Ποια είναι τα παιχνίδια που περιμένουμε πως και πως να παρακολουθήσουμε φέτος στο ΝΒΑ;

Η καινούρια σεζόν του NBA είναι προ των πυλών. Έτσι ξεχωρίσαμε για εσάς τις 5 αναμετρήσεις που θα συγκεντρώσουν πάνω τους το περισσότερο ενδιαφέρον. Παίκτες θα αγωνιστούν για πρώτη φορά εναντίον των επί ετών ομάδων τους. Oι νεανικές ομάδες θα προσπαθήσουν για το ακατόρθωτο, ενώ άλλοι θα προσπαθήσουν, από νέο στρατόπεδο αυτή τη φορά, να “γκρεμίσουν” την αυτοκρατορία του Γκόλντεν Στέιτ.

1. Los Angeles Lakers vs Golden State Warriors (25 Δεκεμβρίου)

Είναι ξεκάθαρο τα τελευταία χρόνια ότι οι αγώνες απέναντι στην ομάδα του Λεμπρόν Τζέιμς και στους Γουόριορς συγκεντρώνουν το περισσότερο ενδιαφέρον. Λέμε στην ομάδα του Λεμπρόν Τζέιμς γιατί σε όποια ομάδα και να πήγαινε, μία ενδεχόμενη μάχη του με τους Γουόριορς θα αποτελούσε το υπέρτατο θέαμα. Έπειτα από 4 συνεχόμενες σειρές τελικών ανάμεσα στο Κλίβελαντ και το Γκόλντεν Στέιτ, ο “βασιλιάς” θα αντιμετωπίσει φέτος τους πρωταθλητές φορώντας την “πανοπλία” τν Λέικερς. Το NBA προφανώς και έσπευσε να προγραμματίσει το πρώτο παιχνίδι ανάμεσα τους την μέρα την οποία οι αγώνες συγκεντρώνουν την μεγαλύτερη θεαματικότητα. Τα Χριστούγεννα. Θα μπορέσει άραγε ο Τζέιμς να κοντράρει τους ασταμάτητους Γουόριορς με τη βοήθεια της νέας του παρέας; Αν όχι, θα χρειαστεί μια λύση γρήγορα. Διότι φέτος θα βρεθούν μπροστά στα πλέι οφ πολύ πιο σύντομα απ’ ότι τις προηγούμενες χρονιές.

2. Toronto Raptors vs San Antonio Spurs (3 Ιανουαρίου)

Ένα από τα σίριαλ του καλοκαιριού αλλά και της περσινής σεζόν στο NBA έλαβε τέλος πριν από λίγους μήνες. Οι Ράπτορς και Σπέρς  συμφώνησαν σε ανταλλαγή που μεταξύ άλλων, οι Σπερς θα παραχωρούσαν τον Κουάι Λέοναρντ στους Ράπτορς με αντάλλαγμα τον Ντερόζαν. Ο Λέοναρντ έπειτα από επτά χρόνια στον Σαν Αντόνιο, αποχαιρέτησε την ομάδα με την οποία κατέκτησε τον τίτλο το 2014. Όντας τραυματίας πέρυσι, θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να δούμε αν θα μπορέσει να προσαρμοστεί στο διαφορετικό παιχνίδι των Καναδών. Αλλά και πως θα αγωνίζεται χωρίς τον Γκρεγκ Πόποβιτς στο πλευρό του. Από την άλλη μεριά, αυτός που θα βρίσκεται υπό τις οδηγείς του Πόποβιτς θα είναι ο Ντεμάρ Ντερόζαν. Ο Αμερικανός αποχώρησε από τους Ράπτορς έπειτα από 9 χρόνια στην ομάδα. Το διαζύγιο των δύο πλευρών δεν έληξε με τον καλύτερο τρόπο. Ο Ντερόζαν μίλησε για προδοσία και αχαριστία από την πλευρά της διοίκησης της ομάδας. Έτσι δύο από τους σούπερσταρ του πρωταθλήματος θα βρεθούν αντιμέτωποι στις παλιές τους ομάδες την ίδια βραδιά, με τον Λέοναρντ να επιστρέφει στο γήπεδο που αποθεώθηκε πολλάκις.

3. Philadelphia 76ers vs Boston Celtics (16 Οκτωβρίου)

Με τον Λεμπρόν Τζέιμς να μετακομίζει στο Χόλιγουντ, ο θρόνος της Ανατολής του NBA έμεινε άδειος. Αυτός που θα κάτσει βρίσκεται κατά πάσα πιθανότητα σε μία από τις παραπάνω ομάδες. Οι Σίξερς και οι Σέλτικς αποτελούν πλέον τις ισχυρότερες ομάδες της Ανατολής για πολλούς λόγους. Κυρίως λόγω των νεανικών και υπέρμετρα ταλαντούχων ρόστερ τους. Οι Σέλτικς απέδειξαν πέρυσι ότι δεν χρειάζονται ούτε το Ίρβινγκ ούτε τον Χέιγουορντ για να κάνουν μεγάλα πράγματα. Έτσι σε μια σεζόν, που θα έχουν και τους δυο σούπερσταρ τους σε καλή κατάσταση θα μοιάζουν ασταμάτητοι, τουλάχιστον στην Ανατολή. Αυτοί που μπορούν να τους κοντράρουν όμως, είναι οι Σίξερς του Τζοέλ Εμπίιντ και τους Μπεν Σίμονς, οι οποίοι απέδειξαν πέρυσι πως αποτελούν επίσης το μέλλον του πρωταθλήματος .Θα έχουν λοιπόν την ευκαιρία να το κάνουν στην πρεμιέρα της νέας σεζόν.

4. Golden State Warriors vs Houston Rockets (15 Νοεμβρίου)

Οι Ρόκετς κατάφεραν να οδηγήσουν τους περσινούς τελικούς της Δύσης σε έβδομο παιχνίδι αλλά τελικά δεν κατάφεραν να νικήσουν τους παντοδύναμους Γουόριορς. Μπορεί να έπαιξε σημαντικό ρόλο η απουσία του Κρις Πολ. Μπορεί οι Γουόριορς να ήταν αποφασισμένοι ότι και να γινόταν. Αυτά λίγη σημασία έχουν. Σημασία έχει το πως οι Ροκετς θα αντιδράσουν φέτος. Όταν μέσα σε μία χρονιά φτάνεις τόσο κοντά στους τελικούς, έχεις το καλύτερο ρεκόρ του πρωταθλήματος και ο σημαντικότερος παίκτης σου χρίζεται MVP, οφείλεις να συνεχίσεις να παλεύεις. Με την προσθήκη του Καρμέλο Άντονι οι Ρόκετς μπορούν να καλύψουν τη διαφορά δυναμικότητας από τους πρωταθλητές. Αν βέβαια ο άλλοτε σούπερσταρ Άντονι βρει επιτέλους τον παλιό, καλό του εαυτό. Οι φαν θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πρώτο τεστ των Ρόκετς απέναντι στο Γκόλντεν Στέιτ στις 15 Νοεμβρίου. Ένα ζευγάρι που θα θυμίζει λίγο από All Star Game, ειδικότερα όταν στους Γουόριορς ενταχθεί και ο Κάζινς.

5. Los Angeles Lakers vs Cleveland Cavaliers (21 Νοεμβρίου)

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που o Λεμπρόν Τζέιμς θα επιστρέψει στο Κλίβλαντ φορώντας διαφορετική φανέλα από αυτή των Καβς. Τα πράγματα όμως τώρα είναι πολύ διαφορετικά απ’ ότι ήταν όταν ο Λεμπρόν πήρε την απόφαση να μετακομίσει στο Μαϊάμι. Στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν, ο Τζέιμς κατάφερε να χαρίσει στους φαν των Καβς τον πολυπόθητο τίτλο του NBA. Είναι σίγουρο πως οι αποδοκιμασίες που ακούστηκαν στην προηγούμενη επιστροφή του θα αντικατασταθούν από ευχαριστίες και επιδοκιμασίες. Δεν είναι όμως μόνο το πρωτάθλημα αυτό που κάνει τους ανθρώπους του Οχάιο να νιώθουν ευγνωμοσύνη απέναντι στον Τζέιμς. Το έργο του, οι φιλανθρωπίες και οι αγώνες του για να μπορεί ο κόσμος και κυρίως οι νέοι του Κλίβελαντ να κοιτούν με αισιοδοξία το μέλλον ισούνται με αμέτρητα πρωταθλήματα. Ο κόσμος που θα βρεθεί στο γήπεδο στις 21 Νοεμβρίου για να τον υποδεχθεί το γνωρίζει αυτό.