλεύει μόνος του. Ο Χολιντέι αν και ήταν πολύ καλός αμυντικά αλλά στην επίθεση βοήθησε ελάχιστα. Ο Mίντλετόν κινήθηκε σε ρηχά νερά και αυτός. Οι δύο τους στα πρώτα δύο παιχνίδια των τελικών σούταραν συνολικά 28 εύστοχα σουτ σε 77 προσπάθειές, δηλαδή με 36%. Ποσοστό απελπιστικό από παίκτες του βεληνεκούς τους και απαγορευτικό για τίτλο. Όμως στο τρίτο ματς της σειράς, η εικόνα τους ήταν αισθητά βελτιωμένη και αυτό αποτυπώθηκε στο πίνακα του σκορ.

Οι Suns..

Στην αντίπερα όχθη οι Suns παρουσίασαν μια προβληματική εικόνα εν αντίθεση με ότι μας συνήθισαν φέτος κόντρα στους Bucks. Οι σταρ τους, Μπούκερ και Πολ δεν κατάφεραν να αποδώσουν τα αναμενόμενα. Το γεγονός αυτό, ότι σε συνδυασμό δεν έχουν βρει ακόμα τρόπο να σταματήσουν τον σταρ του Μιλγούοκι, τους έφερε σε δύσκολη θέση από τα μέσα του ματς. Το ότι ο Μπούκερ έμεινε στους μόλις 10 πόντους με το απογοητευτικό 21% fg λέει πολλά. Η καλή κυκλοφορία της μπάλας που έχουν θα πρέπει να την βγάλουν στο τέταρτο παιχνίδι, όπως έπραξαν και στα δύο πρώτα.

Ο Αντετόκουνμπο όποτε περνάει τον προσωπικό του αντίπαλο, έχει τις περισσότερες φορές αρκετό χώρο μπροστά του για να τελειώσει τις φάσεις. Η βοήθεια είτε δεν έρχεται, είτε έρχεται καθυστερημένα. Το mid-range παιχνίδι του Πολ συνεχίζει να είναι ασταμάτητο ακόμα και στα 36. Ειδικά όταν έχει κιόλας τον Μπρουκ Λόπεζ απέναντι του. Ωστόσο αυτό δεν είναι αρκετό για τους Suns ώστε να φτάσουν στο τέλος. Πρέπει να βρουν κι από αλλού λύσεις. Είτε αυτός λέγεται Crowder, όπως στο τρίτο παιχνίδι, είτε Μπρίτζις στο δεύτερο παιχνίδι είτε οποιοσδήποτε άλλος.

Ο νέος ρόλος του Αντετοκούνμπο

Γενικότερα αυτό που έχει αλλάξει πολύ στους Bucks είναι ο ρόλος του Αντετοκούνμπο. Ο Αντετοκούνμπο έχει μετατραπεί πιο πολύ σε ένα παίκτη που θα τελειώσει τις φάσεις. Και όχι στον παίκτη που θα δημιουργήσει και θα τελειώσει τις φάσεις. Και αυτό ανεβάζει επίπεδο όλη την ομάδα. Τα πικ εν ρολ με Μίντλετον και Αντετοκούνμπο ή Χόλιντέι και Αντετοκούνμπο, προσέφεραν πάρα πολλά ελεύθερα τρίποντα στους Bucks, ανοίγοντας ουσιαστικά την άμυνα των Suns. Από την άλλη ο Έλληνας φόργουορντ αρχίζει και συνειδητοποιεί τα ατού του. Παίρνει τα συντριπτική πλειοψηφία των προσπαθειών του μέσα από την ρακέτα, όπου δείχνει και να μην έχει αντίπαλο, έχοντας αφήσει τα μακρινά σουτ και το τρίποντο. Το όλο εγχείρημα αυτό έχει αυξήσει τόσο τα νούμερα του, όσο και τα ποσοστά του και δείχνει ιδανικό για την ομάδα του Μιλγούοκι.

Bucks Suns

Η πρόβλεψη

Τα πρώτα δύο παιχνίδια της σειράς έδειξαν ξεκάθαρα Suns για πρωταθλητές. Το τρίτο παιχνίδι μας έκανε πολλούς να αναθεωρήσουμε γνώμη. Η άποψη μου είναι ότι η σειρά θα κριθεί στην απόδοση των Χόλιντέι και Μίντλετον και κατά δεύτερο λόγο του Μπρούκ Λόπεζ. Το Μιλγούοκι φαίνεται στα χαρτιά να έχει καλύτερο ρόστερ από το Φοίνιξ. Ειδικά όταν η συζήτηση πηγαίνει κοντά στην ρακέτα και στην δύναμη. Εάν καταφέρει το Μιλγούοκι να το βγάλει μέσα στο παρκέ τότε τα “Ελάφια” θα γράψουν ιστορία. Ωστόσο και οι δύο προαναφερθέντες έχουν δείξει φέτος πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους. Και αυτό είναι το μεγάλο ερωτηματικό. Τα επόμενα δύο παιχνίδια είναι πολύ κρίσιμα. Και το βασικό μην παραξενευτεί κανείς αν δούμε μέχρι και 7ο παιχνίδι…