Ικανός να φτάσει πολύ ψηλά αν παραμείνει σοβαρός, προσγειωμένος και... δουλευταράς δείχνει ο Βινίσιους Τζούνιορ.

Το τελευταίο ντέρμπι ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Ατλέτικο που έγινε στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» το Σάββατο (29/9) θα ξεχαστεί άμεσα. Αν δεν έχει ήδη ξεχαστεί. Οι δύο ομάδες «κόλλησαν» στο 0-0 σε ένα ματς χωρίς πολλές καλές ευκαιρίες.

Όμως ακόμη και από το πουθενά υπάρχει μερικές φορές μια ωραία ιστορία. Σαν και αυτή του Βινίσιους Τζούνιορ. Ο πιτσιρικάς που είχε «κλείσει» η «βασίλισσα» από το καλοκαίρι του 2017 έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα. Αυτό δεν συνοδεύτηκε με γκολ ή ασίστ. Ε και; Ακόμη και έτσι έκανε ρεκόρ. Και μάλιστα δύο.

Μιας και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των «μερένχες» που αγωνίστηκε και έχει γεννηθεί μετά το 2000, αλλά και ο νεότερος Βραζιλιάνος που έχει παίξει στη Λα Λίγκα ever. Όλα αυτά σε ηλικία 18 ετών δύο μηνών και επτά ημερών.

Από το Β στο… Α!

Στη Ρεάλ Μαδρίτης φαίνεται πως έχουν πάρει το μάθημά τους μετά το φιάσκο με τον Μάρτιν Όντεγκαρντ. Ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται. Γι’ αυτό το λόγο και οι Μαδριλένοι έδωσαν άμεσα μια ευκαιρία στον Βραζιλιάνο, προκειμένου να δείξει αν μπορεί να σταθεί ανάμεσα στους μεγάλους.

Άλλωστε ο Βινίσιους Τζούνιορ στη μέχρι τώρα καριέρα του είχε μάθει να τα βάζει πάντα με μεγαλύτερους και πιο έμπειρους από εκείνον. Με πιο γεροδεμένους. Πάντα με επιτυχία. Η ηλικία για εκείνον δεν παίζει ρόλο. Ο «καθρέφτης» είναι το γήπεδο.

Ναι μεν στο παιχνίδι με την Ατλέτικο Μαδρίτη δεν πήρε πολύ χρόνο, αλλά ακόμη και έτσι έδειξε μέρος του μεγάλου του ταλέντου. Δεν αποκλείεται μάλιστα μετά τον τραυματισμό του Ίσκο ο Ζουλέν Λοπετέγι να του δώσει ακόμη περισσότερο χρόνο συμμετοχής ή ακόμη να τον καθιερώσει και ως βασικό.

Αλλά πριν γίνουν όλα αυτά ο έμπειρος τεχνικός είδε ότι με τη Β ομάδα της Ρεάλ ο Βραζιλιάνος… οργίαζε. Σε τρεις αγώνες πρόλαβε να σκοράρει τρεις φορές και να δώσει μία ασίστ. Σε χρόνο ρεκόρ! Έδειξε ότι δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Έδειξε σε όλους πως καλό είναι πριν πας στο Α (πρώτη ομάδα Ρεάλ Μαδρίτης) να περάσεις με επιτυχία από το Β (δεύτερη ομάδα).

Τον έχουν από κοντά Μαρσέλο και οικογένεια!

Όταν είσαι 18 ετών και γίνεται τόσος ντόρος γύρω από το όνομά σου εύκολα τα μυαλά σου μπορούν να πάρουν αέρα. Ειδικά αν είσαι Βραζιλιάνος και έχεις έμφυτη ροπή προς τα εκεί.

Όμως, ο Βινίσιους Τζούνιορ είναι… άλλο φρούτο. Οι άνθρωποι της Ρεάλ Μαδρίτης έχουν επενδύσει εκτός από πολλά χρήματα (45 εκατομμύρια ευρώ) και πολλές ελπίδες πάνω του. Δεν θα μπορούσαν να τον χειριστούν ως ακόμη μία απλή περίπτωση.

Γι’ αυτό το λόγο και έχουν βάλει τον Μαρσέλο να του μάθει τα… βασικά. Ο έμπειρος μπακ βρίσκεται παραπάνω από μία δεκαετία στη «Βασίλισσα». Είναι από τους λίγους που έχουν αντέξει τόσο. Έχει ζήσει τόσο καλές στιγμές, όσο και άσχημες. Είναι ένας από εκείνους που μπορούν πολύ εύκολα να μεταβιβάσουν μερικές εικόνες και εμπειρίες στον πρώην ποδοσφαιριστή της Φλαμένγκο.

Παράλληλα, από τις πρώτες μέρες του Βινίσιους στην ισπανική πόλη έγινε εύκολα αντιληπτό πως είναι «δεμένος» με την οικογένειά του.

Αυτό είναι κάτι πολύ καλό για τους «μερένχες». Εκτός του ότι δεν θα έχει το μυαλό του στη Βραζιλία οι συγγενείς του νεαρού επιθετικού έχουν την ευχέρεια να τον κρατάνε «προσγειωμένο». Και αν χρειαστεί να του «τραβάνε το αυτί», προκειμένου να μην ξεφύγει στον τρόπο ζωής του.

Δεύτερος επιθετικός, εξτρέμ ή κάτι άλλο;

Η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου ευρώ; Σε ποια θέση αγωνίζεται ο Βινίσιους Τζούνιορ; Που πρέπει να τον χρησιμοποιεί ο Ζουλέν Λοπετέγι;

Το καλό στην περίπτωση του Βραζιλιάνου επιθετικού είναι ότι έχει την ικανότητα να αγωνίζεται σε παραπάνω από μία θέσεις. Στη Φλαμένγκο έκανε πολύ καλά παιχνίδια τόσο ως εξτρέμ, αλλά και ως δεύτερος επιθετικός.

Ο νεαρός στράικερ έχει άριστη επαφή με την μπάλα και χάρη στην ταχύτητά του μπορεί να περάσει τους αντιπάλους του σαν… σταματημένους. Το θέμα είναι που μπορεί να τον χρησιμοποιήσει ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης.

Για την ώρα μοιάζει ιδανικό πίσω από τον Καρίμ Μπενζεμά. Ο Βινίσιους πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για να παίξει τον «συνδετικό κρίκο» ανάμεσα σε κέντρο και επίθεση και σε συνδυασμό με τη συνεργασία του με τον Γάλλο φορ να αποδείξει γιατί η «βασίλισσα» αποφάσισε να ξοδέψει για χάρη του 45 εκατομμύρια ευρώ.

https://www.youtube.com/watch?v=KiqASpmaoI4