Η ΑΕΚ νίκησε τον Ιωνικό Νίκαιας αλλά προβλημάτισε στην πρεμιέρα της φετινής Basket League. To Debut.gr και ο Μαλγαρινός Δήμητρης περιγράφουν όσα είδαμε.

Η ΑΕΚ νίκησε τον Ιωνικό Νίκαιας στο κλειστό Σοφία Μπεφόν αλλά προβλημάτισε για άλλη μια φορά με την εικόνα της στην πρεμιέρα της φετινής Α1. Ανεξάρτητα με τους 13 πόντους διαφορά που εξελίχθηκε το παιχνίδι οι κίτρινοι ήταν πίσω στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος της διάρκειας. Συγκεκριμένα ο Ιωνικός επέβαλλε από την αρχή τον ρυθμό του και κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο καθολικά. Η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα για πρώτη φορά στο παιχνίδι στο 25ο λεπτό.

Όμως εκεί κάπου φάνηκε ότι έγειρε η μπάρα οριστικά. Ο Iωνικός έβγαλε την κούραση του λόγω του μικρού του ρόστερ. Αν και κατάφερε να προηγηθεί 4 λεπτα πριν το τέλος με 4 πόντους, φάνηκε ότι οι δυνάμεις του δεν του έφταναν. Παρόλα αυτά η ομάδα του Ιωνικού ήταν πάρα πολύ καλή στο μεγαλύτερο της διάρκειας και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Μάλιστα κατάφερε να παίξει κατά καιρούς και πολύ όμορφο μπάσκετ. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί το όλο εγχείρημα.

Ο Ζήσης νίκησε…, η ΑΕΚ προβλημάτισε

Από πλευράς ΑΕΚ, ο παίκτης που έκανε όλη την δουλειά ήταν ουσιαστικά ο Ζήσης ο οποίος ήρθε από τον πάγκο. Ο Λανγκφορντ ήταν φανταστικος στο 2ο ημίχρονο ωστόσο στο πρώτο ήταν απογοητευτικός. Γενικά η ΑΕΚ είχε σημεία στο παιχνίδι που έπαιξε ορθολογικό μπάσκετ. Προσοχή όχι καλό αλλά ορθολογικό. Διάβασε σωστά το miss match πέρασε την μπάλα στο ζωγραφιστό. Εφάρμοσε πολύ καλά το high low παιρνώντας την μπάλα στα ψηλότερα και δυνατότερα τριάρια της όταν ο Ιωνικός αγωνιζόταν με τρία γκαρντ. Η Ένωση τελείωσε το ματς με 5 παίκτες σε διψήφιο αριθμό πόντων και με σχετικά υψηλό σκορ. Κάτι που περιμένουμε σε όλα τα ματς φέτος.

Ωστόσο όταν το παιχνίδι είναι στον πόντο μέχρι και 3 λεπτά πριν την λήξη το παιχνίδι με ένα αντίπαλο που θα παλέψει για την κατηγορία τότε μάλλον η τελική εικόνα πρέπει να προβληματίζει. Πόσο μάλλον σε άδειο γήπεδο και χωρίς ευρωπαϊκό παιχνίδι να προηγείται.

Η ΑΕΚ αν θέλει φέτος να κατακτίσει την δεύτερη θέση ή ακόμα και να κοιτάξει το παραπάνω πρέπει αυτά τα παιχνίδια να τα “καθαρίζει” από νωρίς δίνοντας έτσι συμμετοχή στον Ρογκαβοπουλο χωρίς να του υπάρχει πίεση. Και μαζί να δίνεται η ευκαιρία να ξεκουράζονται οι παίκτες με μπόλικη συμμετοχή από τα ευρωπαϊκά. Αν και κυριολεκτικά η φετινή ΑΕΚ έχει 10 παίκτες που μπορούν να ντυθούν πρωταγωνιστές, εάν κάθε ματς του ελληνικού πρωταθλήματος δυσκολεύεται τόσο θα έχει μια πάρα πολύ καταπονητικη σεζόν.

Το δύο απίστευτα στατιστικά του αγώνα

Ο Ζήσης ήταν ο πρωταγωνιστής της νίκης της ΑΕΚ. Η συνεισφορά του μπορεί να αποτυπωθεί από ένα νούμερο. Το +31 στο
+/-. Όση ώρα βρισκόταν ο Ζήσης στο παρκέ η ΑΕΚ είχε σε αυτό το διάστημα 31 πόντους παραπάνω από τον Ιωνικό. Από κοντά και ο Μασιουλις με +29 στην ίδια κατηγορία. Το δεύτερο στατιστικό ήταν τα ριμπάουντ της Ένωσης. Πρώτος στην σχετική κατηγορία για την ΑΕΚ ήταν ο Λανγκφορντ με 5, ένας γκαρντ δηλαδή. Δεύτερος ήταν ο Λοτζέσκι με 5 ριμπάουντ, ένας από τα φτερά της Ένωσης. Μορέιρα και Χρυσικοπουλος και Σλότερ είχαν και οι 3 μαζί συνολικά 9 ριμπάουντ. Τουλάχιστον ανησυχητικό νούμερο.

Προβλημάτισε ακόμα και σε αυτό κομμάτι

Η ΑΕΚ όπως είπαμε νίκησε αλλά προβλημάτισε ακόμα και στο κομμάτι του σκάουτινγκ. Ή καλύτερα να το θέσουμε του σχεδιασμού της ομάδας. Ο Τολιοπουλος ήταν φανταστικός σε όλο το παιχνίδι και πολλές φορές κυριολεκτικά έκανε ότι ήθελε. Ο συγκεκριμένος παίκτης είναι δανεικός από την ΑΕΚ στο Ιωνικό και διέλυσε σημερινά την άμυνα της ΑΕΚ με κάθε πιθανό τρόπο. Νομίζω με βάση την σημερινή του εικόνα δείχνει ότι αδικήθηκε πέρυσι σε μεγάλο βαθμό και αξίζει μια θεση στο ρόστερ της.

Το ότι η ΑΕΚ νίκησε αλλά προβλημάτισε με την απόδοση της είναι ένα γνώριμο σκηνικό για τους φίλους της ομάδας τα τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημα. Αν η Ένωση βρει τρόπο να μετουσιώσει την ποιότητα του ρόστερ της σε καλό μπάσκετ τότε υπάρχει η δυνατότητα για υψηλά πράγματα. Αναμένουμε να δούμε.