Ο Άρης (1-3) υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό (4-0) στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της "Betshop Basket League". Ήταν το 80ό μεταξύ τους παιχνίδι στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος και ο Ολυμπιακός δεν χαρίστηκε, επιτυγχάνοντας την 12η συνεχόμενη, εκτός έδρας επικράτηση του απέναντι στους κιτρινόμαυρους. Στην 50ή εμφάνιση του στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Λάκι Τζόουνς σημείωσε 25 πόντους και βοήθησε στην προσπάθεια του Άρη να κάνει την ανατροπή. Για τους φιλοξενούμενους πολύ καλός ήταν ο Σπανούλης, ο οποίος με 11 πόντους και ένα κρίσιμο καλάθι στο τέλος συνέβαλλε στο διπλό των Πειραιωτών. Πολύ καλός και ο Πρίντεζης που σκόραρε επίσης 11. Το debut.gr βρέθηκε στο "Nick Gallis Hall" και αναλύει.

Το παιχνίδι μεταξύ του Άρη και του Ολυμπιακού ήταν έτσι και αλλιώς ιδιαίτερο. Οι Μπλατ και Βεζένκοφ, έχουν προπονήσει και αγωνιστεί αντίστοιχα για τη φανέλα των γηπεδούχων και αποθεώθηκαν κατά τη βράβευσή τους, πριν την έναρξη του ματς από την ΚΑΕ Άρης.

Ο Ολυμπιακός επέβαλλε κατευθείαν τον ρυθμό του στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 11-2, έπειτα από την ασίστ του Σπανούλη στον Μιλουτίνοφ, ο οποίος ερχόμενος από τον κεντρικό διάδρομο κάρφωσε τη μπάλα στο καλάθι. Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν τρίποντο στον αιφνιδιασμό με τον Μάντζαρη και διεύρυναν κι άλλο τη διαφορά (6-21, 6′). Ο Άρης προσπάθησε στη συνέχεια να μειώσει στο σκορ, κυρίως με κάποιες ατομικές προσπάθειες των Μποχωρίδη και Τζόουνς. Ωστόσο, είχε κακά ποσοστά τόσο εντός πεδίας, (4/11 δίποντα) όσο και έξω από τα 6.75 (είχε τρία άστοχα σουτ). Από τις βολές του Τζόουνς προέκυψε το 12-25 της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Άρης προσπάθησε να ισορροπήσει το ματς δίχως όμως αποτέλεσμα. Τόσο η πίεση σε όλο το γήπεδο, όσο και τα καλάθια-ανάσες από τους Τζόουνς και Νταλό δεν έφεραν κάποιο όφελος. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν νευρικοί στα πρώτα λεπτά, κάνοντας μερικά επιπόλαια λάθη, όπως η επαναφορά του Παπανικολάου που κατέληξε στα χέρια του Φλιώνη. Παρ’ όλα αυτά είχαν καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας συγκριτικά με τους γηπεδούχους και χάρη στην έξτρα πάσα του Τουπάν και το τρίποντο του Βεζένκοφ διεύρυναν τη διαφορά στη μεγαλύτερη έως εκείνη τη στιγμή τιμή της (28-42, 19′). Το 28-44 του πρώτου ημιχρόνου διαμορφώθηκε από τον Γκος, ο οποίος ερχόμενος από τη base line σκόραρε με λέι-απ.

Ο εντυπωσιακός Λάκι Τζόουνς μείωσε τη διαφορά στους οχτώ πόντους. Ο Αμερικανός πέτυχε 4/4 τρίποντα στην εκκίνηση της τρίτης περιόδου, ξεσηκώνοντας τους φίλους του Άρη και αναγκάζοντας τον Μπλατ να καλέσει σε τάιμ-άουτ (40-48, 24′). Στη συνέχεια οι δύο ομάδες σκλήρυναν τις άμυνες τους, ο ρυθμός χάλασε και σκόραραν αμφότεροι μόνο από βολές. Ο καυγάς μεταξύ Τίμα και Τζόουνς εκτός φάσης τους στοίχισε ένα αντιαθλητικό στον καθένα. Μετά από ώρα υπήρξε σκορ καθώς ο Γκος σκόραρε με λέι-απ και ο Τζόουνς στην επόμενη φάση σκόραρε ξανά για τρεις, ρίχνοντας τη διαφορά κάτω από τους 10 (44-53, 28′). Το σκορ της τρίτης περιόδου διαμορφώθηκε σε 47-56.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Άρης έδειξε ενέργεια και διάθεση να κυνηγήσει το ματς μέχρι το τέλος. Έτσι και έγινε. Η επιθετική πολυφωνία των γηπεδούχων με πρωτοστάτες τους Κάιζερ, Μπελ, Φλιώνη, Τζόουνς και Χάρις λίγο έλειψε να κάνει την έκπληξη. Η διαφορά συρρικνώθηκε στους τέσσερις πόντους, ωστόσο το παλικαρίσιο καλάθι του Σπανούλη ανάμεσα σε δύο αμυντικούς (62-68, 39′), η καλή διαχείριση του χρόνου από τους παίχτες του Μπλατ και το άστοχο λέι-απ του Τζόουνς λίγο πριν τη λήξη συνέθεσαν την επικράτηση των ερυθρολεύκων με 64-68.

Άρης: (Βαγγέλης Αγγέλου) Τζόουνς 25, Κάιζερ 6, Βεργίνης, Μποχωρίδης 9, Φλιώνης 7, Μπελ 4, Νταλό 7, Χρηστίδης, Σλαφτσάκης, ΜακΓκι 4, Χάρις 2, Αγγέλου

Ολυμπιακός: (Ντέιβιντ Μπλατ) Γουίλιαμς 8, Τουπάν 3, Σπανούλης 11, Τίμα 3, Μιλουτίνοφ 4, Βεζένκοφ 7, Πρίντεζης 11, Παπανικολάου 7, Μάντζαρης 4, Μπόγρης, Λε Ντέι 10