Το debut.gr βρέθηκε στο PAOK Sports Arena και αναλύει την εύκολη νίκη της ομάδας επί του Προμηθέα με σκορ 81-56.

Με χαρακτηριστική άνεση και χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά σε κανένα σημείο του αγώνα ο Π.Α.Ο.Κ. στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής για τη Basket League επικράτησε του Προμηθέα με σκορ 81-56, ένα ματς που γρήγορα θα το ξεχάσουν και οι δύο ομάδες καθώς τους περιμένουν δύο σημαντικές αναμετρήσεις μεσοβδόμαδα για το Champions League. Ο μεν Π.Α.Ο.Κ. αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Χάποελ Χαλόν και η νίκη κρίνεται σημαντική μετά το ρεκόρ 0-2 στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Ο δε Προμηθέας με ρεκόρ 2-0 αντιμετωπίζει επίσης εκτός έδρας την Μέντι Μπαιρούθ. Ας ξετυλίξουμε όμως το κουβάρι του σημερινού παιχνιδιού.

Ξεκίνημα του αγώνα και οι γηπεδούχοι με τους Γκος, Χάτσερ, Σχίζα, Χρυσικόπουλο και Μορέιρα είχαν ως στόχο από την αρχή να επιβάλλουν το δικό τους ρυθμό. Από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι με τους Γκίκα, Λίποβι, Κασελάκη, Μέιερ και Πάρκς στόχευαν στο να κλείσουν τους διαδρόμους και να τρέξουν στον αιφνιδιασμό. Ωστόσο στα πρώτα δύο λεπτά κυριαρχούσε η νευρικότητα και από τις δύο μεριές. Ο Προμηθέας διατηρούσε ένα ελαφρύ προβάδισμα ενώ η ομάδα του Ηλία Παπαθεωδόρου αναζητούσε λύσεις μέσα από plays που κατέληγαν στα χέρια των Γκος και Χάτσερ. Με ένα γρήγορο 7-0 με πρωταγωνιστή τον Χρυσικόπουλο(11 πόντους στα πρώτα 9 λεπτά!) οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με διαφορά 8 πόντων. Καθώς κυλούσε το πρώτο ημίχρονο ο Π.Α.Ο.Κ. επέβαλλε το δικό του ρυθμό κυριαρχώντας στον τομέα των ριμπάουντ ενώ η ομάδα της Πάτρας έμοιαζε εγκλωβισμένη αναζητώντας λύσεις κυρίως με ατομικές προσπάθειες. Μέχρι τα μέσα της 2ης περιόδου οι γηπεδούχοι διατηρούσαν σταθερό προβάδισμα 8-10 πόντων. Όμως, οι φιλοξενούμενοι είχα τις δικές τους απαντήσεις, στοχεύοντας στα skills του Τσαιρέλη στο post up παιχνίδι καθώς και στις πρωτοβουλίες του Μπράουν. Η διαφορά για λίγο κατέβηκε στους 2 οπού σε αυτό το σημείο αρκούσε ένα ξέσπασμα των γηπεδούχων με μπροστάρηδες τους Χάτσερ και Χρυσικόπουλο για να ξαναστείλουν την διαφορά στο +12.

Το δεύτερο ημίχρονο αρχίζει με τους φιλοξενούμενους να γυρίζουν την άμυνά τους σε ζώνη 2-3 χωρίς ωστόσο κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα παρόλο το γεγονός πως μείωσαν την διαφορά στους 6. Οι γηπεδούχοι δίνοντας γρήγορο τέμπο στο παιχνίδι και σφίγγοντας την άμυνά τους όλο και περισσότερο έφτασαν τη διαφορά στο μέγιστό της (+13, 53-39). Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Μάκη Γιατρά χαμηλώνοντας το σχήμα(Μέιερ και Τσαιρέλη στο ”4” και στο ”5”) δεν κατάφερε να αλλάξει τα πράγματα. 4ο δεκάλεπτο και η πλάστιγγα αρχίζει να γέρνει όσο περνάει ο χρόνος υπέρ των γηπεδούχων. Η διαφορά έφτασε ακόμα και στο +19(66-47) με τρίποντο του Αθηναίου. Οι φιλοξενούμενοι δείχνουν πως έχουν πετάξει λευκή πετσέτα μη μπορώντας να βρουν ουσιαστικές λύσεις από κανέναν παίκτη. Η διαφορά πήρε και αυξανόταν ολοένα και περισσότερο(79-51) με 3/3 τρίποντα του Αθηναίου δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην τελική επικράτηση του Π.Α.Ο.Κ με σκορ 81-56. Κορυφαίοι για τους γηπεδούχους οι Χρυσικόπουλος, Χάτσερ και Αθηναίου με 16,15 και 14 πόντους αντίστοιχα ενώ από τον Προμηθέα ο Μπράουν πάλευε μόνος του με 20 πόντους.

Ως συμπέρασμα του σημερινού περιπάτου για τον Π.Α.Ο.Κ όπως μαρτυρά το τελικό σκορ είναι το γεγονός πως σχεδόν από την αρχή του ματς οι γηπεδούχοι κατάφεραν να επιβάλλουν τον δικό τους ρυθμό. Στην αντίπερα όχθη ο Προμηθέας φανερά εξαντλημένος από τ συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη υστέρησα σχεδόν σε όλους τους τομείς του αγώνα ενώ ο Γιατράς δείχνει να αντιμετωπίζει προβλήματα στη διαχείριση του roster και του rotation κατά την διάρκεια των αγώνων.

Τα δεκάλεπτα: 21-11, 40-28, 57-42, 81-56

Π.Α.Ο.Κ.(Ηλίας Παπαθεωδόρου): Μορέιρα 5, Χρυσικόπουλος 16(3), Σχίζας 2, Κόνιαρης 2, Αθηναίου 14(4), Τέπιτς, Μαργαρίτης 6, Ζάρας 10(2), Χάτσερ 15(2), Γκάρετ 4, Γκος 7(1).

Προμηθέας(Μάκης Γιατράς): Χολ, Λίποβι, Γκίκας 2, Τσαιρέλης 13, Γερομιχαλός 2, Κασελάκης 3, Σαλούστρος 3, Μέιερ 3, Μπράουν 20(4), Έλις 7, Πάρκς 4, Ματσούκας.