Ο Παναθηναϊκός θα πάει πιο συσπειρωμένος και πιο διαβασμένος από ποτέ στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Η ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ήταν εντός προγράμματος όπως συνηθίζουμε να λέμε, καθώς ήταν μαθηματικά βέβαιο πως το σερί των πρασίνων θα σταματούσε και ο πιο πιθανός τερματικός σταθμός του τρένου θα ήταν η Θεσσαλονίκη.

Ο τεχνικός του τριφυλλιού δεν φοβήθηκε τον αντίπαλο και έπαιξε επιθετικά, χωρίς να αλλάξει την νοοτροπία που ο ίδιος έχει χαράξει στους ποδοσφαιριστές του και αυτό μόνο θετικό μπορεί να θεωρηθεί, παρά το τελικό αποτέλεσμα.

Όμως πλέον ο Γιώργος Δώνης και οι ποδοσφαιριστές του πρέπει να γυρίσουν σελίδα και να συγκεντρωθούν στο Αθηναϊκό ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΚ, όπου τυπικά γηπεδούχος είναι ο Παναθηναϊκός.

Όπως μπορεί να καταλάβει κανείς από τις πωλήσεις των εισιτηρίων το ΟΑΚΑ είναι έτοιμο να ζήσει μετά από χρόνια ένδοξες στιγμές που θα θυμίσουν σε όλους πως το τριφύλλι ζει και αναπνέει, αυτά τα παιδιά έδωσαν οξυγόνο στον κόσμο του Παναθηναϊκού και είναι ίσως η κατάλληλη στιγμή για να τους το ανταποδώσουν γεμίζοντας το Ολυμπιακό Στάδιο.

Οι μικροί του τριφυλλιού κράτησαν την ομάδα στις πρώτες εφτά αγωνιστικές, ωστόσο όπως είδαμε και στο ματς στην Τούμπα, θα πρέπει να βγουν μπροστά οι πιο έμπειροι, κάτι απολύτως λογικό καθώς, ούτε ο Μπουζούκης, ούτε ο Χατζηγιοβάννης, ούτε ο Καμπετσής δεν έχουν το καθαρό μυαλό για να διαχειριστούν καταστάσεις σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις.

Είναι ίσως το πιο σημαντικό παιχνίδι του πρώτου γύρου καθώς η ΑΕΚ θα έρθει με στόχο μόνο την νίκη, καθώς σε περίπτωση απώλειας βαθμών, τότε θα χάσει σημαντικό έδαφος στην μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, κάτι που κάνει ακόμα πιο δύσκολη την αποστολή της ομάδας του Δώνη.

Σίγουρα όπως και στο παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ, έτσι και απέναντι στην ΑΕΚ το φαβορί είναι ο δικέφαλος λόγω ποιότητας και ομοιογένειας, ωστόσο οι μικροί πέρασαν το πρώτο “σοκ” των ντέρμπι και θα δείξουν σαφώς καλύτερη και πιο οργανωμένη εικόνα.

Στις καθιερωμένες δηλώσεις πριν από κάθε αναμέτρηση ο τεχνικός του Παναθηναϊκού τόνισε: «Θέλω να μας κρίνουν σαν μια κανονική ομάδα», δείχνοντας για τα καλά τις προθέσεις και τις προσδοκίες του για την ομάδα, όχι μόνο για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ, αλλά για όλη την σεζόν.