Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον αθλητισμό και το μπάσκετ. Πολλές οικογένειες αδυνατούν να ωθήσουν το παιδί τους προς το αγαπημένο τους άθλημα. Το debut.gr με αφορμή την πρωτοβουλία των αδερφών Μάντζαρη στον Περιστέρι, αποκαλύπτει ομάδες της Ελλάδας που προσέφεραν και ακόμη προσφέρουν δωρεάν μπασκετικές γνώσεις και μαθήματα. Γιατί πάνω […]

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον αθλητισμό και το μπάσκετ. Πολλές οικογένειες αδυνατούν να ωθήσουν το παιδί τους προς το αγαπημένο τους άθλημα. Το debut.gr με αφορμή την πρωτοβουλία των αδερφών Μάντζαρη στον Περιστέρι, αποκαλύπτει ομάδες της Ελλάδας που προσέφεραν και ακόμη προσφέρουν δωρεάν μπασκετικές γνώσεις και μαθήματα. Γιατί πάνω απ’όλα για τα παιδιά το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι και κάνεις δε μπορεί να τους το στερήσει.

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΈΡΙ ΈΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΊΑ.

Τα αδέρφια Μάντζαρη, Βαγγέλης και Αντώνης, πήραν το καλοκαίρι του 2018 μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία. Αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια ακαδημία μπάσκετ η οποία θα χαρακτηρίζεται από δωρεάν μαθήματα και πολλή αγάπη. Και οι δύο πίστεψαν πως το Περιστέρι και η Δυτική Αττική μπορεί να προσφέρει πολλά ταλέντα στο ελληνικό μπάσκετ και παράδειγμά αυτού οι ίδιοι (Περιστέρι) και ο Γιάννης Αντετοκουνμπο (Σεπόλια).

Το κυριότερο σε έναν μεγάλο αθλητή είναι να βλέπει το άθλημα του ως παιχνίδι. Ε λοιπόν, ο Βαγγέλης τηρεί αυτό τον κανόνα και χαρίζει πολλά χαμόγελα στα μικρά παιδιά και στις οικογένειές τους.

ΤΟ ΑΙΓΆΛΕΩ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΆ.

Το 2015 ο πρόεδρος του Α.Ο Θεμιστοκλή Αιγάλεω πήρε μια πανέμορφη απόφαση. Ανακοίνωσε πως παιδάκια ηλικίας 11-13 ετών θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στις ακαδημίες του συλλόγου χωρίς αντίτιμο. Ο κ. Γιάννης Δαμόπουλος θεώρησε πως τα μικρότερα τμήματα της ομάδας θα ενδυναμωθούν με ελεύθερη πρόσβαση των παιδιών και πως το ταλέντο δε μπορεί να κριθεί από την οικονομική κατάσταση μιας οικογένειας. Υποστήριζε πως ως το αγαπημένο του άθλημα, το μπάσκετ θα πρέπει να προσφέρει χαμόγελα και να δίνει ευκαιρίες. Τεχνικός διευθυντής του τμήματος των ακαδημιών ανέλαβε ο κ. Άγγελος Λαγός και γενικός διευθυντής όλης αυτής της πρωτοβουλίας, ο ίδιος ο πρόεδρος, κ. Γιάννης Δαμόπουλος.

ΚΑΙ Η ΒΌΡΕΙΑ ΕΛΛΆΔΑ ΑΓΑΠΆ ΤΟ ΜΠΆΣΚΕΤ. 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ.

Η ομάδα της Α.Σ Αποκάλυψης Θεσσαλονίκης ήταν συγκινητική την άνοιξη του 2017. Η γειτονιές της συμπρωτεύουσας κρύβει πολλά ταλέντα, όμως οι οικογένειες αυτών των παιδιών δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να τα προωθήσουν σε κάποια ακαδημία. Οι άνθρωποι του συλλόγου αποφασίσαν να προσφέρουν δωρεάν εγγραφή στα παιδικά τμήματα ώστε πολλά παιδιά να αρπάξουν την ευκαιρία που ονειρεύονταν, να ασχοληθούν με το μπάσκετ. Βέβαια υπήρχαν δυσκολίες σε αυτή τους προσπάθεια με κυριότερη αυτή της δωρεάν εργασίας προπονητών και γυμναστών. Παρ’ όλα αυτά η υπέροχη παρέα της Α.Σ Αποκάλυψης παλεύει καθημερινά να προσφέρει στα μικρούς φίλους του μπάσκετ, κάτι που θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένο, τη δωρεάν μάθηση. Μάθηση, γιατί το μπάσκετ είναι ένα σχολείο.

ΛΆΡΙΣΑ.

Η γενέτειρα του Βασίλη Σπανούλη συνεχίζει τη παράδοση και δείχνει αμέριστη αγάπη για το μπάσκετ. Ο Σύλλογος Α.Ο Αστέρας Λάρισας πήρε μια υπέροχη πρωτοβουλία για τα παιδικά του τμήματα. Αποφάσισε να γυμνάζει και να προπονεί χωρίς ανταμοιβή τα αγόρια που κατατάσσονται στις ηλικίες 6-8 ετών και παράλληλα όλες τις ηλικίες των κοριτσιών. Η είσοδος ενός μικρού παιδιού σε μια κοινωνική ομάδα και η προσαρμογή του είναι καθοριστική. Έτσι, ο σύλλογος αυτός έφτιαξε τους καλύτερους οιωνούς για την ενασχόληση των μικρών παιδιών με το μπάσκετ και δημιούργησε τις προϋποθέσεις ώστε να αγαπήσουν γενικότερα τον αθλητισμό. Πολύ όμορφη σκέψη. Πολύ ώριμη αντιμετώπιση.

Ο αθλητισμός δείχνει ευαισθησία. Όποιος αγαπά το μπάσκετ αγαπά και τα παιδιά. Από αυτά αρχίζει, από αυτά τελειώνει. Είναι συγκινητικό λοιπόν πως οι άνθρωποι που προαναφέραμε δημιουργούν ένα όμορφο περιβάλλον, όπου το ελληνικό μπάσκετ μπορεί να ανθίζει καθημερινά. Χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς ιδιαιτερότητες.