Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός έχει περάσει δύσκολα χρόνια που κανείς δεν φανταζόταν, ωστόσο πλέον δείχνει πιο δυνατός από ποτέ για την εκπλήρωση του... Πρωταθλητής σε όλα τα σπορ παντοτινέ

Σίγουρα κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ είναι τα κορυφαία ομαδικά αθλήματα όσον αφορά την αναγνωρισιμότητα τους.

Ωστόσο, αν έχει κάποιος παρακολουθήσει έστω και για λίγο χρονικό διάστημα τα “μικρά” αθλήματα του συλλόγου που υποστηρίζει, όπως βόλεϊ, πόλο ή ακόμα και στίβο, θα νιώσει συναισθήματα τα οποία οι βασιλιάδες των σπορ δεν μπορούν να στα προσφέρουν.

Το πάθος και η μαχητικότητα των αθλητών δεν πηγάζουν από τα χρήματα τα οποία παίρνουν ( τα οποία δεν συγκρίνονται με αυτά που εισπράττουν σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ), αλλά από την ιστορία του εκάστοτε Συλλόγου που εκπροσωπούν.

Τουλάχιστον έτσι ισχύει για τα τμήματα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, με τους αθλητές να παλεύουν τα τελευταία χρόνια με νύχια και με δόντια για να κρατήσουν όρθια την ομαδα. Ωστόσο. ο σύλλογος πλέον επανέρχεται με αργά και σταθερά βήματα στην κανονικότητα, χάρη στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Σίγουρα ο κυρίαρχος στόχος του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ είναι να βάλει σε μια τάξη τα οικονομικά και όπως είπε και ο Σωτήρης Πανταλέων αν το καταφέρει αυτό τότε θα είναι σαν να έχει δώσει… 20 Πρωταθλήματα στον Σύλλογο και αυτά τα είπε ένας άνθρωπος που έχει δει το τριφύλλι στα μεγαλεία του και στα… χειρότερα του, όταν και απειλούταν με υποβιβασμό.

Το σημαντικό είναι πως ο κόσμος των πρασίνων, ο οποίος δεν άφησε πότε τον Σύλλογο μόνο του, ακόμα και όταν χαροπάλευε, φαίνεται να έχει μια μεγάλη ευκαιρία για να δει ξανά την Μάνα του Λόχου να μεγαλουργεί και να του ανταποδίδει την αγάπη για τις λύπες που πέρασαν μαζί τα τελευταία έτη.

Οι στόχοι για κάθε τμήμα έχουν τεθεί από το καλοκαίρι, δείχνοντας πως πλέον υπάρχει ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ, κάτι που δεν ίσχυε τις περασμένες σεζόν. Στο βόλεϊ ανδρών στόχος είναι η τετράδα, στο βόλεϊ γυναικών και στο μπάσκετ γυναικών είναι σίγουρα η άνοδος στην μεγάλη κατηγορία, όπως και στο πόλο, ενώ στο ποδόσφαιρο σάλας η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός δέχτηκε αρκετό πόλεμο από εντός και εκτός, από φέτος όμως κανείς δεν μπορεί να τον… πληγώσει και αυτό έχει γίνει κατανοητό από όλους. Πρώτη νίκη των πρασίνων η επιστροφή του VAR στο βόλεϊ, έστω και αργά.

Παναθηναϊκός, ενιαίος και αδιαίρετος, ο αείμνηστος Παύλος το ήθελε, το προσπάθησε, πλέον είναι στο χέρι όλων να το καταφέρουν και να ανταποδώσουν στο ελάχιστο τις χαρές που πρόσφερε στον Σύλλογο.