Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο «Θέατρο των Ονείρων» κλείνοντας την αυλαία της πρώτης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ.

Το τελευταίο (χρονικά) παιχνίδι της πρεμιέρας στο Αγγλικό πρωτάθλημα, έμελλε να είναι και το σημαντικότερο. Οι «κόκκινοι διάβολοι» του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ φιλοξένησαν στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς την Τσέλσι του νεοσύστατου Φράνκ Λάμπαρντ στο κατάμεστο Όλντ Τράφορντ. Μια Γιουνάιτεντ σε περίοδο κρίσης, ψάχνοντας την επαναφορά της στην ελίτ της Ευρώπης απέναντι στην Τσέλσι της μετά Αζάρ εποχής.

Οι συνθέσεις

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ( Όλε Γκούναρ Σόσλσκιερ ): De Gea, Wan-Bissaka, Shaw, Maguire, Lindelof, McTominay, Pereira, Pogba, Lingard, Rashford, Martial

Τσέλσι ( Φράνκ Λάμπαρντ ): Kepa Arrizabalaga, Emerson, Zouma, Azpilicueta, Christensen, Kovacic, Jorginho, Mount, Barkley, Pedro, Abraham

Ο αγώνας

Μόλις στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης και μετά από ολιγωρία της άμυνας των γηπεδούχων, ο Άμπραχαμ βρήκε χώρο στο ύψος της μεγάλης περιοχής και σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι του Ντε Χέα. Η Γιουνάιτεντ απάντησε στις ευκαιρίες μόλις στο 7′, ύστερα από τραγικό λάθος του Ζούμα, όμως το πλασέ του Μαρσιάλ μπλοκαρίστηκε εύκολα από τον Κέπα.

Η Τσέλσι συνέχισε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησε κι άλλη ευκαιρία στο 12′ , αλλά το σουτ του Μάουντ μπλοκαρίστηκε από τον Νταβίντ Ντε Χέα. Στο 17ο λεπτό η Γιουνάιτεντ εκμεταλλεύτηκε άριστα ένα λάθος στον χώρο του κέντρου της Τσέλσι. Ο Περέιρα έφυγε στην αντεπίθεση, ο Ράσφορντ πάτησε περιοχή και πήρε το πέναλτι από τον Ζούμα. Ο ίδιος εκτέλεσε, 1-0.

Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ρυθμούς μετά το γκολ που δέχτηκαν, βλέποντας τον Ντε Χέα να σταματάει τον Μπάρκλει (38′) και το δεξί του κάθετο δοκάρι τον Έμερσον (40′).

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο. Η Τσέλσι να κάνει χαζοευκαιρίες, και η Γιουνάιτεντ να τρέχει στην αντεπίθεση. Ο Λάμπαρντ έριξε τον Πούλισιτς στην μάχη στο 58′ αντί του Μπάρκλει για να γίνει πιο επιθετικός. Ίδιο σκηνικό σε γενικές γραμμές στο δεύτερο ημίχρονο, με αρκετά χαμηλότερο ρυθμό.

Μετά από ένα από τα πολλά κοψίματα του εκπληκτικού Χάρι Μαγκουάιρ και σε μια εξαιρετική αντεπίθεση, ο Περέιερα έκανε την σέντρα και ο Μαρσιάλ από κοντά έκανε το 2-0 στο 65′. Πριν προλάβει να καταλάβει τι συνέβη η Τσέλσι, είδε τον Πογκμπά να βρίσκει με 40αρα πάσα τον Ράσφορντ στην πλάτη της άμυνας, με τον μικρό να γράφει το 3-0 στο 67′, μέσα σε ντελίριο.

Ο Λάμπαρντ έβαλε Ζιρού και Καντέ στο 68′ και στο 70΄αντίστοιχα, για να μαζέψει ο,τι μαζεύεται. Από την άλλη, ο Σόλσκιερ έριξε την τρίτη μεταγραφική του κίνηση και γρηγορότερο παίκτη στο πρωτάθλημα Ντάνιελ Τζέιμς, ώστε να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του. Ένα ντεμπούτο που ούτε ο ίδιος δεν θα περίμενε. Στο 80′ και ύστερα από ακόμα μια αριστουργηματική αντεπίθεση, Ράσφορντ και Πογκμπά συνεργάστηκαν αρμονικά, με τον τελευταίο να μοιράζει στον Ουαλό και εκείνος να πετυχαίνει το 4-0 και να πανηγυρίζει κυριολεκτικά σαν μικρό παιδί.

Στο 85′ Μάτα και Γκρίνγουντ πέρασαν στο παιχνίδι, στην θέση των Λίνγκαρντ και Ράσφορντ.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάνουν σπορ και υπαίθριες δραστηριότητες

Συμπεράσματα

Ο Σόλσκιερ νίκησε κατά κράτος τον Λάμπαρντ σε όλους τους τομείς. Διάβασε την ανούσια κυριαρχία της κατοχής της μπάλας των φιλοξενούμενων και χτύπησε στις αντεπιθέσεις. Πίεσε ψηλά, και δικαιώθηκε. Η Γιουνάιτεντ έδειξε δεμένη και πιο «έτοιμη» από τους μπλε, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τις αντοχές της.

Η Γιουνάιτεντ ξεκινάει ονειρικά το πρωτάθλημα πετυχαίνοντας μια τεράστια νίκη σε ντέρμπι, σκοράροντας τέσσερις φορές, κρατώντας το 0 στην άμυνα. Από την άλλη, η Τσέλσι πλήρωσε την κακή αμυντική της αντιμετώπιση στο έπακρο.