Ο Παναθηναϊκός πάει στο Φάληρο με φτιαγμένη ψυχολογία και με μοναδικό στόχο την νίκη στο κλείσιμο των ντέρμπι.

Ο Παναθηναϊκός θα πάει στο Πειραιά για να κάνει την ζημιά στον Ολυμπιακό, με τον Γιώργο Δώνη να προετοιμάζει αγωνιστικά αλλά κυρίως ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Το “τρένο” έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα κρυφτεί πίσω από δικαιολογίες τύπου «έχουμε νεαρούς παίκτες..κ.α» και φροντίζει να μας το υπενθυμίζει σε κάθε ευκαιρία.

Είτε το ρόστερ του Παναθηναϊκού αποτελείται από  δεκαπεντάχρονα είτε από σαραντάρηδες, το βάρος της φανέλας και η πλούσια ιστορία παραμένει η ίδια, κάτι που φαίνεται πως έχουν καταλάβει όσοι παλεύουν για να κρατήσουν την ομάδα στην πιο δύσκολη εποχή της σύγχρονης ιστορίας της και σε αυτό έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης οι Δώνης και Νταμπίζαν, με τα μαθήματα ιστορίας που διδάσκουν στα αποδυτήρια.

Το ερχόμενο ματς με τον Ολυμπιακό έρχεται μετά από την εξαιρετική εμφάνιση του τριφυλλιού απέναντι στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, με τους πράσινους να αδικούνται από το τελικό 0-0.

Το πρώτο “σοκ” των ντέρμπι μπορούμε να πούμε πως στέφθηκε με επιτυχία και πλέον η ομάδα του Δώνη είναι έτοιμη για το… μπαμ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ ο Παναθηναϊκός θα κατεβεί στο ντέρμπι με συνταγή… ΑΕΚ, ωστόσο τα δεδομένα για τον Δώνη ενδέχεται να αλλάξουν μετά τις απουσίες των Γιόχανσον και Μαυρόματη. Προσωπικά θεωρώ επιτακτική την είσοδο των Κάτσε και Μουνιέ, δύο ποδοσφαιριστών που με το που μπήκαν στην αναμέτρηση με τους κιτρινόμαυρους έγειραν την πλάστιγγα προς το μέρος των πρασίνων, ωστόσο ο προπονητής του τριφυλλιού ξέρει καλύτερα από όλους το καλό της ομάδας.

Στις τάξεις της ομάδας (ποδοσφαιριστές, τεχνικό επιτελείο και φίλαθλοι) υπάρχει υπέρμετρη αισιοδοξία για το ματς στο Φάληρο, δείγμα της προσμονής των νεαρών κυρίως ποδοσφαιριστών για την αναμέτρηση της Κυριακής.

Μήπως ήρθε η ώρα τα… παιδιά να γίνουν άντρες;