Ακόμα μια αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε. Το Debut.gr σας παρουσιάζει μια συνολική ανασκόπηση των όσων έγιναν στην 8η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Το διήμερο που μας πέρασε απολαύσαμε μια άκρως εντυπωσιακή αγωνιστική στην Euroleague, με μεγάλα ντέρμπι, δραματικά φινάλε και αρκετό θέαμα. Ειδικά σε σχέση με την προηγούμενη, η διαφορά ήταν χαώδης. Όσο για το ελληνικό ενδιαφέρον, ο Παναθηναϊκός υπέστη ήττα σοκ από την Άλμπα μέσα στο ΟΑΚΑ, σε ένα απίστευτο παιχνίδι δύο παρατάσεων και θα συνεχίσει χωρίς τον Πεδουλάκη στον πάγκο του. Από την άλλη ο Ολυμπιακός ξαναέκανε επιτέλους νίκη, η οποία ήταν υψίστης σημασίας, πριν ξεκινήσει ένα σερί δύσκολων αναμετρήσεων.

Το ματς της αγωνιστικής

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 86-76

Αποτέλεσμα εικόνας για ρεαλ μαδριτης-μπαρτσελονα 86-76

Αναμφίβολα το el classico συγκαταλέγεται στο παιχνίδι της αγωνιστικής. Η Ρεάλ επικράτησε πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ πραγματοποιώντας έτσι φέτος το 2/2 απέναντι στη Μπαρτσελόνα. Οι γηπεδούχοι μπήκαν φορτσάτοι στη πρώτη περίοδο καθώς προηγούνταν με επιμέρους σκορ 32-14. Η εικόνα του αγώνα ήταν εντελώς διαφορετική στο δεύτερο δεκάλεπτο, εκεί όπου το step up των Μίροτιτς και Τόμιτς έφερε την Μπαρτσελόνα μπροστά στο σκορ (επιμέρους σκορ 16-36). Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο, η πλάστιγγα έγειρε ολοκληρωτικά υπέρ της ομάδας του Λάσο, η οποία σούταρε με 57.1% στο δίποντο δίνοντας 17 ασίστ. Κορυφαίους για τους νικητές ο Ράντολφ με 16 πόντους ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισε για άλλη μια φορά ο Μίροτιτς με 19 πόντους ο οποίος αποδοκιμάστηκε έντονα από τους Μαδριλένους κατά την είσοδό του στο παρκέ πριν την έναρξη του ματς.

Ανατολού – Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 90-88

Ούτε Τσσκα – Φενέρ , ούτε Χίμκι – Αρμάνι, ούτε τίποτα προφανές. Το άλλο ματς της αγωνιστικής που ξεχώρισε ήταν το Εφές Αναντολού εναντίον Ζενίτ. Ένα ματς που δεν προμήνυε τίποτα, ήταν τελικά μια ευχάριστη έκπληξη. Κι όλα αυτά γιατί; Διότι παραλίγο να συντελεστεί μια επική ανατροπή. Η Εφές είχε φτάσει να προηγείται 67-42 στο 28ο λεπτό. Με ένα επιμέρους 21-38 όμως στην τέταρτη περίοδο, οι Ρώσοι άγγιζαν το μεγάλο “κόλπο”. Η ομάδα του Αταμάν κράτησε την ψυχραιμία της στο τέλος και κατάφερε να πάρει μια νίκη “θρίλερ”, αποφεύγοντας το “κάζο”.

Η έκπληξη

Παναθηναϊκός- Άλμπα Βερολίνου 105-106

Αποτέλεσμα εικόνας για παναθηναικος-αλμπα βερολινου

Όλα τα είχε η έκπληξη της 8ης αγωνιστικής. Δύο παρατάσεις, σκληρές μάχες κάτω από το καλάθι, παιδικά λάθη αλλά και έναν ‘χάρμα ιδέσθαι’ Ιωάννη Παπαπέτρου ο οποίος σταμάτησε στους 39 πόντους έπειτα από 50 λεπτά αγώνα. Από την αρχή του παιχνιδιού, οι άμυνες είχαν πάει περίπατο. Το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου τα μαρτυράει όλα (31-31). Όσο περνούσε ο χρόνος, τα λάθη κυρίως από πλευράς γηπεδούχων ήταν περισσότερα. Ο Καλάθης βρέθηκε σε σχετικά κακή μέρα, ενώ η άμυνα των πρασίνων παρουσίαζε εμφανή κενά.  Από την άλλη μεριά, η Άλμπα χτυπούσε κάθε αδυναμία των γηπεδούχων. Στις δύο παρατάσεις που ακολούθησαν, οι γηπεδούχοι είχαν αδειάσει δεδομένου και του κλειστού rotation που επέλεξε ο κόουτς Πεδουλάκης. Εννέα δεύτερα πριν τη λήξη της δεύτερης παράτασης, οι πράσινοι προηγούνταν με 105-103, ωστόσο ο Σίγκμα στη τελευταία φάση του αγώνα πέτυχε γκολ φάουλ, δίνοντας έτσι μια μεγάλη νίκη στην ομάδα του. Πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ο Χέρμανσον με 20 πόντους. Μετά από αυτή την απρόσμενη ήττα, αναμένονται σημαντικές εξελίξεις στο στρατόπεδο του Παναθηναικού όσον αφορά τη θέση του προπονητή ή μπορούμε ακόμα και στο roster της ομάδας.

MVP: Ιωάννης Παπαπέτρου

Αν και ηττημένος έκανε το παιχνίδι της ζωής του. O Παπαπέτρου είναι αναμφίβολα ο MVP της 8ης αγωνιστικής καθώς σε 49 περίπου λεπτά πέτυχε 39 πόντους με 9/10 δίποντα, 6/12 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 41 στο σύστημα αξιολόγησης. Με τους 39 πόντους ο forward των πρασίνων όχι μόνο έκανε ρεκόρ καριέρας αλλά είναι ο πρώτος Έλληνας μπασκεμπολίστας που πετυχαίνει κάτι τέτοιο.

Η φάση της αγωνιστικής: Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς

Θα πρωτοτυπήσουμε αυτή την φορά και δεν θα επιλέξουμε κάποια εντυπωσιακή φάση. Μπορεί να έγιναν και αυτή την αγωνιστική εντυπωσιακά καρφώματα και φοβερά “στοπ”, η στιγμή που μας άφησε με το στόμα ανοιχτό όμως ήταν άλλη. Ήταν το απίστευτο ξέσπασμα του Ομπράντοβιτς όταν η ομάδα του έχανε με κάτω τα χέρια από την Τσκα. Ο Σέρβος, ήταν ο πιο έξαλλος Ζοτς που έχουμε δει ποτέ, ο πιο κόκκινος Ζοτς που έχουμε δει ποτέ και γενικά ήταν μια στιγμή που δεν μπορεί να σε αφήσει ασυγκίνητο.

https://www.youtube.com/watch?v=sayf72DSwPQ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής:

Κίμκι-Αρμάνι Μιλάνο 87-79

Ανατολού Εφές-Ζενίτ  90-88

Παναθηναϊκός-Άλμπα Βερολίνου 105-106

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 86-76

Μπασκόνια-Μακάμπι 83-113

Τσσκά Μόσχας-Φενέρ 88-70

Ερυθρός Αστέρας- Βιλερμπάν 72-74

Ολυμπιακός-Ζαλκίρις 83-74

Βαλένθια-Μπάγερν Μονάχου 82-56

Επόμενη αγωνιστική

19/11: Ζαλκίρις-Παναθηναϊκός

19/11: Άλμπα Βερολίνου- Ερυθρός Αστέρας

19/11: Μπάγερν Μονάχου- Ολυμπιακός

19/11: Αρμάνι Μιλάνο-Μακάμπι

19/11: Βιλερμπάν-Ανατολού Εφές

19/11: Ρεάλ Μαδρίτης-Κίμκι

19/11: Βαλένθια-Ζενίτ

20/11: Μπαρτσελόνα-Φενέρμπαχτσε

20/11: Μπασκόνια-Τσσκά Μόσχας

Βαθμολογία

1. Μακάμπι  6-2

2. Τσσκά Μόσχας 6-2

3. Μπαρτσελόνα 6-2

4. Κίμκι 6-2

5. Ανατολού Εφές  6-2

6. Αρμάνι Μιλάνο  6-2

7. Ρεάλ Μαδρίτης 5-3

8. Βιλερμπάν 5-3

9. Παναθηναϊκός 4-4

10. Μπασκόνια 3-5

11. Ζαλκίρις 3-5

12. Μπάγερν Μονάχου 3-5

13. Ολυμπιακός 3-5

14. Ερυθρός Αστέρας 2-6

15. Φενέρμπαχτσε 2-7

16. Βαλένθια 2-7