Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-1 του Ολυμπιακού στο ντέρμπι των αιωνίων και πανηγύρισε τη νίκη μετά από 4 χρόνια.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος και πήρε το αιώνιο ντέρμπι, με μεγάλους πρωταγωνιστες τους σκόρερ του Μαουρίσιο και Σανκαρέ. Αλλά και ανασταλτικά με τον κορυφαίο Βέλεθ. Με την νίκη αυτή οι γηπεδούχοι έσπασαν το αήττητο του Ολυμπιακού που έτρεχε εως το παιχνίδι της Λεωφόρου.

Το φιλμ του αγώνα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Ο Παναθηναϊκός αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό. Αρχικά τον προειδοποίησε  στο 5΄με το άστοχο πλασέ του  Ενγκμπακοτό. Στο επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι έκαναν το 1-0 με την καρφωτή κεφαλιά του Μαουρίσιο στο 6′. Μετά το 1-0 ο Παναθηναϊκός έδωσε χώρο στους Πειραιώτες χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν κάποια κλασική ευκαιρία στο πρώτο μισάωρο, με μοναδική καλή στιγμή του Βρουσάι στο 18′. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ρυθμούς προς το τέλος του ημιχρόνου έχοντας καλές στιγμές με τους Βρουσάι (42’) και Χασάν (44’)  χωρίς ωστόσο να νικήσουν τον εξαιρετικό Διουδη.

Στο δεύτερο μέρος οι πράσινοι μπήκαν εξίσου δυνατά όπως στο πρώτο ημίχρονο με αποτέλεσμα να δημιούργησαν μία καλή στιγμή με τον Ιωαννίδη (49’) αλλά μετά το 60’ οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν τον έλεγχο και έφτασαν στην ισοφάριση σε φάση διαρκείας με τον Ελ Αραμπί στο 64′. Οι Πράσινοι ανέβασαν ταχύτητές και χτύπησαν  για δεύτερη φορά στο 74’, με τον Σανκαρέ να κάνει το 2-0, μετά από εκτέλεση φάουλ του Χουάνκαρ και κακή απόκρουση του Σα σε κεφαλιά του Βέλεθ.

Ο Ολυμπιακός στην συνέχεια κατάφερε να μειώσει με τον Ελ Αραμπί στο 83’, σε 2-1 σε φάση διαρκείας. Και λίγο πριν το τέλος του αγώνα στο 89′ ο Διούδης με εντυπωσιακή απόκρουση σταμάτησε τον Μασούρα, επέμβαση που  κράτησε το 2-1 υπέρ της ομάδας του. Στις καθυστερήσεις έμειναν με δέκα παίκτες  οι ερυθρόλευκοι μετά από αποβολή του Μπα.

Διαιτητής: Μάντεν (Σκωτία)

Σκόρερ: 6′ Μαουρίσιο, 73′ Σανκαρέ, 83′ Ελ Αραμπί

Κίτρινες: 22′ Καμαρά, 33′ Ιωαννίδης, 52′ Αλεξανδρόπουλος, 76′ Μπα, 84′ Διούδης, 90+4 Μπα

Κόκκινη: 90+4 Μπα

Συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Διούδης, Μολό, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος (70′ Νιάς), Μαουρίσιο, Σανκαρέ, Ενγκμπακοτό (78′ Αϊτόρ), Καμπετσής (66′ Καρλίτος), Ιωαννίδης

Ολυμπιακός: Σα, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος (56′ Μπα), Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης, Καμαρά (76′ Μασούρας), Σίλβα, Βρουσάι (46′ Βαλμπουενά), Φορτούνης (56′ Ελ Αραμπί), Χασάν (76′ Κάιπερς).