Ο Ολυμπιακός μπορεί να δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στο ανταγωνιστικό Λαύριο, όμως κατάφερε να επιβληθεί και να σκοράρει την πρώτη του εκατοστάρα για φέτος. Το debut.gr βρέθηκε στο ΣΕΦ και σας μεταφέρει τις εντυπώσεις του από τον σημερινό αγώνα πρωταθλήματος. Α’ ΗΜΊΧΡΟΝΟ  1η Περίοδος  Το παιχνίδι ξεκίνησε με τρίποντο του Λαυρίου μέσω του Λαμπ. Ο […]

Ο Ολυμπιακός μπορεί να δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στο ανταγωνιστικό Λαύριο, όμως κατάφερε να επιβληθεί και να σκοράρει την πρώτη του εκατοστάρα για φέτος. Το debut.gr βρέθηκε στο ΣΕΦ και σας μεταφέρει τις εντυπώσεις του από τον σημερινό αγώνα πρωταθλήματος.

Α’ ΗΜΊΧΡΟΝΟ 

1η Περίοδος 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τρίποντο του Λαυρίου μέσω του Λαμπ. Ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα σκορ 10-0 με 5 πόντους του Γκος και με σκυλίσια άμυνα του Κώστα Παπανικολάου. Το Λαύριο έχοντας 4 φάουλ ήδη από τα πρώτα πέντε λεπτά του δεκαλέπτου μπορεί να ήταν αρκετά ευάλωτο στην άμυνα, όμως οι ερυθρόλευκοι ήταν άστοχοι στην επίθεση. Μέλσον και Κουζέλογλου απο το Λαύριο πέτυχαν μαζί 10 πόντους και έτσι η περιοδος εληξε με 24-20. Εντύπωση; Οι συνεχείς ατομικές πρωτοβουλίες της ομάδας του Μπλατ.

2η Περίοδος 

Το δεύτερο δεκάλεπτο ανήκε ολοκληρωτικά στον Μέλσον του Λαυρίου. Πετυχε 12 ποντους και ειχε αρκετα επιθετικα ριμπάουντ, πράγμα που έδειχνε δίψα για καλό παιχνίδι και καλή εμφάνιση. Ενδιάμεσα θα λέγαμε πως οι δύο ομάδες συνέχισαν να είναι ανταγωνιστικές. Ο Πρίντεζης και ο Παπανικολάου για τον Ολυμπιακό έπαιρναν τα ριμπάουντ, έτρεχαν το γήπεδο και σκόραραν. Καθώς το Λαύριο πλησίαζε (3 τρίποντα Μέλσον), μπήκε στο παιχνίδι ο Μάντζαρης και με δύο αιφνιδιασμού ανέβασε το σκορ στο 44-32. Τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ του Λαύριου κολλούσαν τον Ολυμπιακό και έτσι το σκορ του ημιχρόνου διαμορφώθηκε ως εξής: Ολυμπιακός 47 και Λαύριο 35.

Αξιοσημείωτο του πρώτου ημιχρόνου ήταν το 50% του Λαυρίου στα τρίποντα αλλά και τα πολλά του επιθετικά ριμπάουντ, και μάλιστα από τα γκαρντ του. Ο Ολυμπιακός από την άλλη κατέβαζε την μπάλα στην ρακέτα και ουσιαστικά προωθήθηκε από τους ψηλούς του (Μιλουτίνοφ, Πρίντεζη αλλά και Παπανικολάου).

Β’ ΗΜΊΧΡΟΝΟ 

3η Περίοδος

Από το 30 και μετά ο Ολυμπιακός έπαιξε ένα υπέροχο αμυντικό παιχνίδι και έκανε στροφή στη μέθοδο των αιφνιδιασμών. Γκος και Μάντζαρης τρέχοντας το γήπεδο σκόραραν και ανέβασαν τον Ολυμπιακό στο +15 (54-39) και ο Μιλουτίνοφ ανέκαμψε και προσέφερε μια ασφάλεια στη διαφορά της ομάδας του, η οποία οδηγήθηκε στους 24 (65-41). Από ‘κει και πέρα παρατηρούμε δύο γκολ φάουλ του αρχηγού Βασίλη Σπανούλη και έναν απόλυτο Ολυμπιακό να εξαφανίζει τον αντίπαλο. Το μόνο που μπορούμε να πούμε για το Λαύριο είναι ένα τρίποντο του Κακλαμανάκη, το οποίο έστω και λίγο ξεκόλλησε την ομάδα. Ο ίδιος μάλιστα έφτασε τους 10 προσωπικούς πόντους.

4η Περίοδος 

Το τέταρτο δεκάλεπτο χαρακτηρίζεται από δύο στοιχεία, τα πολλά τρίποντα του Ολυμπιακού και τους 21 πόντους του Μέλσον. Οι κύριοι εκφραστές της ομάδας του Ολυμπιακού ήταν ο Σπανούλης και ο Μάντζαρης. Ο πρώτος επιθετικά και ο δεύτερος κυρίως αμυντικά. Η διαφορά μάλιστα ανέβηκε στους 40 για τον Ολυμπιακό με ροντέο τριπόντων (95-55). Τελικώς οι ερυθρόλευκοι νίκησαν με 102-63 και επιβεβαίωσαν πως υπό τις οδηγίες φέτος του Μπλατ, η ομάδα φέτος θα τρέχει πολύ στον αιφνιδιασμό και θα στήριζε στο σουτ από την περιφέρεια.

Συμπέρασμα:

Ξέρουμε πως ο Γιάνις Τίμα ανήκει στο 3 και σουτάρει πολύ. Παρατηρούμε όμως πως αστοχεί υπερβολικά. Μπορεί να βάλει κάποια σημαντικά σουτ, όμως παίρνει πολλές πρωτοβουλίες και οι περισσότερες είναι αποτυχημένες. Ίσως μπορεί να γίνει πιο ομαδικός και ίσως να ωριμάσει στις επιλογές και τις προσπάθειές του.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ σήμερα δοκίμασε κάτι νέο. Σε δύο περιόδους χρησιμοποίησε Λέντει και Μιλουτίνοφ μαζί. Είτε για να ξεκουράσει τον Πρίντεζη, είτε για να βελτιώσει τα ριμπάουντ της ομάδας. Σε γενικότερες γραμμές θα λέγαμε πως ταίριαζαν αθλητικά και συνεργαζόντουσαν αξιοπρεπώς. Όμως πολλές φορές ο ένας έμπλεκε τον ρόλο του άλλου και έδιναν την εντύπωση πως σκέπαζαν την ρακέτα με όγκο και όχι με σποτεμεσματικότητα. Θα λέγαμε πως βάραιναν το παιχνίδι του Ολυμπιακού

ΜVP Αγώνα:

Νίκολα Μιλουτίνοφ (16 π., 3ασ., 6 ρ., 2κλ.)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΌΤΕΡΑ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΆ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΏΝ ΤΩΝ ΔΎΟ ΟΜΆΔΩΝ:

Ολυμπιακός: Μάντζαρης 14, Παπανικολάου 12 και 5 ασίστ, Πρίντεζης 6, Γκος 10, Μιλουτίνοφ 16, Βεζένκοβ 7, Σπανούλης 12 και 2 γκολ-φάουλ, Τολιόπουλος, Λέντει 13 και 8 ριμπάουντ, Μπόγρης, Τίμα 8, Τουπάν 4.

Λαύριο: Μέλσον 23, Κακλαμανάκης 10, Λαμπ 6, Μαστρογιαννόπουλος 3, Περράκης 2, Οντιάσε 2, Κουζέλογλου 6, Τζόουνς, Ερμείδης, Λούντζης 6 και 5 ριμπάουντ, Νίξον, Μιλόσεβιτς 5.

ΦΩΤΟ ΚΛΙΚΣ: