Η Ζαλγκίρις Κάουνας άφησε άφωνο τον μπασκετικό κόσμο αποδεικνύοντας για άλλη μια χρονιά πως η Ευρωλίγκα είναι απίστευτα απρόβλεπτη.

Η Ζαλγκίρις Κάουνας μπορεί να τα “θαλάσσωσε”΄στον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας, στο δεύτερο μισό έχει γυρίσει τον διακόπτη και πλέον βρίσκεται σε τροχιά οκτάδας. 

Η Ζαλγκίρις έκανε έναν από τους χειρότερους πρώτους γύρους στο Top 16 με μόλις πέντε νίκες σε 17 αγωνιστικές (5-12). Μέτρησε μάλιστα εννέα σερί ήττες στο πρώτο μισό. Πιο συγκεκριμένα η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους από την 7η αγωνιστική μέχρι την 15η δεν είχε κερδίσει κανένα παιχνίδι.

Ζαλγκίρις

Στο δεύτερο γύρο ωστόσο η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μεταμορφώθηκε αγωνιστικά. Έτσι, κατάφερε αξιοσημείωτα πράγματα. Ειδικότερα από την 17η αγωνιστική μέχρι και την 25η, η Ζαλγκίρις βγήκε νικήτρια στα 8  από τα 12 παιχνίδια της στην Ευρωλίγκα.

Μοναδικές ήττες της από την Ρεάλ στην Μαδρίτη (88-82), στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό (96-94), από την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη (96-91) και απο την Ζενίτ στην Ρωσία με 76-75. Με αποτέλεσμα πλέον να έχει ρεκόρ 12-16 και να βρίσκεται μόλις μία νίκη από την οκτάδα.

Τί έκανε για να φτάσει μέχρι εδώ. Νίκησε κατά σειρά  Μακάμπι Τελ Αβίβ (εντός), Ερυθρό Αστέρα (εκτός), Άλμπα Βερολίνου (εντός), Βιλερμπάν (εκτός), Ολυμπιακό (εντός) και Μπασκόνια (εκτός), Αρμάνι (εντός), Κίμκι (εντός).

Ουσιαστικά, μέσα σε δυο μήνες η Ζαλγκίρις πέτυχε παραπάνω από διπλάσιες νίκες συγκριτικά με τον πρώτο γύρο. Από την έναρξη της σεζόν δηλαδή μέχρι και την 17η αγωνιστική.

Κάτι ανάλογο είχε πραγματοποίησε την περσινή σεζόν. Τότε είχε κάνει ένα φοβερό ντεμαράζ στις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές. Είχε 7 νίκες στις 8 τελευταίες «στροφές» γεγονός που της έδωσε τη πρόκριση στα playoffs με ρεκόρ 15-15.