Ο Λίο Μέσι έσπασε ακόμη ένα ρεκόρ αυτή την εβδομάδα, και το debut.gr σχολιάζει.

Ο Μέσι το έκανε πάλι. Ο Αργεντινός σούπερ-στάρ κατέρριψε ακόμη ένα ρεκόρ στην μυθική καριέρα του. Και το έκανε σε δύο…δόσεις. Όπως δύο ήταν και οι αγωνιστικές αυτή την εβδομάδα στην Ισπανία, αφού η La Liga είχε και εμβόλιμη.

Αρχικά, τα ματς του Σαββατοκύριακου, όπου ξεχώρισε η εντός έδρας ισοπαλία της Μπαρτσελόνα με τη Βαλένθια αλλά και η ήττα της Σοσιεδάδ από τη Λεβάντε (2-1).

Εχθές Τρίτη και σήμερα Τετάρτη -που γράφεται το κείμενο- έχουμε και την εμβόλιμη. Μια “στροφή” που έχει το μεγάλο διπλό της Ατλέτικο στην έδρα της Σοσιεδάδ. Ένα διπλό τίτλου θα μπορούσε να πει κανείς. Ωστόσο, ότι και αν συνέβη, επισκιάστηκε από τον Λίο Μέσι. Ας δούμε το γιατί…

Μοναδικό συν, η “ισοφάριση”!

Πραγματικά τίποτε άλλο πέρα από το παραπάνω στιγμιότυπο δε μπορεί να κρατήσει η Μπάρσα από το εντός έδρας 2-2 με τη Βαλένθια. Οι “μπλαουγκράνα” για ακόμη μια φορά φέτος παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Έχασαν -ακόμη- 2 πολύτιμους πόντους στην…όποια διεκδίκηση τίτλου μπορεί να λένε πως κάνουν.

Μια εμφάνιση που δε διέφερε πολύ από τις υπόλοιπες κακές της τρέχουσας σεζόν. Ανούσια κατοχή, ελάχιστη δημιουργία και τρομερά κενά στην άμυνα! Και μπορεί το 0-1 να έγινε 1-1 με το ιστορικό γκολ του Μέσι, και ύστερα να ήρθε και η ανατροπή. Ωστόσο η ομάδα του Κούμαν δεν κατάφερε να κρατήσει το τρίποντο κόντρα σε μια όχι και τόσο καλή φέτος Βαλένθια.

Το γκολ με κεφαλιά (ύστερα από χαμένο πέναλτι) του “Ψύλλου”, ήταν το νούμερο “643” με τη φανέλα της αγαπημένης του, ίδιο με εκείνο που τελείωσε την καριέρα του ο Πελέ με τη Σάντος. Ένας αριθμός που μέχρι την έλευση του Μέσι στο ποδοσφαιρικό στερέωμα έμοιαζε….όνειρο!

Και εγένετο “Βασιλεύς”!

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά, ο Μέσι έγινε και επίσημα “βασιλιάς”! Με το γκολ του στο νικηφόρο 3-0 της Μπάρσα στην έδρα της Βαγιαδολίδ είναι πλέον το νούμερο “1” στη σχετική λίστα. Τη λίστα με τους πρώτους σκόρερ με ένα σύλλογο στην ιστορία του αθλήματος.

Δεν είναι και λίγο. Ούτε το να έχεις 644 γκολ καριέρας (έχει περισσότερα από 700 συνολικά), ούτε το να βρίσκεσαι σε ένα σύλλογο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Βέβαια το αν θα μείνει και ύστερα από το ερχόμενο καλοκαίρι είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό. Και θα απαντηθεί την Κυριακή το βράδυ, μέσω της συνέντευξης που διατυμπανίζει πως “Ο Μέσι θα σοκάρει τον κόσμο με όσα θα πει!”.

Η επόμενη -16η- αγωνιστική (29-31/12):

Σεβίλλη – Βιγιαρεάλ

Μπαρτσελόνα – Έιμπαρ

Λεβάντε – Μπέτις

Κάδιθ – Βαγιαδολίδ

Γρανάδα – Βαλένθια

Ατλέτικο – Χετάφε

Θέλτα – Ουέσκα

Έλτσε – Ρεάλ Μαδρίτης

Μπιλμπάο – Σοσιεδάδ

Οσασούνα – Αλαβές