Ο ΠΑΟΚ επικράτησε της Μπενφίκα με 2-1 και πανηγύρισε τεράστια πρόκριση στα play-off του Champions League.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επικρατήσει της Μπενφίκα με 2-1 και πανηγύρισε μια ιστορική πρόκριση στα play-off του Champions League.

Μία πρόκριση που ήρθε μετά από έντονη αμφισβήτηση που υπήρχε για το συγκεκριμένο παιχνίδι λόγω του μεγέθους της Μπενφίκα.

Αμφισβήτηση που σίγουρα ήταν δικαιολογημένη λόγω της μεταγραφικής ενίσχυσης των αετών. Αλλά μέχρι εκεί. Η Μπενφίκα αγωνιστικά πέρυσι έδειξε σημάδια αδυναμίας, έλλειψης συγκέντρωσης και πίστης στο πλάνο της. Αυτό έγινε και στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε κάποια στιγμή να πέσει κάτω του 20% στην κατοχή αλλά όπως πολύ συχνά αποδεικνύεται στο ποδόσφαιρο, οι αριθμοί δεν αναδεικνύουν νικητή.

Έτσι, λοιπόν, και ο ΠΑΟΚ ήταν αποτελεσματικός και εκμεταλλευόμενος την αδράνεια που επέδειξε σε αρκετές φορές η Μπενφίκα βρήκε δίχτυα εις διπλούν.

Στο χορτάρι

Στο πρώτο μέρος αμύνθηκε σοβαρά και μαζικά, ενώ στο δεύτερο ανέβασε τις γραμμές του, έγινε πιο τολμηρός και αποσυντόνισε τους «Αετούς της Λισαβόνας». Οι φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρίες και δοκάρι με τον Πίτσι, όμως όλα αυτά έγιναν στο πρώτο 45λεπτο. Από ωραία προσπάθεια του Άκπομ, ο Βερτόνγκεν έστειλε στο 63’ την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, ενώ Πέλκας-Γιαννούλης καραδοκούσαν για να σκοράρουν.

Στο 75’ ο Γιαννούλης έκανε κούρσα 40 μέτρων, πάσα στον Ζίφκοβιτς και ο Σέρβος πέτυχε το 2-0 με ωραίο σουτ. Ο σκόρερ του δεύτερου γκολ έμεινε ελεύθερος από την Μπενφίκα το καλοκαίρι και ο ΠΑΟΚ έσπευσε να τον αποκτήσει. Ο 24χρονος δεν πανηγύρισε το γκολ που σημείωσε (από σεβασμό), αλλά καμία σημασία δεν έχει αυτό. Την προσωπική του εκδίκηση την πήρε. Οι Πορτογάλοι μείωσαν στο 94′ με τον Σίλβα, όμως σε εκείνο το χρονικό σημείο τίποτα δεν θα μπορούσε να αλλάξει.

Και τώρα… Κρασνοντάρ

Τώρα, ο ΠΑΟΚ κυνηγά με αξιώσεις την παρθενική του συμμετοχή σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Τελευταίο εμπόδιο η Κράσνονταρ σε διπλά παιχνίδια αυτή τη φορά. Η αρχή θα γίνει στις 22/9 (Τρίτη) στη Ρωσία και η ρεβάνς στις 30 του μήνα στην Τούμπα.

Να σημειωθεί πως η Μπενφίκα μένει εκτός ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια.

Τα οικονομικά οφέλη του ΠΑΟΚ

Με την πρόκριση του επί της Μπενφίκα, ο ΠΑΟΚ εκτόξευσε τα οικονομικά του οφέλη από την ευρωπαϊκή διαδρομή του, καθώς δεδομένα εξασφάλισε μίνιμουμ άλλα 5 εκατομμύρια ευρώ!

Η συνέχεια βέβαια μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερα. Αν καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Κράσνονταρ και μπει στους ομίλους, ο ΠΑΟΚ θα έχει εξασφαλισμένα 20+ εκατομμύρια ευρώ!