Η Ίντερ επικράτησε της Μίλαν με 3-0 στο ντέρμπι της κορυφής και πλέον δείχνει ικανή να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Η Ίντερ είναι πιο κοντά από ποτέ στην κατάκτηση του Καμπιονάτο. Πολύ νωρίς για δηλώσεις; Μπορεί. Αλλά η ρεαλιστική σκοπιά δείχνει αυτό ακριβώς. Η Ίντερ είναι στο καλύτερο φεγγάρι της, συνέτριψε τη Μίλαν με 3-0 στο ντέρμπι πόλης και κορυφής και είναι έτοιμη για όλα.

Ποια είναι όμως τα «όλα»; Μα φυσικά η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Με δεδομένη την κυριαρχία της Γιουβέντους εντός των συνόρων τα τελευταία χρόνια, το πρωτάθλημα είναι αυτό το «όλα». Ή βασικά τα «πάντα».

Δίκαιο; Απόλυτα. Η Ίντερ ήταν συνεπής στις εμφανίσεις της, προσηλωμένη στο στόχο της και έδειξε πως το θέλει περισσότερο από όλους. Με όποια ομάδα και αν συγκριθεί φέτος, η Ίντερ είναι με διαφορά το πιο σοβαρό και συγκεντρωμένο σύνολο. Οι έτεροι μνηστήρες δεν έδειξαν την απαιτούμενη πειθαρχία. Έκαναν κοιλιές και είχαν κάμψη στις επιδόσεις τους. Αντιθέτως, οι «νερατζούρι» καμία. Μετρούν μόλις δύο ήττες, πέντε ισοπαλίες, έχουν την δεύτερη καλύτερη άμυνα και την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος.

Το τίμημα της επιτυχίας; Ίντερ

Η Ευρώπη. Κακή πορεία, αποκλεισμός αλλά απόλυτη συγκέντρωση στις εγχώριες υποχρεώσεις. Το κύπελλο χάθηκε επίσης, αλλά στις λεπτομέρειες. Αλλά μπροστά στο πρωτάθλημα, τι μπορεί να σταθεί; Ο πόθος της ομάδας αυτής να βρεθεί ξανά στην κορυφή της Ιταλίας, ήταν τόσο μεγάλος, που πώς να την στενοχωρήσει η απώλεια της ευρωπαϊκής πορείας;

Η Ίντερ ήταν η μόνιμη πρωταθλήτρια Ιταλίας από το 2005 ως το 2010. Μία χρυσή πενταετία, που επισφραγίστηκε με το έπος του 2010. Και έπειτα, σιωπή. Δέκα χρόνια τώρα η Γιουβέντους μονοπωλεί την κορυφή και δεν αφήνει άλλο χέρι να ακουμπήσει το τρόπαιο. Και μετά από τόσα χρόνια, η Ίντερ έχει μία μοναδική ευκαιρία να πετύχει το ακατόρθωτο. Να επιστρέψει εκεί, που ανήκει. Στην κορυφή. Αυτό υποσχέθηκε ο Κόντε και όπως φαίνεται θα το κάνει πράξη. Και φυσικά, κανείς δεν θα του πει τίποτα, που έμεινε η ομάδα εκτός Ευρώπης.