Ο Προμηθέας Πατρών ηττήθηκε από την Virtus Segafredo Bologna με σκορ 85-95 στο ντέρμπι κορυφής του ομίλου της Basketball Champions League και «έπεσε» στο 5-2 ενώ από την άλλη οι Ιταλοί παρέμειναν πρώτοι και αήττητοι (7/7).

Ο Προμηθέας ξεκίνησε με τους Γκίκα, Brown, Lypovyy, Meier και Τσαϊρέλη. Από την άλλη μεριά οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με τους Taylor, Punter, Aradori, M’ Baye και Qvale.

Σε μία νευρική και γεμάτη λάθη πρώτη περίοδο, ο Προμηθέας προηγήθηκε με το τρίποντο του Τσαϊρέλη από τη κορυφή (3-0). Δεν σταμάτησε όμως εκεί αφού προηγήθηκε και με πέντε πόντους (7-2) μετά από τα καλάθια των Meier και Γκίκα. Η Bologna κατάφερε να περάσει μπροστά με το καλάθι και φάουλ του Taylor (7-8). Ο Προμηθέας προηγήθηκε ξανά με το τρίποντο του Meier και μέχρι το 5ο λεπτό ο ρυθμός του αγώνα ήταν αυτός που σύμφερε τους Πατρινούς, οι οποίοι κρατούσαν την πρωτοπορία του σκορ (15-12). Στα επόμενα πέντε λεπτά όμως άλλαξε άρδην η κατάσταση. Οι Ιταλοί έτρεξαν ένα επιμέρους σκορ 5-15, με τους Cournooh, Qvale και Kravic μπροστάρηδες και το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με τους Ιταλούς μπροστά 20-27 μετά και το καλάθι του Kravic στη λήξη του χρόνου.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν το ίδιο δυνατά και στη δεύτερη περίοδο και με τη βολή του Punter και το καλάθι του Kravic μετά από επιθετικό ριμπάουντ έφεραν τη διαφορά στο +10 (20-30). Εκεί ο Προμηθέας αντέδρασε και με την ενέργεια που του έδωσε ο Ellis έτρεξε ένα σερί 11-4 και στο 15ο λεπτό μείωσε σε τρεις πόντους (31-34). Ο M’Baye και ο Aradori έδιναν ανάσες για τους Ιταλούς όμως ο Προμηθέας παρέμενε κοντά στο σκορ και με το τρίποντο του Lypovyy μείωσε ξανά στους τρεις (35-38). Εκεί το ξέσπασμα της Bologna και τα δικαιώματα που έδωσαν οι Πατρινοί ειδικά στην άμυνα, έφεραν τους φιλοξενούμενους ξανά σε θέση ισχύος. Πιο συγκεκριμένα με Punter, Aradori και Capelleti, έφεραν τη διαφορά ξανά στο +10 (37-47). To πρώτο ημίχρονο του αγώνα ολοκληρώθηκε με κάρφωμα του Brown από την alley oop πάσα του Γκίκα (39-47).

To δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πάρα πολύ καλά για τους γηπεδούχους οι οποίοι έτρεξαν ένα γρήγορο σερί 6-0 μετά τα τρίποντα των Brown και Odum και μείωσαν σε 45-47. Ο Punter απάντησε με δίποντο (45-49) αλλά ο Προμηθέας βρήκε τη λύση με το καλάθι του Τσαϊρέλη. Ο ρυθμός του παιχνιδιού δεν άλλαξε και μετά το επιθετικό ριμπάουντ του Qvole η Bologna ήταν μπροστά στο σκορ με 49-54. Σε εκείνο το σημείο δόθηκε η πρώτη τεχνική ποινή στον πάγκο του Προμηθέα για διαμαρτυρία. Ακολούθησαν τέσσερις συνεχόμενοι πόντοι του Punter στο 25ο λεπτό που έφεραν τη διαφορά ξανά στο +10 για τους φιλοξενούμενους. Σε εκείνο το σημείο ο Προμηθέας, που είχε πάρα πολλά παράπονα από τη διαιτησία σε αυτό το κομμάτι της αναμέτρησης , προσπάθησε να αντιδράσει αλλά οι Ιταλοί κρατούσαν την πρωτοπορία του σκορ. Το τρίποντο του Τσαϊρέλη έδωσε ανάσα στον Προμηθέα (59-64) για να ακολουθήσει μία δεύτερη τεχνική ποινή στο πάγκο του Προμηθέα. Μετά την εύστοχη βολή του Αradori και τη θεαματική φάση με το κάρφωμα του Kravic (59-67) μία τρίτη τεχνική ποινή έκανε την εμφάνισή της που είχε τον ίδιο αποδέκτη που ήταν ο κ. Μάκης Γιατράς, ο οποίος ενώ τα πνεύματα οξύνθηκαν και το γήπεδο στην κυριολεξία «έβραζε», αποβλήθηκε από το παιχνίδι. Η επεισοδιακή τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 63-70 μετά το επιθετικό ριμπάουντ που μετουσίωσε σε καλάθι ο Σαλούστρος κι ενώ οι γηπεδούχοι είχαν δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία.

Η τελευταία περίοδος βρήκε το Προμηθέα να πετυχαίνει ένα γρήγορο σερί 7-0 και να ισοφαρίζει το παιχνίδι (70-70). Η Bologna βρήκε απάντηση τους Qvole και Aradori (τρίποντο) και ανέβασε ξανά τη διαφορά στο +5 (70-75). Ο Προμηθέας όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Αρχικά, σκόραρε με τον Γκίκα (72-75) και τρία λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα μείωσε στο πόντο μετά το πολύ όμορφο hook του Τσαϊρέλη (79-80). Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι έβγαλαν την άμυνα και κατάφεραν να κερδίσουν και το φάουλ στην απέναντι μεριά. Μόνο που εκεί ο Τσαϊρέλης αστόχησε και στις δύο βολές χάνοντας την ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του. Τα χρονικά περιθώρια άρχισαν να στενεύουν, η Bologna έβρισκε απαντήσεις και στο τέλος τρέχοντας ένα σερί 6-15 κατάφερε να κερδίσει το ματς με 85-95, παραμένοντας αήττητη και στη κορυφή του ομίλου ενώ από την άλλη ο Προμηθέας μένει ικανοποιημένος από τη προσπάθεια αλλά όχι από το αποτέλεσμα και την αντιμετώπιση των διαιτητών στα κρίσιμα σημεία.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-27, 39-47, 63-70, 85-95

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Γιατράς): Μπράουν 9, Λίποβι 8 (2/4 τρ., 6 ρ., 5 ασ.), Όντουμ 8 (2), Σαλούστρος 16 (3/3 βολές, 5/5 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 10 ριμπάουντ), Τσαϊθρέλης 21 (7/11 δίποντα, 2/3 τρίποντα), Ελις 4, Γκίκας 14 (5/9 δίποντα, 1/3 τρίποντα), Μέγερ 5(1), Παρκς

ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ (Σακριπάντι): Αραντόρι 23 (3/3 βολές, 4/5 δίποντα, 4/6 τρίποντα), Εμ Μπαγέ 7, Πάντερ 13 (1/2 βολές, 6/9 δίποντα, 0/2 τρίποντα), Κβάλε 16 (12 ριμπαουντ), Τέιλορ 12 (1), Ρόσι, Καπελέτι 3(1), Κουρνού 9(3/3 τρίποντα), Κράβιτς 12, Παγιόλα.