Σε ένα πολύ συναρπαστικό παιχνίδι η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε της Ζαλγκίρις Κάουνας κρατώντας το αήττητο της με ένα φοβερό Fernadez στην τελευταία περίοδο. Δύο ομάδες με συμμέτοχη στο περσινό final 4. Η γηπεδούχος ως έκπληξη πέρυσι δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση ενώ η Ρεάλ ήταν αυτή που χαμογέλασε στο τέλος ως νικητής του τροπαίου.  Ένα […]

Σε ένα πολύ συναρπαστικό παιχνίδι η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε της Ζαλγκίρις Κάουνας κρατώντας το αήττητο της με ένα φοβερό Fernadez στην τελευταία περίοδο. Δύο ομάδες με συμμέτοχη στο περσινό final 4. Η γηπεδούχος ως έκπληξη πέρυσι δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση ενώ η Ρεάλ ήταν αυτή που χαμογέλασε στο τέλος ως νικητής του τροπαίου.  Ένα ματς μάλιστα με έντονη προϊστορία. Είναι γνωστό άλλωστε το μίσος των οπαδών της Ζαλγκίρις απέναντι στον Rudy Fernadez. Είναι νωπές τις μνήμες από το περιστατικό του 2013 όπου οπαδός της Ζαλγκίρις επιτέθηκε στον Ισπανό μετά τον αγώνα. Η Ζαλγκίρις προερχόμενη από ένα τεράστιο διπλό μέσα σε μια από τις παραδοσιακά δυσκολότερες έδρες της Ευρώπης. Η Ρεάλ προερχόταν μια εύκολη νίκη στην έδρα της με την “Σταχτοπούτα” Μπουντουγκνόστ.

Πιο μπήκε δυνατά η Ζαλγκίρις από την Ρεάλ

Αγωνιστικά η Ζαλγκίρις επηρεασμένη από την καυτή και όμορφη ατμόσφαιρα της έδρας της ξεκίνησε δυναμικότερα και προηγήθηκε με 6-1 παίρνοντας σκορ από την ρακέτα. Ο Jasicevicious επέλεξε τον Thomas Walkup πάνω στο Llull που όμως χρεώθηκε με δύο φάουλ και αποσύρθηκε. Η Ρεάλ ισορρόπησε αρχικά τον παιχνίδι, αλλά ένα ξέσπασμα της Ζαλγκίρις με πρωταγωνιστές τον Jankunas και τον Wolters ανέβασε το σκορ στο 19-8, για να ακολουθήσει το 2ο φάουλ του Tavares (2 επιθετικά φάουλ στο σκριν). Με τρίποντο του Leo Westerman ήρθε το ντάμπλ-σκορ για την Ζαλγκίρις (26-13). Οι Causer και Llull έδωσαν σκορ στην Ρεάλ. Όμως αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα στο high-post με το Jankunas να την τιμωρεί. Με δικό του πολύ δύσκολο δίποντο έκλεισε η περίοδος στο 32-18.

Το buzzer beater του Jankunas:

Η Ρεάλ μπήκε πολύ δυνατά στο β’ δεκάλεπτο και με επιμέρους σκορ 2-12 μείωσε σε 34-27. Σε εκείνο το σημείο η είσοδος του Walters έδωσε 4 συνεχόμενους προσωπικούς του πόντους ανεβάζοντας και πάλι την διαφορά. Η Ρεάλ όμως και πάλι έτρεξε στον αιφνιδιασμό. Κατέβασε το σκορ στο 42-40, για να έρθει το καλάθι και φάουλ του Randolph για το 44-43 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Με την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου με το τρίποντο του Randoplh ,η Ρεάλ προηγήθηκε πρώτη φορά στο παιχνίδι. Όμως συνέχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα στο high-post με τον Jankunas να την τιμωρεί και πάλι. Σε εξαιρετική ημέρα βρέθηκε και ο Walters όπως και ο Llull από πλευράς Ρεάλ με τις ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. Όμως και πάλι ένα ξέσπασμα της λιθουανικής ομάδας με κάποια πολύ δύσκολα καλάθια του Walton, ερχόμενος από τον πάγκο ανέβασαν την διάφορα στους 10 (64-54) ωστόσο η Ρεάλ έβγαλε αντίδραση για να κλείσει η τρίτη περίοδος στο 68-62.

Η αντεπίθεση της Ρεάλ στο τελευταίο δεκάλεπτο που λύγισε την Ζαλγκίρις

Η “Βασίλισσα” μπήκε πιο δυνατά στην τελευταία περίοδο και με ομαδική δουλειά κατάφερε να μειώσει γρήγορα στο 71-68 εκμεταλλευόμενοι την απουσία του Davies (4 φάουλ). Το τάιμ-άουτ του “Σάρας” δεν άλλαξε πολλά πράγματα καθώς η Ρεάλ πέρασε μπροστά 73-76 5 λεπτά πριν την λήξη. Το μεγάλο τρίποντο του Radoplh έστειλε την διαφορά στους 5 (2,30 πριν την λήξη) ενώ άλλα δύο τρίποντα του Fernadez έγειραν την πλάστιγγα.

Σχόλιο Αγώνα:

Η Ζαλγκίρις θα πρέπει να κρατήσει καταρχήν σαν ομάδα την φανταστική ατμόσφαιρα που υπήρξε στο γήπεδο από τους φιλάθλους της. Και για άλλη μια φορά όπως και το καλό διάβασμα της άμυνας της αντιπάλου. Η Ρεάλ, από την πλευρά της θα πρέπει να κρατήσει τις αντιδράσεις που έβγαλε κόντρα στα ξεσπάσματα. Ειδικά στην τελευταία περίοδο, σε μια πολύ δύσκολη έδρα. Ενώ σίγουρα θα πρέπει να βελτιώσει την άμυνα της στο high-post καθώς ο Jankunas σούταρε πολλές φορές μόνος του στον αγώνα. Θα πρέπει επίσης να μειώσει και τα πολλά αβίαστα λάθη που έκανε κυρίως στο κατέβασμα της μπάλας. Όπως και τα “χαζά” επιθετικά φάουλ σε πικ εν ρολ κυρίως καταστάσεις .