Ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με χαρακτηριστική άνεση, με την νεοφώτιστη Λάρισα να μη προβάλει σχεδόν καμία αντίσταση, σε μια έντονη ατμόσφαιρα συναισθηματικά.

Σε μια έντονη ατμόσφαιρα συναισθηματικά για τους φίλους του ΠΑΟΚ, λόγω της επετείου της μνήμης 20 χρόνων του δυστυχήματος των 6 φιλάθλων του στα Τέμπη, η ομάδα της Θεσσαλονίκης νίκησε, με την νεοφώτιστη Λάρισα να μη προβάλει σχεδόν καμία αντίσταση. Ο ΠΑΟΚ από την αρχή έδειξε τις προθέσεις του και επέτρεψε στην ομάδα της Λάρισας να σκοράρει μόλις 5 πόντους στο 1ο δεκάλεπτο. Στην δεύτερη περίοδο ο δικέφαλος του Βορρά ανέβασε κι άλλο στροφές. Κεφαλαιοποίησε την διαφορά του και μετέτρεψε το δεύτερο ημίχρονο σε τυπική διαδικασία.

Οι ασπρόμαυροι ήταν καλύτεροι σε όλες τις κατηγορίες είχαν 47 ριμπάουντ έναντι 32 του αντιπάλου, είχαν 8 παραπάνω ασσίστ από την ομάδα της Λάρισας και ήταν πολύ πιο εύστοχοι στα δίποντα 61 % έναντι 39 %. Και παρά τα παραπάνω 3 λάθη η ομάδα της συμπρωτεύουσας έφτασε στην πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα μετά το χαμένο ντέρμπι της πόλης, ενώ η θεσσαλική ομάδα προβλημάτισε παρά πολύ με την εμφάνιση της και δείχνει ότι αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα θα αντιμετωπίσει θέμα παραμονής στην κατηγορία. Σε μεγάλη μέρα είχε ο coach Φλεβαράκης τους Knowles, Wiggins και Smith. Με τον τελευταίο να δείχνει ότι θα ηγηθεί της προσπάθειας του ΠΑΟΚ φέτος. Από πλευράς Λάρισας ξεχώρισαν ο Αμερικανός Parks και ο Καναδός Berhanemeskel. Η έλευση των φίλων του ΠΑΟΚ ήταν σε μεγάλο βαθμό απογοητευτική, δεδομένου της ημέρας αλλά και των προσδοκιών της ΚΑΕ που περίμενε 3000-4000 κόσμο.

Εξέλιξη αγώνα

Το πρώτο δεκάλεπτο άνηκε ολοκληρωτικά στον ΠΑΟΚ. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με μόλις ένα Έλληνα παίκτη στις αρχικές του 5αδες. Για τον ΠΑΟΚ, που ξεκίνησε με την ίδια πεντάδα με το ντέρμπι με τον Άρη, ξεκίνησε και πάλι ο Σαρικόπουλος, ενώ για την Λάρισα ο Τσιλούλης. Χρειάστηκαν κάτι παραπάνω από 3 λεπτά να ανοίξει το σκορ με τις εύστοχες βολές του Lewis. Και οι δύο ομάδες δυσκολεύτηκαν να βρουν στόχο στις αρχές του παιχνιδιού. Ο ΠΑΟΚ πέτυχε το πρώτο του δίποντο στο 5′ της πρώτης περιόδου ενώ η θεσσαλική ομάδα πέτυχε το πρώτο της δίποντο στο 6′ της ίδιας περιόδου. Γενικότερα στο πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης είδαμε πολύ κακό μπάσκετ και από τις δύο ομάδες με κακές επιλογές επιθετικά αφετέρου κι από τις ομάδες ακόμα και airball σε σχετικά ελεύθερα σουτ.

Παρά το κακό μπάσκετ ο Lewis ξεχώρισε που σημείωσε τους 6 πρώτους πόντους των γηπεδούχων και δίνοντας την ασσίστ στον Wiggins για το 8-1 για το πρώτο καθαρό προβάδισμα του Δικεφάλου. Ο Parks μείωσε για το 8-3, αλλά από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ πάτησε γκάζι και δεν ξανακοίταξε πίσω. Έτρεξε ένα 11-0 και έκλεισε το δεκάλεπτο με 19-5. Η κάκιστη εικόνα της ομάδας της Λάρισας φάνηκε από το μόλις ένα δίποντο που πέτυχε στο πρώτο δεκάλεπτο και τους συνολικά 5 πόντους.

Η Λάρισα θύμισε ομάδα στο δεύτερο δεκάλεπτο με τον ΠΑΟΚ να μην απειλείται όμως

Η ομάδα του Βασίλη Φραγκιά μπήκε με εμφανώς καλύτερο πρόσωπο στο δεύτερο δεκάλεπτο, πέτυχε 4 συνεχόμενους πόντους από κοντά και μείωσε στους 10 (19-9). Ο Δικέφαλος του Βορρά όμως δεν αιφνιδιάστηκε. Πέρασε την μπάλα μέσα σωστά. Έτρεξε νέο σερί 12-2 και έφτασε την διαφορά στους 20(31-11) για πρώτη φορά στο παιχνίδι. Παίκτες κλειδιά σε αυτό το διάστημα για τον δικέφαλο ο Wiggins και ο Knowles. Η Λάρισα από εκείνο το σημείο ξεκίνησε όλη την πίεση στο γήπεδο και γύρισε την άμυνα της σε ζώνη ψαλιδίζοντας ελαφρώς την διαφορά χωρίς όμως να δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα στον ΠΑΟΚ. Με την διαφορά στους 20 πόντους ο coach Φλεβαράκης βρήκε την ευκαιρία να κάνει rotation. Χρησιμοποίησε τους 11 από τους 12 παίκτες του μαζί και τον νεαρό Χατζηνικόλα.

Η Λάρισα ευστόχησε στο πρώτο της τρίποντο μόλις ενάμισι λεπτό πριν την ανάπαυλα με τον Hamilton. Γενικότερα η εικόνα της ήταν βελτιωμένη στην δεύτερη περίοδο σε σχέση με την πρώτη που κάθε άλλο παρά ομάδα Α1 θύμιζε και κατάφερε και μείωσε την διαφορά στους 17 πόντους (39-22) για το ημίχρονο. Νούμερα που θα πρέπει να κοιτάξει ο coach Φραγκιάς είναι το 1/15 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο. Αλλά και το μόλις 33,3 % στα δίποντα στο πρώτο ημίχρονο όταν ο ΠΑΟΚ είχε διπλάσιο ποσοστό 66,7 %.  Πολύ καλό πρώτο ημίχρονο σημείωσε ο Wiggins με 12 πόντους.

Ο ΠΑΟΚ δεν επέτρεψε στην Λάρισα στο δεύτερο ημίχρονο σε κανένα σημείο να ξαναμπεί στο παιχνίδι

Το τρίτο δεκάλεπτο όπως και το τέταρτο δεν επιδέχονται κάποιο σχολιασμό η ομάδα της Λάρισας δεν απείλησε ποτέ τους γηπεδούχους. Η μέγιστη τιμή της διαφοράς έφτασε και μέχρι τους 28 πόντους (82-54). Αυτό όμως που θα κρατήσουν οι φίλοι του ΠΑΟΚ είναι το one man show του Adam Smith κόντρα στην Λάρισα στο δεύτερο ημίχρονο. Ο guard του Δικέφαλου που έδειξε τα διαπιστευτήρια του με τον Άρη, έκανε άλλο ένα καταπληκτικό παιχνίδι. Σήμερα σημειώνοντας 22 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο (μόλις 2 στο πρώτο). Ακόμη πιο εντυπωσιακός είναι ο τρόπος που ήρθαν αυτά τα καλάθια. Με τον Αμερικανό να πετυχαίνει 5 τρίποντα σε 6 προσπάθειες στον δεύτερο μισό, ένα εξ αυτών τρίποντο και φάουλ. Τρίποντα δύσκολα, αρκετά τραβηγμένα από τα μαλλιά που όμως έβρισκαν στόχο. Από πλευράς ΠΑΟΚ, ο Knowles συνέχισε το καλό πρώτο ημίχρονο τελείωσε με double-double (12 πόντους και 13 ριμπάουντ).

Πολύ κοντά στο double-double ήταν και ο Lewis. Τελείωσε το ματς με το εξωπραγματικό νούμερο των 10 ασσίστ πλαισιώνοντας το νούμερο αυτό και με 8 πόντους. Από πλευράς Λάρισας επίσης εκπληκτικό ημίχρονο έκανε ο Berhanemeskel. Σημείωσε 22 πόντους (20 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο και 4/7 τρίποντα). Αρκετά καλός από νωρίς ήταν ο Parks με 14 πόντους και 5 ριμπάουντ. Αξίζει να σημειωθεί το πρώτο του καλάθι με την φανέλα του ΠΑΟΚ πέτυχε ο Best. Στο τελευταίο δεκάλεπτο άνοιξε λογαριασμό με τον Δικέφαλο (δεν είχε σκοράρει την προηγούμενη Κυριακή). Ένας παίκτης που ο Δικέφαλος του Βορρά περιμένει πολλά φέτος. Ωστόσο παραγωγικά έχει απογοητεύσει μέχρι στιγμής.

Τα boxscore