Ο Παναθηναϊκός, με ένα καταστροφικό τελευταίο δεκάλεπτο, έχασε την δυνατότητα να κάνει μια μεγάλη νίκη. Πλέον χρειάζεται ψυχραιμία και σοβαρότητα, για να μην μπει σε επιπλέον μπελάδες.

Ο Παναθηναϊκός, παθαίνοντας ολικό μπλακ άουτ στο τέταρτο δεκάλεπτο, ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα με 81-92. Με 12 πόντους στο πιο κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού, δεν νομίζει να περίμενε κανείς να κερδίσει την πληρέστερη Μπαρτσελόνα. Ειδικά την στιγμή που το δυνατό του στοιχείο είναι η επίθεση και δεν παίζει ένα ματς που κρίνεται σε χαμηλό σκορ. Οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο αν και εμφανίστηκαν συγκεντρωμένοι και έδειξαν να θέλουν πολύ περισσότερο το ματς, τελικώς δεν άντεξαν και έχασαν ένα ματς που έδειχνε να είναι δικό τους. Πλέον έμεινε στις 14 νίκες και ψάχνει τρόπο  να μην μπλέξει σε πολλαπλή ισοβαθμία που να εμπεριέχει την Αρμάνι. Από ότι φαίνεται, ο ΠΑΟ δεν μπορεί να κοιτάξει ψηλότερα και αυτή την στιγμή προέχει μια ομαλή είσοδος στην οχτάδα. Ακόμα κι αν δεν μπορεί να διαλέξει αντίπαλο.

Μπλέχτηκε και έμπλεξε ο Παναθηναϊκός!

 

Το 1/10 έγινε 11/29

Μεγάλο ρόλο στην ροή και το αποτέλεσμα του παιχνιδιού έπαιξαν τα μακρινά σουτ της Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί ξεκίνησαν με το άθλιο 1/10, δίνοντας στον ΠΑΟ την δυνατότητα να προηγηθεί και να πάρει ψυχολογία. Η λογική έλεγε ότι κάποια στιγμή θα αρχίσουν να μπαίνουν. Δεν θα γινόταν άλλωστε η Μπάρτσα να τελειώσει το ματς με τόσο χαμηλά νούμερα. Το δυστύχημα για τους γηπεδούχους είναι ότι παρα…μπήκαν! Το 1/10 έγινε 10/19 και μάλιστα με όλα τα κρίσιμα σουτ να είναι εύστοχα. Βέβαια σε αυτό φταίει και το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχασε κάποια συνεχόμενα ριμπάουντ, οπότε δόθηκαν δεύτερες ευκαιρίες στου σουτέρ του αντιπάλου χωρίς να υπάρχει ισορροπία στην άμυνα. Όπως και να έχει πάντως ο Πιτίνο πρέπει να βρει τρόπο να βελτιώσει την περιφερειακή άμυνα και τις περιστροφές. Διότι επαναλαμβανόμενη σύμπτωση, παύει να είναι σύμπτωση.

Παναθηναϊκός

Ο Καλάθης

Μπορεί η στατιστική να μην το φανερώνει, αλλά ο Νικ Καλάθης δεν βρέθηκε σε καλό βράδυ. Ναι μεν έβαλε 10 πόντους είχε 11 ασίστ και 7 ριμπάουντ, δεν έκανε όμως κάτι πολύ βασικότερο. Δεν μπόρεσε να καθοδηγήσει τον Παναθηναϊκό, σε κανένα κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού. Σε κανένα σημείο του τετάρτου δεκαλέπτου ο Καλάθης δεν έδωσε στην ομάδα την κατεύθυνση που έπρεπε. Εξ ου και 12 πόντοι, εξ ου και τα 15 λάθη. Είναι άδικο όταν η στατιστική έχει τέτοια νούμερα να δέχεσαι κριτική, αλλά ο Νικ σε όλο το τελευταίο κομμάτι, δεν ήταν ο κινητήριος μοχλός. Ο ΠΑΟ ήθελε κάποια εύκολα καλάθια να ξεμπλοκάρει και αυτά δεν τα βρήκε ποτέ. Ο κουμανταδόρος του λοιπόν, δεν γίνεται να εξαιρεθεί της κριτικής.