Με πρωταγωνιστή των Ζίβκοβιτς, ο ΠΑΟΚ επικτράτησε με 3-1 της ΑΕΚ στην «Τούμπα» και μπήκε με το δεξί στην φάση των πλέι οφ της Super League.

Την νίκη με 3-1 απέναντι στην ΑΕΚ πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ, στην πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ της Super League. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ, οι γηπεδούχοι πέρασαν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, μόλις 1 βαθμό πίσω από τον Άρη.

Κυρίαρχος ο ΠΑΟΚ, το έφερε στα ίσα η ΑΕΚ

Το ντέρμπι των «δικεφάλων» ξεκίνησε με γκολ, καθώς στο 3ο λεπτό ο Ζίβκοβιτς άνοιξε το σκορ, ύστερα από την κεφαλιά-ασίστ του Ίνγκασον. Οι παίκτες του Γκαρία πατούσαν πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να έχουν τον έλεγχο του αγώνα. Μάλιστα, ο ΠΑΟΚ πέτυχε και δεύτερο γκολ, αλλά ο διαιτητής του αγώνα Νταμπάνοβιτς, με την βοήθεια του VAR, καταλόγισε χέρι στο κοντρόλ του Ελ Καντουρί. Οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντίδραση και στο 4′ των καθυστερήσεων, ο Μάνταλος μετά από μία όμορφη προσπάθεια, πάσαρε στον Ολιβέιρα και αυτός έκανε το 1-1.

Ήταν ανώτερος και το απέδειξε

Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος καθ’ όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, κάτι το οποίο «σφράγισε» με την έναρξη του δεύτερου. Μόλις 16″ μετά το σφύριγμα της σέντρας, ο Σφιντέρσκι έβαλε την ομάδα του εκ νέου σε θέση οδηγού. Ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων», πέρασε στον αγώνα τους Σάκχοφ και Αλμπάνη αντί των Σιμάνσκι και Ανσαριφάρντ, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι στην ροή του παιχνιδιού. Αντιθέτως, στο 89΄ο Ζίβκοβιτς διπλασίασε τα τέρματα του και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Ο ΠΑΟΚ ήταν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ανώτερος και έφτασε δίκαια στην εύκολη επικράτηση. Όσο για την Ένωση, για ακόμα ένα ντέρμπι δεν υπήρξαν σημάδια πάθους και θέλησης με αποτέλεσμα να εμφανιστεί για ακόμα μία φορά κατώτερη των περιστάσεων.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Κρέσπο, Ίνγκασον, Μπάμπα, Αουγκούστο, Ελ Καντουρί (88’ Μιχαηλίδης), Σβαμπ, Τζόλης (68’ Μουργκ), Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (75’ Κρμέντσικ).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Λόπες, Λάτσι, Σβάρνας, Μπακάκης (81’ Νταντσένκο_, Σιμάνσκι (58’ Σάκχοφ), Κρίστιτσιτς (81’ Κοσίδης), Μάνταλος, Ολιβέιρα, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (68’ Αλμπάνης).