Το ντέρμπι του Τορίνο έληξε ισόπαλο για ακόμη μια φορά, με τον Ρονάλντο να "σώζει" μερικώς την κατάσταση. Το Debut.gr αναλύει την πολύ κακή εικόνα της Γιουβέντους.

Η Γιουβέντους είναι πολύ κοντά σε μια καταστροφική χρονιά. Μετά τον αποκλεισμό – σοκ από την Πόρτο στο Uefa Champions League, βρίσκεται με το ενάμισι πόδι εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος. Η πρωτοπόρος Ίντερ βρίσκεται μόνη πρώτη στην βαθμολογία, οδηγώντας την κούρσα του τίτλου, 10 στροφές πριν την αυλαία. Από την άλλη, η Γιουβέντους βρίσκεται 12 (!) βαθμούς πίσω, όντας στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Πλέον – βάσει της αγωνιστικής της εικόνας – φαντάζει αδύνατη η υπεράσπιση του 10ου διαδοχικού Σκουντέτο.

Στα του αγώνα, η Τορίνο φιλοξένησε την συμπολίτισσα Γιουβέντους στα πλαίσια της 28ης αγωνιστικής. Το “Derby Della Mole”. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Φεντερίκο Κιέζα στο 13ο λεπτό. Η Τορίνο με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο κατάφερε να γυρίσει εντελώς το παιχνίδι. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με κοντινή κεφαλιά στο 79ο λεπτό έσωσε τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά όχι την απογοήτευση στις τάξεις της ομάδας. Ο Αντρέα Πίρλο βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς η πρώτη του θητεία ως προπονητής μόνο… ικανοποιητική δεν είναι.

Μετά την κατάκτηση του Σούπερ Καπ απέναντι στην Νάπολι, η Γιουβέντους μπορεί πλέον να κατακτήσει μόλις έναν τίτλο ακόμα. Το Κύπελλο Ιταλίας. Ο τελικός απέναντι στην Αταλάντα στις 19 Μάη είναι ίσως η μοναδική ευκαιρία για ένα ακόμα τρόπαιο. Ωστόσο, ο βασικός στόχος της ομάδας του Τορίνο δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Χαρακτηριστικό της κακής εικόνας της Γιουβέντους είναι ο μόλις ένας πόντος στα τελευταία δύο παιχνίδια, απέναντι σε ομάδες της ζώνης του υποβιβασμού. Τι κι αν ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 24 γκολ; Η ήττα από την Μπενεβέντο και η ισοπαλία απέναντι στην Τορίνο φαίνεται να είναι το τελειωτικό χτύπημα, όσον αφορά την υπόθεση του πρωταθλήματος. Για την Τορίνο, ήταν ένας πολύ σημαντικός βαθμός, μιας και πήγε στο +2 από την ζώνη του υποβιβασμού, αφήνοντας την Κάλιαρι από κάτω της.