To debut.gr βρέθηκε στο "Nick Gallis Hall" στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της "Betshop Basket League" και τον αγώνα μεταξύ Άρη (2-4) και Περιστερίου (6-0). Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν έπειτα από 4,5 χρόνια ξανά και το Περιστέρι δραπέτευσε από τη Θεσσαλονίκη με σκορ 62-68, παραμένοντας αήττητο και στην κορυφή της βαθμολογίας. Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού η ένταση μετά τη λήξη, αλλά και η άψογη συμπεριφορά των φίλων του Περιστερίου που έδωσαν το παρόν στο γήπεδο.

Το παιχνίδι είχε έντονο ενδιαφέρον πριν την έναρξή του, καθώς επέστρεψαν σαν αντίπαλοι με την ομάδα του Περιστερίου οι Βασιλόπουλος, Κλαρκ και Σκορδίλης. Ο κόσμος του Άρη είχε μοιρασμένα συναισθήματα για τον Βασιλόπουλο, με τους μισούς να τον χειροκροτούν όταν ακούστηκε το όνομα του από τα μεγάφωνα και τους υπόλοιπους να αποδοκιμάζουν.

Στα του παιχνιδιού οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και αιφνιδίασαν το Περιστέρι κάνοντας ένα σερί 10-0, χάριν στα τρία τρίποντα των Τζόουνς, Νταλό και Μπελ και τη βολή του Μακ Γκι. Οι παίχτες του Άρη ωστόσο φορτώθηκαν νωρίς με πέντε ομαδικά φάουλ και οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν από τις βολές σε 12-10 (7′) και να περάσουν μπροστά χάρη στα τρίποντα του Βασιλόπουλου και του Γκρέϊ (12-16, 8′). Ο Άρης έμεινε για πολλή ώρα χωρίς σκορ και το σερί του Περιστερίου (από το 12-5 στο 12-18) σταμάτησε στις βολές του Μπελ (14-18, 10′).

Στην δεύτερη περίοδο οι φιλοξενούμενοι έμειναν για 2.5 λεπτά χωρίς σκορ, αλλά το τρίποντο του Μπεντίλ τους ξανάβαλε μπροστά  (19-21, 13′). Έπειτα από το επεισόδιο με τους οπαδούς του Άρη και την μονόλεπτη διακοπή στο ματς, ο Άρης μείωσε μία διαφορά +8 που είχε χτίσει η ομάδα του Πεδουλάκη χάρη στα τρίποντα των Χάρις και Αγγέλου. Παρ’ όλα αυτά το Περιστέρι βρήκε τις λύσεις που χρειαζόταν. Ο Χάροου πέτυχε τους επτά τελευταίους πόντους της ομάδας του και το εκπληκτικό καλάθι που πέτυχε σε coast to coast επίθεση στην εκπνοή του ημιχρόνου αύξησε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της. Σκορ ημιχρόνου 30-38.

Ο Άρης έδειχνε στην τρίτη περίοδο να μην έχει πλάνο. Ο μόνος διακριθείς ήταν ο Χάρις, ο οποίος ευστόχησε σε δύο τρίποντα και κράτησε ζωντανή την ομάδα του. Αντίθετα η ομάδα της Δυτικής Αττικής είχε επιθετικό πλουραλισμό και με πρωταγωνιστές τους Χάροου και Βασιλόπουλο διεύρυνε το προβάδισμα (39-54, 27′).

Οι “κιτρινόμαυροι” δεν παράτησαν το παιχνίδι και επέτυχαν να μειώσουν τη διαφορά σε απόσταση αναπνοής (60-61, 38′). Ο Χάρις και ο Τζόουνς ήταν αυτοί που προσπάθησαν περισσότερο στην τελευταία περίοδο, ωστόσο οι κακές επιλογές των τελευταίων λεπτών και οι κρίσιμοι πέντε πόντοι του Χάροου λίγο πριν τη λήξη, έγειραν οριστικά την πλάστιγγα υπέρ του Περιστερίου. Τελικό σκορ 62-68.

Ένταση μετά το ματς:

Αμέσως μετά τη λήξη ο προπονητής του Άρη επιχείρησε να κατευθυνθεί προς τα αποδυτήρια, όπου βρίσκονταν οι διαιτητές και απομακρύνθηκε από δικούς του ανθρώπους, ευρισκόμενος σε έξαλλη κατάσταση. Στη συνέχεια τόσο ο ίδιος όσο και ο Γουλιέλμος τα άκουσαν από μερίδα οργανωμένων. Γενικά υπήρξε ένταση και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη και στα μισά της δεύτερης περιόδου οι οπαδοί του Άρη σκαρφάλωσαν τα κάγκελα πάνω από τον πάγκο του Περιστερίου, έπειτα από μία τεχνική ποινή που δέχτηκε ο Αγγέλου. Οι οπαδοί αντάλλαξαν κάποια “γαλλικά” με τους παίχτες που βρίσκονταν στον πάγκο και ο Πεδουλάκης που ζήτησε τη συνδρομή της αστυνομίας βρέθηκε στο στόχαστρο για άλλη μια φορά από τους φίλους του Άρη

Άρης: (Βαγγέλης Αγγέλου) Τζόουνς 11, Κάϊζερ 2, Βεργίνης, Μποχωρίδης 5, Φλιώνης, Μπελ 8, Νταλό 12, Χρηστίδης 6, Μακ Γκι 1, Χάρις 14, Αγγέλου 3

Περιστέρι: (Αργύρης Πεδουλάκης) Σκορδίλης, Μουράτος, Αγραβάνης 4, Φιλιππάκος 2, Έντουαρντ 8, Βασιλόπουλος 13, Κλαρκ 4, Σίρκο 3, Γκρέϊ 7, Μπεντίλ 7, Χάροου 20