H έκτη εβδομάδα της regular season έλαβε τέλος στο NBA και το Debut.gr ρίχνει φως στο τι τράβηξε το ενδιαφέρον στο προηγούμενο επταήμερο.

Ολοκληρώθηκε και η έκτη εβδομάδα της regular season στο NBΑ γεμάτη ρεκόρ και ενδιαφέροντα στατιστικά. Λέικερς και Μπακς βρίσκονται στη κορυφή των περιφερειών τους, κάτι μάλλον που πρέπει να συνηθίσουμε ως έναρξη των playoffs. Τα «Ελάφια»μετρούν ένα σερί 11 κερδισμένων αγώνων με τον Γιάννη να είναι ασταμάτητος. Στη Δυτική περιφέρεια οι Λέικερς ισοφάρισαν το καλύτερο ρεκόρ της ιστορίας τους (17-2) αλλά η παρέα του φοβερού Ντόνσιτς χθες το βράδυ σταμάτησε το σερί 10 νικών που είχαν οι «Λιμνάνθρωποι» και τους έριξαν στο 17-3. Η Βοστώνη είδε τον Κέμπα να επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του και αυτή η εβδομάδα ολοκληρώθηκε με ρεκόρ 3-1. Οι πρωταθλητές Ράπτορς συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν και η έκτη εβδομάδα τους βρίσκει με το απόλυτο 4-0 ενώ οι Κλίπερς σιγά σιγά βρίσκουν το ρυθμό τους έχοντας διαθέσιμους και τον Πολ Τζόρτζ και τον Καουάι Λέοναρντ.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ/ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ

Αναμφίβολα οι αγώνες που ξεχώρισαν αυτή την εβδομάδα συνοδεύονται και από ατομικές επιδόσεις που εντυπωσίασαν. Ο Γιάννης κόντρα στην Γιούτα ήταν σαρωτικός, πέτυχε 50 πόντους και μάζεψε 14 «σκουπίδια». Για 2 πόντους δεν ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ που κρατάει από τον περασμένο Μάρτιο. Η εβδομάδα λοιπόν ξεκίνησε με την 50άρα του Γιάννη και ολοκληρώθηκε με την 60άρα του Χάρντεν. Ο «Μούσιας» κόντρα στην Ατλάντα πέτυχε 60 πόντους σε 31 λεπτά συμμετοχής ενώ και αυτός για 2 πόντους δεν έπιασε το ρεκόρ καριέρας και τους 62 πόντους. Ο Λεμπρόν Τζέιμς συνεχίζει στα 35 του να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ο «Βασιλιάς» έγινε ο 4ος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ περνώντας τους 33.000 πόντους ενώ μπροστά του στη σχετική λίστα είναι ο Κόμπι, ο Καρλ Μαλόουν και ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ. Στα στοιχεία που ξεχώρισαν επίσης αυτή την εβδομάδα είναι το παραλίγο triple-double με τάπες του Γουάιτσαιντ (8p-15r-5-10b). Χωρίς αμφιβολία δε μπορούμε παρά να μη κλείσουμε με τον εκπληκτικό Λούκα Ντόνσιτς. Ο Σλοβένος ολοκλήρωσε τον Νοέμβριο με αριθμούς triple-double (32.4p, 10.3r, 10.4a) κάτι που μόνο ο Όσκαρ Ρόμπερτσον και ο Ράσελ Γουέστμπρουκ έχουν πετύχει. Και είναι μόλις 20 ετών..

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Στα αξιοσημείωτα της εβδομάδας που πέρασε είναι το νικηφόρο σερί των Μπακς. Το Μιλγουόκι δεν ηττήθηκε σε κανένα ματς από τα τέσσερα που έδωσε κόντρα σε Γιούτα, Χοκς, Καβαλίερς και Χόρνετς. Μάλιστα συνεχίζουν το σερί των θετικών αποτελεσμάτων που έχει φτάσει τις 11 συνεχόμενες νίκες. Το ρεκόρ αυτό έσπασε μετά τη σεζόν 1981-82 όπου οι Μπακς είχαν πετύχει δέκα νίκες στη σειρά. Στα συν της τελευταίας εβδομάδας του Νοέμβρη είναι η επίδοση του Καρμέλο Άντονι. Ο Μέλο θέλει να αποδείξει πως κακώς οι ομάδες δεν τον εμπιστεύτηκαν νωρίτερα και γενικά ότι δεν έχει «ξοφλήσει». Στα τρία ματς των Μπλέιζερς είχε μέσο όρο 22.3 πόντους και βοηθάει σιγά σιγά την ομάδα του Τέρι Στοτς να μπει ξανά σε τροχιά playoff.

ΤΙ ΔΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Από την αρχή της σεζόν οι Νικς μας απογοήτευσαν και συνεχίζουν να μας απογοητεύουν. Την εβδομάδα αυτή ηττήθηκαν και στις τρεις αναμετρήσεις που έδωσαν δημιουργώντας και ένα καινούργιο αρνητικό ρεκόρ. Η ομάδα της Νέας Υόρκης ισοφάρισε το χειρότερο ρεκόρ της ιστορίας της με 4-15 και με την ήττα από τη Βοστόνη έπεσε στο 4-16, γεγονός που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ στα πρώτα 20 ματς. Μάλιστα έχουν μαζί με τους Γουόριορς το χειρότερο ρεκόρ στη λίγκα. Επιβεβαιώνουν έτσι τις  αναλύσεις  που τους ήθελαν για πολύ χαμηλά πριν αρχίσει η σεζόν.

MVP

Ο ένας πέτυχε 50 πόντους στην αρχή της εβδομάδας και ο άλλος 60 στο τέλος. Ο λόγος για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (30.9ppg, 13.4rpg) και τον Τζέιμς Χάρντεν (38.9 ppg, 7.8apg) που συνεχίζουν την περσινή τους μάχη για την ανάδειξη του πολυτιμότερου παίχτη. Μεταξύ των δύο ίσως ο Γιάννης είναι το φαβορί, ειδικά αν οδηγήσει τους Μπακς στο  νούμερο 1 seed της Ανατολής και με το καλύτερο ρεκόρ γενικά στη Λίγκα.  Στη συζήτηση όμως αυτή περιλαμβάνονται τόσο ο «βασιλιάς» Λεμπρόν και ο μαγικός Ντόνσιτς που φέτος κάνει πράγματα και θαύματα. Οριακή μάχη η οποία μέχρι τέλους θα είναι αμφίρροπη.