Διαβάστε τι δήλωσε ο Γιώργος Μπόγρης στον Πάνο Τραφαλή μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Άρη.

Το Debut.gr βρέθηκε στο παιχνίδι μεταξύ του Άρη και του Ολυμπιακού και τη νίκη των Πειραιωτών με 68-64 επί των «κιτρινόμαυρων».

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Γιώργος Μπόγρης μίλησε στον απεσταλμένο του Debut.gr, Παναγιώτη Τραφαλή για την αναμέτρηση αλλά και τους ευρωπαϊκούς στόχους.

-Τι πρέπει να διορθώσει ο Ολυμπιακός στο εξής;

Αυτό που πρέπει σίγουρα να βελτιώσουμε είναι η συγκέντρωση και να μην θεωρούμε δεδομένο ένα παιχνίδι. Δεν πρέπει να έχουμε σκαμπανεβάσματα. Δεν το πληρώσαμε αυτό σήμερα με τον Άρη, αλλά την Πέμπτη αν χάσουμε τη συγκέντρωση μας έστω και για δύο λεπτά, η ΤΣΣΚΑ έχει άλλη δυναμική και θα καταφέρει να πάρει το παιχνίδι. Οπότε θεωρώ πως πρέπει να έχουμε περισσότερη συγκέντρωση στο σκάουτινγκ, γιατί κάναμε σήμερα αρκετά λάθη. Από εκεί και πέρα πρέπει να έχουμε μία διάρκεια κυρίως αμυντικά”.

-Σχετικά με την έλλειψη σταθερότητας και τις πολλές αυξομοιώσεις στην απόδοση των παιχτών του Ολυμπιακού τόνισε τα εξής:

Σίγουρα θα υπάρχουν αυξομοιώσεις. Έχουμε πολλά νέα παιδιά στην ομάδα, αλλά έχουμε και έναν προπονητή που τον σεβόμαστε και τον εμπιστευόμαστε όλοι. Θέλει σίγουρα χρόνο προκειμένου να προσαρμόσεις τους παίχτες. Πόσο μάλλον όταν είμαστε μία ομάδα που οι καινούριοι παίχτες δεν έχουν εμπειρία από το υψηλότερο επίπεδο. Εμείς προσπαθούμε καθημερινά να τους εντάξουμε σε αυτό. Πλέον δεν είναι το να βάλει κανείς δύο πόντους παραπάνω για να κάνει ένα βήμα. Το σημαντικό είναι να παίζεις για να νικήσει η ομάδα. Αυτό θέλει λίγο χρόνο για να μπει ο καθένας σε αυτή τη νοοτροπία. Να θυσιάσεις το εγώ για την ομάδα, κάτι που δεν είναι εύκολο ειδικά αν δεν το χεις κάνει στα προηγούμενα χρόνια της καριέρας σου. Ωστόσο, έχουμε πολύ έμπειρα παιδιά που τα κοιτάμε στα μάτια για να μας δείξουν τον δρόμο και μέρα με τη μέρα θα καταφέρουμε να βάλουμε τους καινούριους στο κλίμα και να κάνουμε ένα αξιόμαχο σύνολο”.

-Τέλος, για το εάν είναι εύκολο να φτάσει η ομάδα εκεί που πρέπει στη Euroleague δήλωσε:

Εύκολο δεν είναι, ωστόσο είναι πολύ νωρίς ακόμα. Έχουμε κάνει κάποιες σημαντικές νίκες και τα εκτός έδρας παιχνίδια είναι αυτά που θα σε φέρουν στο final4 στο τέλος. Σαν στόχο έχουμε κάθε χρόνο τις 18-19 νίκες που θα μας δώσουν το πλεονέκτημα. Ήδη έχουμε τις τρεις και είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχεια, ειδικά αν καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την “οροσειρά” που έχουμε μπροστά μας, με πολλά δύσκολα ματς τόσο εντός, όσο και εκτός. Μετά θα είναι πιο εύκολα. Θα “ρολάρει¨η ομάδα. Δεν θα υπάρχει ούτε το άγχος, ούτε η πίεση όπως τώρα και πιστεύω θα απολαύσουμε περισσότερο το μπάσκετ, γιατί δεν θα είμαστε τόσο προσηλωμένοι στον στόχο”.