Tο Μεσολόγγι δεν πρόβαλλε σημαντική αντίσταση και η ΑΕΚ πέρασε εύκολα κάνοντας το 4/4. To Debut.gr και ο Μαλγαρινός Δημήτρης αποδομούν όσα είδαν.

Tο Μεσολόγγι δεν πρόβαλλε σημαντική αντίσταση και η ΑΕΚ πέρασε αρκετά εύκολα κάνοντας το 4/4 στο φετινό πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι ήταν μαχητικοί ωστόσο η μεγάλη διαφορά ποιότητας με τους φιλοξενούμενους έκρινε το παιχνίδι. Η ΑΕΚ πήγε το σκορ ψηλά όπως αναμενόταν έχοντας 4 παίκτες διψήφιους(Λοτζέσκι, Μορέιρα, Γκίκας, Κατσίβελης). Από τους νεοφώτιστους ξεχώρισε ο Μπορούν που ήταν ο πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού με 17 πόντους. Η ΑΕΚ αγωνίστηκε χωρίς τον Σλότερ που θα μείνει 4 εβδομάδες εκτός. Επίσης δεν αγωνίστηκαν ο Χρυσικοπουλος λόγω τραυματισμού και ο Λάνγκφορντ που έμεινε προληπτικά εκτός. Παρά τις σημαντικές απουσίες η ΑΕΚ δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το έργο της τελειώνοντας το ματς με 42% στα τρίποντα.

Εξέλιξη:

Η ΑΕΚ ήταν εμφατική από το πρώτο δεκάλεπτο. Εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το καυτό χέρι του Λοτζέσκι από την αρχή κάνοντας ξεκάθαρο στους γηπεδούχους ποιος είναι το φαβορί. Ο Αμερικανός με βελγικό διαβατηριο είχε 3/4 τρίποντα μόλις στην πρώτη περίοδο σκοράροντας 11 πόντους σε αυτή.

Οι γηπεδούχοι επέλεξαν να ξεκινήσουν με πίεση και zone press σε όλο το γήπεδο και στη συνέχεια με ζώνη. Το Μεσολόγγι έτσι δυσκόλεψε τις επιθέσεις της ΑΕΚ στα πρώτα λεπτά. Ωστόσο οι κιτρινόμαυροι βρήκαν επιλογές με πολύ καλή κυκλοφορία στους σουτέρς της ομάδας. Το αποτέλεσμα ήταν… 15 πόντοι διαφορά από το πρώτο δεκάλεπτο.

Μεσολόγγι ΑΕΚ

Το ημιχρόνο έκλεισε στον ίδιο τέμπο. Η ΑΕΚ επέβαλε τον ρυθμό της με το Μεσολόγγι να έχει λίγες απαντήσεις. Η ανάπαυλα βρήκε τις ομάδες στο 37-56, με τους φιλοξενούμενους να έχουν 53% στα τρίποντα.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά. Το Μεσολόγγι προσπάθησε να ρίξει την διαφορά αλλά η ΑΕΚ δεν απειλήθηκε ουσιαστικά. Το προβάδισμα των κιτρινόμαυρων δεν πλησίασε ποτέ σε μονοψήφιο. Η ΑΕΚ για άλλο ένα ματς είχε μεγάλο πλουραλισμό στην επίθεση, με αποτέλεσαμα να μεταρέψει την τέταρτη περίοδο σε τυπική διαδικασία. Το Μεσολόγγι προσπάθησε αλλά η διαφορά ρόστερ και ποιότητας με την ΑΕΚ ήταν μεγάλη.

Σχόλιο:

Γενικά η ΑΕΚ έκανε αυτό που έπρεπε στο σημερινό παιχνίδι. Σίγουρα δεν είναι από τις περιστάσεις που η “Ένωση” θα κριθεί αλλά το σημαντικό σε αυτά τα ματς είναι να έρχεται η νίκη. Η ΑΕΚ δεν κινδύνεψε σχεδόν καθόλου σε όλο το ματς. Ξεκούρασε παίκτες και έδειξε ότι υπάρχει ζωή και χωρίς τον Λάνγκφορντ. Και αυτό είναι το κύριο κομμάτι που θα πρέπει να κρατήσει από το σημερινό ματς.
Από την άλλη πλευρά το Μεσολόγγι παρότι δεν απείλησε σημείωσε την πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα. Έχει ήδη τρεις νίκες και έχει ήδη μεγάλο προβάδισμα στην υπόθεση σωτηρία. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού είχε κάποιες καλές ατομικές ενέργειες με κύριους εκφραστές τους Αγραβάνη και Μπράουν. Σε γενικές γραμμές αν και από νωρίς κρίθηκε το παιχνίδι είδαμε καλό μπάσκετ. Και αυτό είναι κάτι που χρειάζεται η Α1 φέτος.

Τα boxscore