Η ΑΕΚ νίκησε την Χάποελ Χολόν στην πρεμιέρα της στο BCL με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Λάνγκφορντ. To Debut.gr και ο Μαλγαρινός Δημήτρης αναλύουν τα όσα είδαν.

Η ΑΕΚ κέρδισε την Χάποελ Χολόν, πάρα πολύ δύσκολα ίσως στο ντέρμπι του ομίλου, αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα. Η Ένωση δεν εντυπωσίασε με την εμφάνιση της στο παιχνίδι. Βρέθηκε στο άδειο ΟΑΚΑ να βρίσκεται και με 11 πόντους πίσω. Όμως είχε και σε ένα ακόμα παιχνίδι τον Κιθ Λάνγκφορντ σε πολύ μεγάλη βραδιά. Ο έμπειρος γκαρντ έσωσε τους γηπεδούχους από στραπάτσο στην φετινή πρέμιερα τους στο φετινό Basketball Champions League. Ο Αμερικανός σταμάτησε στο 30 πόντους με πάρα πολύ καλή στατιστική και ήταν αυτός που πραγματικά έκανε την διαφορά στο παιχνίδι. Ειδικότερα στην 4η περίοδο ήταν αυτός που ουσιαστικά έδωσε την νίκη στην Ένωση. Με 10 πόντους στα 4 τελευταία λεπτά θύμισε τον παλιό καλό εαυτό του όταν βομβάρδιζε τα καλάθια στην Ευρωλίγκα. 3 τρίποντα στο τελευταίο 4λεπτο που ήρθαν μέσα από 1 vs 1 και μια βολή για να κλειδώσουν την νίκη.

Το παιχνίδι ήταν κλειστό από την αρχή. Οι ομάδες ήταν κοντά στο σκορ. Το κακό όμως δεύτερο δεκάλεπτο της ΑΕΚ επέτρεψε την Χάποελ Χολόν να φτάσει την διαφορά  στους 11 πόντους υπέρ της. Η Ένωση παίζοντας έξυπνα και εκμεταλλευόμενη τα match-up ροκανίσε την διαφορά μέχρι το ημίχρονο στο καλάθι.

ΑΕΚ Χάποελ Χολόν

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι με τις ομάδες να εναλλάσσονται συνεχώς στο σκορ και καμία ομάδα να μπορεί να ξεφύγει. Αυτό που έκρινε την έκβαση του ματς ήταν η ποιότητα ενός παίκτη. Η ΑΕΚ σε αντίθεση με την Χάποελ Χολον είχε στη διάθεσή της τον Λάνγκφορντ που και στα 36 του δεν παύει να είναι ασταμάτητος. Η εμπειρία του Ζήση στα τελευταία λεπτά ήταν αυτό που σφράγισε την νίκη της Ένωσης που συνδυάστηκε και με 100αρα.

Τα στοιχεία της Χαποέλ Χολόν που προβλημάτισαν την ΑΕΚ

Η Χάποελ Χολόν άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και κοίταξε όλο το ματς στα ίσια την ΑΕΚ. Οι άκρες των πάγκων στο ματς ήταν ελληνική υπόθεση. Εκτός του Ηλία Παπαθεοδώρου, στον πάγκο της ισραηλινη ομάδας κάθεται ο Στέφανος Δεδας που φάνηκε να έχει σημαντικό μερίδιο για την σημερινή πολύ καλή εμφάνιση της ομάδας του. Η ομάδα από το Ισραήλ έχει ένα πολύ καλό κορμό Αμερικανών που ο καθένας προσθέτει κάτι διαφορετικό στο παιχνίδι. Ο C.J. Harris φάνηκε να είναι ο εγκέφαλος αυτής της ομάδας. Ο Αμερικανός γκαρντ σταμάτησε στους 27 πόντους(18 στο ημίχρονο).

Άξιος ο συμπαραστάτης ο Guy Pnini. Ο Ισραηλινός γνωστός στο ευρύ κοινό από την πολυετή εμπειρία με την Μακάμπι δείχνει ότι το κατέχει ακόμα. Το μακρινό του σουτ έκανε τεράστια ζημιά ενώ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο όλα τις υψομετρικές διάφορες όταν οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με τρία γκαρντ. Γενικότερα το κάρμα αυτών των Αμερικανών άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και με λίγο βελτίωση ή κάποια προσθήκη το ρόστερ αυτό μπορεί να φτάσει μακριά στην διοργάνωση.

Τι πρέπει να αλλάξει η Ένωση

Η ουσία για την ΑΕΚ είναι σε αυτά τα ματς να έρχεται η νίκη. Και η νίκη σήμερα ήταν πάρα πολύ σημαντική κόντρα στην αντίπαλο που θα διεκδικήσει την πρώτη θέση στον όμιλο. Η εικόνα όμως αφήνει ερωτηματικά για την συνέχεια. Η ΑΕΚ δείχνει ότι εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την απόδοση του Λάνγκφορντ. Πάρα το πολύ μεγάλο ροστερ της δείχνει ότι όση ώρα ο Λάνγκφορντ δεν σκοράρει αντιμετωπίζει προβλήματα. Το ίδιο έγινε και στο παιχνίδι με τον Ιωνικό. Το πάρα πολύ κακό παιχνίδι του Λάνγκφορντ στο πρώτο ημίχρονο είχε επιτρέψει τον Ιωνικό να έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο. Είναι κάτι που θα πρέπει να κοιτάξει ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και η ομάδα του.

Η ΑΕΚ έδειξε για άλλο ένα ματς ότι θα α βασιστεί στην επίθεση της. Είδαμε και πάλι ένα ματς με πάρα πολύ υψηλό σκορ, όπως και αναμενόταν. Η φετινή ΑΕΚ θα ζήσει και θα πεθάνει με αυτό. Μέχρι στιγμής δεν της έχει βγει αυτό καθώς έχει απολέσει τους δύο πρώτους τίτλους της χρονιάς. Ας ελπίσουμε αυτό να αλλάξει στην συνέχεια.

Τα στατιστικά του παιχνιδιού