Δεύτερη ήττα από την Κρασνοντάρ υπέστη ο ΠΑΟΚ και έμεινε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ για ακόμα μία χρονιά.

Για ακόμα μία χρονιά, ο ΠΑΟΚ φτάνει μία ανάσα από τους ομίλους του Champions League αλλά δεν καταφέρνει να προκριθεί. Αυτή τη φορά ήταν η Κρασνοντάρ που τον αφήνει εκτός ομίλων. Η ρωσική ομάδα επικράτησε και στην Τούμπα με 2-1, στερώντας από τους Θεσσαλονικείς την πρόκριση.

Ο ΠΑΟΚ έπεσε σε τοίχο

Στο χορτάρι, ο ΠΑΟΚ έπεσε πάνω σε μία Κρασνοντάρ κλεισμένη στα μετόπισθεν. Αν μη τι άλλο, ήταν κάτι αναμενόμενο από τους Ρώσους. Ωστόσο, η άμυνα των φιλοξενούμενων όπως πάντα είχε κενά. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να τα εκμεταλλευθεί αλλά μάταια.

Οι γηπεδούχοι ήλεγχαν το ματς και με καλή κυκλοφορία προσπαθούσαν να πατήσουν στην περιοχή με αξιώσεις. Μοναδική «ανορθογραφία» στο επιθετικό κομμάτι ήταν ο Κρέσπο στα δεξιά, γι’ αυτό και η πρώτη ευκαιρία του Δικεφάλου ήρθε από αριστερά στο 16’ με το σουτ του Ζίβκοβιτς.

Η απουσία κλασικού φορ στην περιοχή για την ώρα δεν έβγαινε πάντως στον Φερέιρα, από την άλλη όμως και οι Ρώσοι ήταν ανύπαρκτοι επιθετικά.

Η ατυχία του 

Σε αντίθεση με το ξεκίνημα του πρώτου μέρους, η Κρασνοντάρ είχε την κατοχή στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου.

Στο 54’ ο Σαφόνοφ «πήρε την μπουκιά από το στόμα» του Πέλκα και ένα λεπτό μετά ο Ζίβκοβιτς απείλησε μέσα από την περιοχή, ενώ οι ευκαιρίες «τρίτωσαν» με την κεφαλιά του Βαρέλα στο 56’ που πέρασε λίγο άουτ. Το momentum έλεγε ΠΑΟΚ και επιτέλους ο Φερέιρα πέρασε τον Τσόλακ αντί του Πέλκα και τον Ουαγκέ αντί του Κρέσπο στο 59’.

Στο 73’ η Κρασνοντάρ βγήκε στην κόντρα από αριστερά, ο Σμόλνικοφ έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Μιχαηλίδης βρήκε την μπάλα στο βηματισμό κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήταν άμεση με κεφαλιά του Ελ Καντουρί στο 77′.

Ωστόσο, τα χαμόγελα δεν διήρκησαν για πολύ αφού λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, η Κρασνοντάρ έφτασε στο 2-1. Ο Βιλένα έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και ο Καμπελά από κοντά σκόραρε.

Το σκορ μέχρι το 90′ δεν άλλαξε κι έτσι η Κρασνοντάρ πανηγύρισε την πρόκριση. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη για ακόμα μία χρονιά δεν θα παραστεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.