Ο Ολυμπιακός το βράδυ της Πέμπτης απέναντι στην Μακάμπι ήταν καλύτερος σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και με την πολύ καλή του άμυνα περιόρισε τους Ισραηλινούς σε χαμηλές πτήσεις. Κέρδισε μπροστά στο κοινό του με 88-80 και πήρε πολλά από τον καθένα παίκτη ξεχωριστά. Αναλυτικά: Α’ ΗΜΊΧΡΟΝΟ   1η Περίοδος Η πρώτη περίοδος του παιχνιδιού […]

Ο Ολυμπιακός το βράδυ της Πέμπτης απέναντι στην Μακάμπι ήταν καλύτερος σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και με την πολύ καλή του άμυνα περιόρισε τους Ισραηλινούς σε χαμηλές πτήσεις. Κέρδισε μπροστά στο κοινό του με 88-80 και πήρε πολλά από τον καθένα παίκτη ξεχωριστά.

Αναλυτικά:

Α’ ΗΜΊΧΡΟΝΟ 

 1η Περίοδος

Η πρώτη περίοδος του παιχνιδιού ξεκίνησε καλύτερα για την Μακάμπι. Εκτός του Παπανικολάου, ο οποίος πέτυχε τους πρώτους 5 πόντους του Ολυμπιακού, η ομάδα έχασε πολλές συνεχόμενες επιθέσεις. Αντίθετα η Μακάμπι με τους Αμερικανούς της και κυρίως τον Κέιν πήρε ένα καλό προβάδισμα 9 πόντων (9-18),  με κύριο χαρακτηριστικό τις μεμονωμένες πρωτοβουλίες. Από εκεί και πέρα η είσοδος του Γκοσ άλλαξε τη κατάσταση. Ο Αμερικανός του Ολυμπιακού πέτυχε γρήγορους πόντους, έτρεξε το γήπεδο και διόρθωσε τα πολλά λάθη των συμπαικτών του, με αρκετές ασίστ. Ο Βεζενκοφ στην θέση του χλιαρού Πρίντεζη έβγαζε τις άμυνες, έπαιρνε τα ριμπάουντ και μοίραζε στον Ζακ Λέντει, ο οποίος σκόραρε. Ο σέντερ του Ολυμπιακού αποδείχθηκε αποτελεσματικότερος του Μιλουτίνοφ και μάλιστα ανάγκασε τον Μπλακ της Μακάμπι σε δύο γρήγορα φάουλ. Η ομάδα του Ισραήλ εξακολουθούσε να σουτάρει πολλά άστοχα τρίποντα και η πρώτη περίοδος έληξε αισίως με 18-21.

 2η Περίοδος 

Η 2η Περίοδος ήταν κυριαρχική για τον Ολυμπιακό. Η πεντάδα άλλαξε με Μάντζαρη-Τιμά-Βεζενκοφ-Τουπάν-Λέντει. Η άμυνα έσφιξε, ο Τουπαν έβαζε τα σουτ και η διαφορά ανέβηκε υπέρ του Ολυμπιακού (32-28). Οι Λέντει και Βεζενκοφ συνεργάζονταν άψογα και τα πράγματα πήγαιναν πολυ καλά για τον Ολυμπιακό. Η Μακάμπι στηριζόταν κυρίως σε δύο παίκτες, Κέιν και Ντιμπαρτολομέο, οι οποίοι σκόραραν μόνο με προσωπικά drives και τρίποντα, χωρίς κανένα σχέδιο, χωρίς αλλαγές στην επίθεση. Τη στιγμή λοιπόν που οι ερυθρόλευκοι ήταν άστοχοι, μπήκαν στο παιχνίδι Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης. Από τη μέση της περίοδου μετράμε 6 πόντους και δυο ασίστ του αρχηγού με το σκορ να οδηγείται σε 38-32. Εκεί αρχίζει και ανεβαίνει ο Μπλακ από την Μακάμπι, ο οποίος παίρνει τα ριμπάουντ και κατακλύζει το καλάθι με τη βοήθεια του Ο-μπράιαντ (41-37). Ο Γιώργος Πρίντεζης όμως σοβαρεύεται, παίζει καλές άμυνες, περιορίζει τους ψηλούς της Μακάμπι και πετυχαίνει συνεχόμενα καλάθια, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να λήγει με 45-37 υπέρ του Ολυμπιακού. Αφανής ήρωας της περίοδου αυτής, ο Λέντει, οποίος κερδίζει τις μονομαχίες και τα φάουλ σε βάρος των παικτών της Μακάμπι. Νοθρή ξανά σε επίπεδο δημιουργίας και σκοραρίσματος η ομάδα του Ισραήλ. Εξαίρεση ο Κέιν που έχει ήδη διψήφιο αριθμό πόντων.

Β’ ΗΜΊΧΡΟΝΟ 

3η Περίοδος 

Η 3η περίοδος θα λέγαμε ότι ήταν μια μονομαχία ανάμεσα σε 4 παίκτες του Ολυμπιακού και τον Κέιν της Μακάμπι, ο οποίος ήταν φανταστικός. Το δεκάλεπτο ξεκίνησε έτσι όπως τελείωσε, με καλάθι του Πριντεζη (47-37). Ο Σπανούλης ανέκαμψε, αφού με δύο ασίστ στον Μιλουτίνοφ και ένα τρίποντο ανέβασε το σκορ στο 54-39. Έτσι ο πολύ καλός Κέιν μείωσε τη διαφορά στους 9 με διάφορα coast to coast καλάθια, έπειτα από κλεψίματα. Όμως αυτός δεν έφτανε μόνος του για τη Μακάμπι ούτε στο 3ο δεκάλεπτο. Τη σκυτάλη από τον πολύ καλό Σπανούλη πήρε ο Τουπαν ο οποίος με τρίποντο, πολύ καλή άμυνα με Μάντζαρη και ασίστ έδωσε στην ομάδα το προβάδισμα 11 πόντων (59-48), έχοντας ήδη 9 πόντους. Ουσιαστικά θα λέγαμε πως εκτός από τον Κέιν, ο Μπλακ και ο Ντιμπαρτολομέο πλησίαζαν τον Ολυμπιακό με καλάθια, αλλά και πάλι χωρίς καθαρό μυαλό και με γρήγορες επιθέσεις. Θα λέγαμε ότι ήταν ένα κακό δεκάλεπτο χωρίς μεγάλο σκορ αφού για δύο λεπτά δεν υπήρχε σκορ. Ο Λέντει κρατούσε τον Ολυμπιακό ψηλά με καλές άμυνες και δυο καλάθια (65-55), ώσπου να’ ρθει ο αρχηγός με τρίποντο να κάνει το 68-55 Και ουσιαστικά να δώσει το βήμα για την νίκη του Ολυμπιακού. Ο Κέιν είχε ήδη φτάσει τους 19 πόντους, μόνος και αρκετά κουρασμένος ψυχικά και σωματικά. Ένα στοιχείο που μπορούμε να κρατήσουμε από αυτή την περίοδο είναι είναι ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Γιώργου Πριντεζη στο 61-52, και ουσιαστικά η ώθηση στον λαό να ξαναφωνάξει και να σηκωθεί από την εξέδρα. Επίσης ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός αμυντικά σε αυτή την περίοδο, και μεγάλο ρόλο παίζουν σε αυτό ο Βαγγέλης Μάντζαρης και ο Ζακ Λέντει, αφού κλείνουν πολλούς διαδρόμους και αναγκάζουν τους Ισραηλινούς σε σουτ τριών πόντων.

4η Περίοδος 

Με το σκορ στο 68-57 το τελευταίο δεκάλεπτο άρχισε ευνοϊκά για τον Ολυμπιακό και με τη πλάτη στο τοίχο για την Μακάμπι. Αυτό που θα ξεχωρίσαμε στο 4ο δεκάλεπτο θα ήταν ο πολύ καλός Βεζενκοφ, ο οποίος πήρε αρκετά ριμπάουντ, και επιθετικά, έπαιξε πολύ καλή άμυνα και ανέβασε το σκορ στο 77-63. Από την Μακάμπι ο Μπλακ έφτασε τους 18 πόντους και ο Ντιμπαρτολομέο του 12 και έτσι κάπως πλησίασαν το ματς, αφού οι ερυθρόλευκοι κάπως χαλάρωσαν. Ο συγκλονιστικός παρ’όλα αυτά Τουπάν πήρε μεγάλα σουτ, ντύθηκε ηγέτης και απέδειξε πως ο Μπλατ ήταν απόλυτα δίκαιος στην επιλογή του για το καλοκαίρι. Διαμόρφωσε το τελικό σκορ (88-80) και ουσιαστικά έδωσε μια μεγάλη νίκη στην ομάδα του. Ο Σπανούλης επίσης ήταν κρίσιμος στο τελευταίο μέρος του παιχνιδιού. Αλλά μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την διατήρηση του σκορ και την αποτελεσματικότητα, είχε η δυάδα Λέντει-Βεζενκοφ αφού η συνεργασία τους ήταν άψογη και η κυριαρχία των ριμπάουντ-μονομαχιών τους ανήκε.

MVP ΑΓΏΝΑ:

ΓΟΥΊΛΙΑΜ ΓΚΟΣ : 13 ΠΌΝΤΟΙ, 3 ΑΣΊΣΤ, 3 ΡΙΜΠΆΟΥΝΤ, 2 ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ.

Ο Γκος ηγείτο των επιθέσεων του Ολυμπιακού, έτρεχε με απίστευτες δυνάμεις το γήπεδο, έπαιζε στα πόδια τους ψηλούς της Μακάμπι και αποπροσανατόλιζε τον κόουτς των Ισραηλινών με γρήγορα καλάθια. Ήταν ο αφανής ήρωας του παιχνιδιού αλλά και αυτός που έδινε τις λύσεις την κατάλληλη στιγμή.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΌΤΕΡΑ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΆ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΏΝ ΤΩΝ ΔΎΟ ΟΜΆΔΩΝ:

http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=26&seasoncode=E2018

VIA: EUROLEAGUE

ΦΩΤΟ ΚΛΙΚΣ: